3 σπιτικές μάσκες μαλλιών για λάμψη, όγκο κι ενυδάτωση!

3 σπιτικές μάσκες μαλλιών για λάμψη, όγκο κι ενυδάτωση!

Τα όμορφα μαλλιά είναι sexy, ακόμα κι αν είσαι αμακιγιάριστη ή ντυμένη casual. Δυστυχώς, ένεκα οικονομικής κρίσης, οι περισσότερες αμελούμε την περιποίηση τους.

Πλέον δεν χρειάζεται να ξοδέψεις ούτε ευρώ σε προϊόντα αμφίβολων αποτελεσμάτων, η λύση, όπως μάθαμε από τις γιαγιάδες μας, είναι στην κουζίνα: το ελαιόλαδο. Διαβάστε παρακάτω...

Μάσκα με δαφνέλαιο για πλούσια μαλλιά
Το εκχύλισμα φύλλων δάφνης σε ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε και λιπαρά οξέα. Προστατεύει κι ενισχύει τη δομή της τρίχας, τρέφει, δυναμώνει και δίνει λάμψη στο μαλλιά χάρη στις μαλακτικές και ενυδατικές του ιδιότητες, ενώ θεωρείται αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Δείτε ακόμη: Σπιτική μάσκα μαλλιών για ενδυνάμωση! Πως θα μακρύνεις τα μαλλιά σου σε χρόνο dt!

Η χρήση του είναι απλή. Μια φορά την εβδομάδα απλώνεις στα μαλλιά σου δαφνέλαιο σαν μάσκα, κάνοντας μασάζ στις ρίζες. Αφήνεις για περίπου 2 ώρες, κι αν θες τυλίγεις τα μαλλιά σου με ζελατίνη ή πετσέτα, κι έπειτα ξεβγάζεις, όπως με οποιαδήποτε άλλη μάσκα.

Μάσκα με αμυγδαλέλαιο για θρέψη και τόνωση
Από την εποχή του Ιπποκράτη είναι γνωστές οι φαρμακευτικές και καλλυντικές ιδιότητες του ελαίου αμυγδάλου. Είναι εξαιρετικό για την θρέψη των μαλλιών, ενώ βοηθάει με τις μαλακτικές του ιδιότητες το δέρμα του κεφαλιού. Έτσι, είναι ιδανικό για περιπτώσεις ξηροδερμίας και ερεθισμών, καθώς και τις ταλαιπωρημένες άκρες.

Δείτε ακόμη: Cleopatra Eyes: Το make up trend που έχει προκαλέσει φρενίτιδα στο εξωτερικό! Εσύ θα το τολμήσεις;

Για να φτιάξεις τη μάσκα θα χρειαστείς 50ml ελαιόλαδο, 50ml αμυγδαλέλαιο, 3 – 4 κάψουλες βιταμίνης Ε. Ανακατεύεις όλα τα έλαια μαζί και στη συνέχεια σπας και προσθέτεις τις κάψουλες βιταμίνης Ε. Απλώνεις τη μάσκα κι αφήνεις για μία ώρα, και ξεβγάζεις βάζοντας πρώτα σαμπουάν και μετά νερό.

Super ενυδατική μάσκα με ελαιόλαδο
To αγνό παρθένο ελαιόλαδο είναι η κλασική επιλογή για θρέψη κι ενυδάτωση των μαλλιών. Μπορείς να το εφαρμόσεις μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλα έλαια για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Έτσι, πιο συγκεκριμένα μπορείς να ανακατέψεις το ελαιόλαδο με έλαιο χαμομηλιού για να ηρεμήσει το τριχωτό της κεφαλής, έλαιο λεβάντας ως ένα είδος αρωματοθεραπείας για χαλάρωση από το στρες ή έλαιο από ματζουράνα για όγκο.