Έχεις ξηρή επιδερμίδα; Δες πως να την φροντίσεις σωστά!

Έχεις ξηρή επιδερμίδα; Δες πως να την φροντίσεις σωστά!

Η ξηρή επιδερμίδα είναι από τις πιο ευαίσθητες μιας και λόγω της έλλειψης ενυδάτωσης είναι πιο ευπαθής τόσο στο κρύο, όσο και τη ζέστη.


Ξηροδερμία, δέρμα που ξεφλουδίζει, σκασμένα χέρια. Μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις αν έχεις ξηρό δέρμα. Δεν είναι λίγες οι φορές που ακόμα και οι κρέμες δεν βοηθούν αρκετά.

Τι μπορείς να κάνεις για να προστατέψεις την επιδερμίδα σου, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις τα λεφτά σου σε φαρμακευτικά προϊόντα; Πίστεψε με ότι το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνεις μικρές αλλαγές στην καθημερινή σου ρουτίνα. Διαβάστε παρακάτω...

Ας ξεκινήσουμε από μια σχεδόν καθημερινή συνήθεια, το μπάνιο. Σαφώς και δε μπορείς να μείνεις άπλυτη, όμως αντί να χρησιμοποιείς σαπούνι, χρησιμοποίησε αφρόλουτρο. Αυτό γιατί το σαπούνι αφυδατώνει την επιδερμίδα, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη ξηρότητα.

3 Απλά βήματα για να πετύχεις το τέλειο nude μακιγιάζ!

Επιπλέον, το μπάνιο σου θα πρέπει να διαρκεί 10- 15 λεπτά και η θερμοκρασία να μην είναι καυτή. Τα φυσικά έλαια του σώματος διατηρούνται κατ’ αυτόν τον τρόπο και η επιδερμίδα παραμένει ενυδατωμένη!

Με το μαλακό η απολέπιση

apolepisi proswpou scrub me kokkous

Μπορεί το scrub να απαιτεί κάποια δύναμη προκειμένου να καθαρίσει το δέρμα, όμως αν έχεις ξηρή επιδερμίδα θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα ευγενική με το πόσο θα τρίψεις. Για αρχή κάνε απολέπιση μια ή δυο φορές την εβδομάδα, όχι παραπάνω. Επίσης, προτίμησε ήπια προϊόντα και αντί για σκληρά σφουγγάρια, προτίμησε μια καθαρή πετσέτα για να κάνεις το scrub.

7 τρόποι που θα σε βοηθήσουν να απαλύνεις τον πόνο της πρώτης σου φοράς!


Στέγνωσε το δέρμα σου με προσοχή

ginaika skoupizei to proswpo tis apala me roz petseta

Τις περισσότερες φορές αφού πλύνεις το πρόσωπο σου ή μετά το μπάνιο, βιάζεσαι να στεγνώσεις με αποτέλεσμα να σκουπίζεσαι άγαρμπα και απότομο. Επειδή έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, χρειάζεσαι όσο υγρασία και ενυδάτωση έχει το σώμα σου. Όταν ρίχνεις νερό είτε στο σώμα, είτε στο πρόσωπο σου απευθείας αφυδατώνεσαι και λίγο. Οπότε σκούπισε το σώμα σου με αγάπη για να μην έχεις άλλους ερεθισμούς.

Βάλε ενυδατική

enidatwsi epidermidas ginaika me mpournouzi mprosta ston kathrefti

Η ενυδατική θα πρέπει να είναι η καλύτερη σου φίλη. Αμέσως μετά το μπάνιο, το πρωί μετά το πλύσιμο του προσώπου σου ακόμη και μέσα στην ημέρα ένα φρεσκάρισμα όταν νιώθεις να σε τραβάει το πρόσωπο σου. Το ίδιο ισχύει και για τα χέρια σου φυσικά, εάν θέλεις να γλιτώσεις τα άγρια και σκασμένα χέρια. Η ενυδατική κρέμα σου δίνει την απαραίτητη υγρασία που χρειάζεσαι προκειμένου το δέρμα σου να μην παρουσιάζει ξηρότητα.

Γίνεσαι ρεζίλι και δεν το καταλαβαίνεις! 10 καθόλου κολακευτικές συνήθειες ομορφιάς που κάνεις δημόσια!

Μην ξεχνάς να πίνεις νερό

enidatwsi tou organismou kai tis epidermidas ginaika pou pinei ena potiri nero

Για το τέλος άφησα το νερό. Όταν αφυδατώνεται ο οργανισμός σου, αφυδατώνεται γενικά χωρίς εξαιρέσεις. Αυτό σημαίνει ότι επηρεάζεται και η επιδερμίδα σου. Μάλιστα είναι και η πρώτη που σε βοηθάει να το αντιληφθείς. Άρα λοιπόν για να αποφύγεις την ξηροδερμία μην ξεχνάς να πίνεις τουλάχιστον ένα λίτρο την ημέρα. Θα σε βοηθήσει πολύ ειδικά αν έχεις ξηρό δέρμα!

Πηγή: ediva.gr