Μην πετάξετε ξανά την φλούδα από το καρπούζι - Οι θαυματουργές ιδιότητές της για το δέρμα

Θα δείτε τρομερά αποτελέσματα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μην πετάξετε ξανά την φλούδα από το καρπούζι - Οι θαυματουργές ιδιότητές της για το δέρμα

Μπορεί όλοι όταν κόβουμε και καθαρίζουμε το καρπούζι να πετάμε τη φλούδα, ωστόσο αυτό που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι πως η φλούδα και συγκεκριμένα η λευκή σάρκα της, έχει μερικές θαυματουργές ιδιότητες για το δέρμα.

Το καρπούζι δεν είναι μόνο ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα αλλά και ένα από τα πιο αποτελεσματικά. Γι' αυτό το λόγο σας είχαμε αποκαλύψει πριν από λίγο καιρό, πως ακόμα και τα κουκούτσια του είναι χρήσιμα για την υγεία μας (δείτε εδώ γιατί).

φλούδα καρπουζιού ιδιότητες

Πώς βοηθάει η φλούδα από το καρπούζι το δέρμα

Η φλούδα του καρπουζιού είναι πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, ένζυμα και χλωροφύλλη. Οι βιταμίνες που βρίσκονται στην φλούδα του καρπουζιού περιλαμβάνουν τη βιταμίνη Α, βιταμίνη Β2, βιταμίνη Β6, βιταμίνη Ε και βιταμίνη C. Περιέχει επίσης την κιτρουλίνη, ένα αμινοξύ, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο, βήτα-καροτίνη, και το λυκοπένιο το οποίο έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Η βιταμίνη Ε, βιταμίνη C και οι πρωτεΐνες που βρίσκονται στη φλούδα του καρπουζιού μπορεί να χρησιμοποιηθούν για το δέρμα, και κάνουν τα μαλλιά λαμπερά. Ενώ η β-καροτίνη και το λυκοπένιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντιοξειδωτικό και να ενισχύσουν το δέρμα του προσώπου και την πρόληψη των ρυτίδων στο πρόσωπο.

Η λευκή σάρκα που βρίσκεται στη φλούδα του καρπουζιού, βοηθάει στα προβλήματα της ακμής αλλά και σε ερεθισμένο από τον ήλιο ή από κάψιμο δέρμα, κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Προκειμένου να δείτε αποτελέσματα, θα πρέπει να κόψετε μία φέτα και να την τρίψετε ελαφρά στα σημεία που παρουσιάζουν πρόβλημα. Επαναλάβετε κάθε μέρα και θα δείτε μεγάλη βελτίωση στο πρόβλημά σας.

Προσοχή: Αν το καρπούζι σας έχει πολλά καφέ σημάδια τότε...

Πόσες φορές έχετε αγοράσει καρπούζι το οποίο τελικά αποδείχθηκε "μάπα"; Υπάρχουν λοιπόν, πολλά έξυπνα μυστικά με τα οποία μπορείτε να αγοράσετε το σωστό που θα είναι πολύ ζουμερό και νόστιμο.

Το σίγουρο είναι ότι τα καρπούζια που φτάνουν στον πάγκο του μανάβη είναι τις περισσότερες φορές αρκετά ώριμα διότι οι παραγωγοί ξέρουν πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να τα κόψουν, ωστόσο γίνονται και λάθη.

Αυτά τα σημάδια επάνω στα καρπούζια, αποκαλύπτουν ότι οι μέλισσες ακούμπησαν επάνω στα σημεία επικονίασης του άνθους πολλές φορές. Όσο περισσότερο το κάνουν αυτό οι μέλισσες, τόσο πιο γλυκό είναι το καρπούζι. Άρα είναι τέλειο για αγορά.

Καρπούζια μυστικά