Mom Makeover: Αποκατάσταση στήθους μετά την εγκυμοσύνη!

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Mom Makeover: Αποκατάσταση στήθους μετά την εγκυμοσύνη!

Κάθε νέα μαμά, για την ιατρική ομάδα του Mom Makeover, είναι ένα έργο τέχνης που έχει δημιουργήσει η φύση. Έτσι, βασική τους μέριμνα είναι να ακούσουν τις επιθυμίες της και να τη βοηθήσουν να απολαύσει τη μητρότητα χωρίς συμβιβασμούς στη θηλυκότητά της.

Το Mom Makeover, αποτελεί μια μοναδική μέθοδο που βοηθά τις νέες μανούλες να επανακτήσουν τη θηλυκότητά τους μετά τον τοκετό και το τέλος του θηλασμού. Ο εξειδικευμένος γυναικολόγος, Dr. Νικόλαος Ναούμ με 25ετή εμπειρία στον κλάδο της κοσμητικής & επανορθωτικής γυναικολογίας μας εξηγεί όλα όσα πρέπει να ξέρουμε!

Λίγα λόγια για την ανόρθωση στήθους

Μετά τον τοκετό το στήθος σε κάποιες γυναίκες «αδειάζει», σε άλλες «κρεμάει» και σε άλλες χάνεται σχεδόν εντελώς. Εδώ έρχεται να δώσει τη λύση η μαστοπηξία (λίφτινγκ στήθους). Με τη συγκεκριμένη μέθοδο ανορθώνεται το στήθος αφαιρώντας το χαλαρωμένο δέρμα και επανατοποθετώντας τον αδένα πιο ψηλά. Το μέγεθος του στήθους δεν αλλάζει γιατί δεν αφαιρείται καθόλου μαστός. Αντιθέτως πολλές φορές το ανορθωμένο στήθος δίνει την εντύπωση μεγαλύτερου στήθους διότι ο όγκος του επανατοποθετείται στη σωστή θέση. Σε γυναίκες με σχετικά μικρό στήθος και μικρή ως μέτρια χαλάρωση, η διόρθωση γίνεται με την τεχνική της περιθηλαίας ανόρθωσης, και συμπληρωματικά μπορεί να γίνει ενίσχυση του άνω πόλου με λιπομεταφορά. Σε περιπτώσεις όπου υπάρχει μεγαλύτερη χαλάρωση, η διόρθωση γίνεται με την τεχνική Lejour, ενώ ανάλογα με το μέγεθος του στήθους μπορεί να προτιμηθεί ταυτόχρονη αύξηση με λιπομεταφορά ή με προσθετική στήθους με ενθέματα σιλικόνης.

Mom Makeover

SOS λύση για την ατροφία του στήθους

Σε γυναίκες που έχουν χάσει μεγάλο μέρος του όγκου του στήθους τους ή είναι σχετικά μικρό, χρειάζεται να γίνει προσθετική με ενθέματα σιλικόνης, ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό μέγεθος. Στόχος είναι η αύξηση του όγκου του χρησιμοποιώντας ενθέματα σιλικόνης με τέτοιον τρόπο όμως ώστε το αποτέλεσμα να είναι φυσικό και σε αρμονία με το σώμα. Ο πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιεί δύο είδη ενθεμάτων, τα στρογγυλά ενθέματα και τα ανατομικά (σχήμα σταγόνας, δάκρυ).

Νέες πρωτοποριακές τεχνικές

Πρόσφατα προστέθηκαν δύο ακόμη μεθόδοι στην αυξητική στήθους, που χαρίζουν πιο φυσικό και αρμονικό αποτέλεσμα. Πρόκειται για την υποπεριτονιακή τεχνική (Subfascial) και την τεχνική δύο επιπέδων (Dual Plane).

Στην υποπεριτονιακή τεχνική (Subfascial) το ένθεμα τοποθετείται κάτω από μια λεπτή μεμβράνη που καλύπτει τον μυ και ονομάζεται περιτονία, ενώ στην τεχνική δύο επιπέδων (Dual Plane), το ένθεμα βρίσκεται κατά το ήμισυ κάτω από τον μυ και το υπόλοιπο κάτω από την περιτονία του μυός. Η τεχνική διπλού επιπέδου εγγυάται τον απρόσκοπτο θηλασμό αφού τοποθετώντας τα ενθέματα με την συγκεκριμένη τεχνική δεν διακόπτεται η συνέχεια των γαλακτοφόρων πόρων ούτε διαταράσσεται η ανατομική συνέχεια του στήθους και από την άλλη αξιοποιεί τον μείζονα θωρακικό μυ ως προστασία του μαζικού αδένα.

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία, διαρκεί 1– 1½ ώρα και δεν είναι απαραίτητη η μετεπεμβατική νοσηλεία, ενώ μπορείς να επιστρέψεις στις δραστηριότητές σου μετά από 2-3 ημέρες. Τα ράμματα είναι εσωτερικά και απορροφήσιμα, ενώ μετεγχειρητικά απαιτείται η χρήση ενός άνετου σουτιέν χωρίς μπανέλες (αθλητικό ή σουτιέν θηλασμού) για ένα περίπου μήνα.

Αρχικά παρατηρείται κάποιο οίδημα και ο μαστοί φαίνονται λίγο μεγαλύτεροι και λίγο ψηλότερα από το επιθυμητό. Μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες το οίδημα σταδιακά υποχωρεί και το στήθος παίρνει την τελική μορφή του μέσα από ένα φυσικό αποτέλεσμα σχεδιασμένο για να κρατά το σχήμα του. Ο πόνος είναι συνήθως ήπιος και αντιμετωπίζεται με ήπια αναλγητικά.

Info: