Ο απόλυτος οδηγός περιποίησης: Σπιτικά καλλυντικά με υλικά που έχουμε όλοι στο ντουλάπι!

Ο απόλυτος οδηγός περιποίησης: Σπιτικά καλλυντικά με υλικά που έχουμε όλοι στο ντουλάπι!

Στο ντουλάπι της κουζίνας σου βρίσκονται όλα όσα χρειάζεσαι για τα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια σου. Η περιποίηση είναι καθημερινή υπόθεση, γι’ αυτό δεν είναι ανάγκη να ξοδεύεις τεράστια ποσά. Φτιάξε μόνη σου, οικονομικά και πανεύκολα, φυσικά προϊόντα ομορφιάς.

Από την Αλκίντα Ντολέτσι Διαβάστε παρακάτω....

ΑΝΤΙΟ, ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ! ΜΑΓΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ: Γκρέιπφρουτ

Το αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ ρυθμίζει τη λέμφο και την κατακράτηση υγρών, γι’ αυτό είναι ιδανικό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και της παχυσαρκίας.

Δείτε ακόμη: Αλλεργίες την Άνοιξη: Μυστικά ομορφιάς από την Σταματίνα Τσιμτσιλή για να είσαι πάντα λαμπερή!

ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ: Για να φτιάξεις scrub κατά της κυτταρίτιδας θα χρειαστείς: 3 χούφτες χοντρό αλάτι, 4 κ.σ. σησαμέλαιο και 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ. Ανακάτεψε όλα τα υλικά και εφάρμοσε το μείγμα σε νωπό δέρμα. Κάνε μασάζ με κυκλικές κινήσεις, ξεκινώντας από τους αστραγάλους και συνέχισε προς τους γοφούς και την κοιλιά. Φύλαξε το scrub που περίσσεψε σε ένα γυάλινο δοχείο και κλείσ’ το καλά.

ΛΑΜΠΕΡΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΓΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ: Αγγούρι

Έχει διουρητικές, καθαριστικές αλλά και… δροσιστικές ιδιότητες, οι οποίες δρουν ευεργετικά στην επιδερμίδα. Επιπλέον, ενεργοποιεί το κολλαγόνο στο δέρμα, με αποτέλεσμα να μειώνεται το πρήξιμο.

ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ: Κόψε δύο ροδέλες αγγούρι και τοποθέτησέ τες στα μάτια για περίπου 15 λεπτά. Στην συνέχεια, ξέπλυνε το πρόσωπό σου και σκούπισε απαλά. Τώρα είσαι φρέσκια και λαμπερή!

Δείτε ακόμη: Τα beauty secrets της Rosie Huntington-Whiteley!

ΥΓΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΑΓΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ: Φασκόμηλο

Αποκαλείται και «βότανο της αθανασίας». Το έλαιο φασκόμηλου διεγείρει την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνη Α.

ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ: Βράσε φασκόμηλο και αποθήκευσέ το σε ένα μπουκαλάκι. Διατήρησέ το στο ψυγείο για 3 βδομάδες και καθημερινά άπλωνέ το στο πρόσωπό σου με ένα βαμβάκι.