To μυστικό για “Skin Like A Model” βρίσκεται πίσω από την πρώτη Luxury ελληνική εταιρεία φυσικών καλλυντικών DOS Cosmetics!

To μυστικό για “Skin Like A Model” βρίσκεται πίσω από την πρώτη Luxury ελληνική εταιρεία φυσικών καλλυντικών DOS Cosmetics!

Με βασική φιλοσοφία το “Skin Like A Model” ένα νέο beauty brand -made in Greece- με πηγή έμπνευσης την αρχαία ελληνική και κινεζική ιατρική αποτελεί ήδη το απόλυτο talk of the town στην καλλυντική φροντίδα. Εμείς μιλήσαμε με την Founder του Χρυσάνθη Παπαδοπούλου (Mgr. Pharmacist, Dipl. Acupuncturist), η οποία μας εξήγησε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την DOS Cosmetics.

Χρυσάνθη Παπαδοπούλου ιδρύτρια dos cosmetics

Ποιά ήταν η ιδέα πίσω από τη δημιουργία της DOS Cosmetics (Derma Organic Science); Ποιά ήταν η πηγή έμπνευσής σας;

Το μότο μας είναι το “Skin Like A Model”. Με άλλα λόγια στόχος μας είναι να χαρίσουμε σε όλους, άνδρες και γυναίκες, δέρμα όπως αυτό ενός μοντέλου. Όσο για την έμπνευσή μου... αυτή ξεκίνησε μέσα από την παρατήρηση της παραδοσιακής κινεζικής και αρχαίας ελληνικής ιατρικής, που έχουν ως βασικό πυλώνα τους την ισορροπία και την αντίστοιχη θεραπευτική προσέγγιση ανάλογα με τις εποχές του χρόνου.

Όπως αναφέρατε και παραπάνω όλα τα προϊόντα της DOS Cosmetics έχουν τις ρίζες του στην αρχαία ελληνική και κινεζική ιατρική, κάτι που αποτελεί και φιλοσοφία του brand, που είναι made in Greece. Μιλήστε μας λίγο περισσότερο γι'αυτό...

Οι αρχαίοι αυτοί πολιτισμοί λειτουργούσαν ενεργειακά δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις φυσικές αντιδράσεις του περιβάλλοντος χώρου. Οι θεραπείες τους βασίζονταν στην αναζήτηση της αιτίας ενός προβλήματος και σκοπός τους ήταν να εκπαιδεύσουν τον οργανισμό με φυσικούς τρόπους και μέσα ούτως ώστε να θεραπευτεί και να αποκτήσει ξανά δυνατή φυσική άμυνα για να διατηρεί την υγεία του. Στην DOS Cosmetics οι φόρμουλες μας είναι όλες 100% φυσικές και vegan based όπως και αρκετών εταιρειών. Εκεί όμως που διαφοροποιούμαστε εμείς είναι στο ότι δημιουργήσαμε πρωτόκολλα ομορφιάς βάση των εποχών, που εκπαιδεύουν το δέρμα να αποκτά μια τέλεια φυσική όψη, ενώ παράλληλα ενισχύουν την άμυνά του δραστικά με τον κατάλληλο συνδυασμό προϊόντων και την κατάλληλη χρήση αυτών.

Η εταιρία σας έχει βραβευτεί παγκοσμίως ως η πρώτη ελληνική εταιρεία φυσικών καλλυντικών. Πότε και πως προέκυψε αυτό;

Η DOS Cosmetics δημιουργήθηκε το 2019 με προϊόντα που για τις φόρμουλές τους είχαν πραγματοποιηθεί μελέτες 15 ετών. Νιώθαμε λοιπόν σίγουροι για την ποιότητα των προϊόντων μας και την αποτελεσματικότητά τους. Έτσι το πρώτο μας βήμα για να βγούμε στην αγορά ήταν απευθείας μέσα από τους διαγωνισμούς: παγκόσμιους και εγχώριους. Ίσως λίγο παράδοξο, το τόλμησα όμως και τελικά δικαιώθηκα. Μέχρι σήμερα μετράμε 5 βραβεία στους μεγαλύτερους διαγωνισμούς που υπάρχουν στην παγκόσμια αγορά φυσικών καλλυντικών. Ειδικότερα, έχουμε τιμηθεί με τα εξής βραβεία: "Best Innovation, Diagnostic Skin Test, Pure Beauty Global Awards, 2019", "Smart Gadget, Beauty Stars by Madame Figaro, 2019", "Highly Commended, Dark Spots Winter Treatment Day & Night, Pure Beauty Global Awards, 2019", "Best Inclusive Skincare Product, Mandelicum Night Solution, Pure Beauty Global Awards, 2020" και "Best Luxury Skincare Brand, Lux Life Magazine, 2020".

θεραπείες προσώπου dos cosmetics

DOS skin test ή αλλιώς τεστ διάγνωσης δέρματος. Τι είναι, πως γίνεται και πως χρησιμεύει στην εξατομικευμένη περιποίηση;

Το 2019 βραβεύτηκε, ως καινοτομία της χρονιάς, ο αλγόριθμος που δημιούργησα με τον developer μας για τo τεστ διάγνωσης του δέρματος. Για την DOS Cosmetics το σημαντικότερο σημείο του skincare είναι η σωστή διάγνωση ώστε να δημιουργήσουμε το ιδανικό πρωτόκολλο για τον καθένα και να νιώσει το δέρμα του να αλλάζει από την πρώτη εβδομάδα χρήσης των προϊόντων. Η συγκεκριμένη υπηρεσία, παρέχεται δωρεάν και βρίσκεται στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα αλλά και σε επιλεγμένα luxury beauty salons και boutiques στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η σημασία του είναι τόσο μεγάλη καθώς μπορεί οι τύποι δέρματος να είναι τέσσερις βασικοί, όμως βάση της κινεζικής ιατρικής στο δέρμα εκφράζεται κάποια ενέργεια κυρίως ιδιοσυγκρασιακά αλλά και λόγω κάποιων καθημερινών συνηθειών. Επομένως τα πρωτόκολλα μας δίνουν τις σημαντικότερες πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζει κάποιος για τον τύπο του δέρματός του και τον τρόπο που ιδανικά μπορεί να το περιποιηθεί ώστε να αποκτήσει αυτό που λέμε στην DOS Cosmetics, Skin Like A Model.

H DOS beauty experts αποτελεί μια καινοτόμο υπηρεσία μέσα από την οποία μπορεί κανείς να κλείσει ραντεβού με τους ειδικούς του brand προκειμένου να λάβει τις κατάληλλες συμβουλές για τη ρουτίνα ομορφιάς του αλλά και για το skincare που πρέπει να ακολουθεί. Με ποιό τρόπο γίνεται αυτό;

Οι πληροφορίες σχετικά με το skincare είναι αμέτρητες καθημερινά. Στην προσπάθεια, λοιπόν, να ανακαλύψουμε ποια είναι τα ιδανικά προϊόντα για εμάς, συχνά επιλέγουμε προϊόντα που δεν καλύπτουν ή ακόμη και μπλοκάρουν την αρμονική λειτουργία του δέρματος. Όλα τα δέρματα μπορούν και έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν την τέλεια λαμπερή και υγιή όψη. Οι Cetrified DOS Beauty Experts επομένως βρίσκονται στη διάθεση του κόσμου προκειμένου να αναλύσουν το πρωτόκολλο τους, να συζητήσουν τις ανάγκες τους και να επιλέξουν την ιδανική περιποίηση αλλά και τον τρόπο χρήσης γι' αυτούς. Την υπηρεσία παρέχουμε επίσης δωρεάν και μέσα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Σημείωσε ότι η κάθε συνεδρία διαρκεί 20 λεπτά με συνεχή επικοινωνία μέχρι να πετύχουμε το στόχο μας στο skincare.

Η σειρά DOS Cosmetics διαθέτει μια πλούσια γκάμα προϊόντων περιποίησης μαζί με έξυπνα beauty kits και εργαλεία για την τέλεια φροντίδα. Ποιά είναι τα best sellers του brand; Υπάρχει κάποια σειρά ή προϊόν που ξεχωρίζετε;

Πράγματι υπάρχουν και best sellers αλλά και έξυπνα beauty kits. Τα βραβευμένα μας προϊόντα είναι αυτά που έχει ξεχωρίσει ο κόσμος, αλλά και όλη τη σειρά Oxygen Species -στην οποία και ανήκει και το Mandelicum Night Solution. Αυτή η σειρά είναι η νέα μας καινοτομία για τους ανθρώπους που θέλουν κάτι δραστικό, ασφαλές και εύκολο στη χρήση. Διαθέτει 4 προϊόντα: 2 ημέρας και 2 νύχτας για όλους τους τύπους δέρματος, όλες τις εποχές, όλες τις ηλικίες και όλες τις ανάγκες.

προιόντα ομορφιάς dos cosmetics

Ακόμη διαθέτουμε 6 κρέμες νύχτας και αυτό γιατί για εμάς οι βραδινές θεραπείες είναι οι σημαντικότερες στο daily skincare. Τέλος, τα Beauty Kits της σειράς δημιουργήθηκαν έπειτα από συχνά αιτήματα των ανθρώπων που χρησιμοποιούν την DOS Cosmetics για το skincare τους. Είναι εύκολα στη μεταφορά, στη χρήση και στο συνδυασμό καθώς μπορεί κάποιος να επιλέξει ένα beauty kit ως το πρώτο του πρωτόκολλο ή για μια "γρήγορη" θεραπεία.

dos cosmetics θεραπείες νυκτός

Που μπορεί κανείς να βρει τα προϊόντα DOS Cosmetics;

Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα είναι το βασικό μας σημείο πώλησης. Συνεργάτες μας είναι επίσης επιλεγμένα ηλεκτρονικά καταστήματα όπως τα: Zizel Beauty Shop και Luxury Beauty Salons αλλά και ο εξαιρετικός χώρος της κας Καματάκη στη Νέα Ερυθραία. Ακόμη, υπάρχει μία σειρά της DOS Cosmetics που δημιουργήθηκε ως extra amenities στο skincare για 5stars hotels και ένας από τους βασικούς μας πελάτες είναι το μοναδικό Four Seasons Astir Palace Hotel που βρίσκεται στον Αστέρα Βουλιαγμένης της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Ήδη η DOS Cosmetics ακολουθεί μια επιτυχημένη πορεία. Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Η DOS μόλις ξεκίνησε και στόχος μας είναι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου σε Ελλάδα και εξωτερικό. Κρατάμε υψηλά τις αξίες μας στην ποιότητα και στις παροχές μας, ενώ σεβόμαστε αυτούς που μας εμπιστεύονται καθημερινά. Τα σχέδια μας είναι πολλά και θα τα μοιραστούμε μαζί σας σύντομα!

Χρυσάνθη Παπαδοπούλου

Beauty info:

Dos Cosmetics, www.doscosmetics.com,

Facebook: DOSCosmetics,

Instagram: dos_cosmetics