Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Υπέροχα μαλλιά ακόμα και με βροχή! Οι εύκολοι τρόποι για να αποφύγετε το φριζάρισμα!

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας!

Υπέροχα μαλλιά ακόμα και με βροχή! Οι εύκολοι τρόποι για να αποφύγετε το φριζάρισμα!

Οταν βρέχει, τα μαλλιά σας φουντώνουν; Κατσαρώνουν; Το σίγουρο πάντως είναι πως ακόμα και με ομπρέλα πάνω από το κεφάλι σας, δεν διατηρούν τη φόρμα που τους έχετε δώσει πριν βγείτε από το σπίτι.

Εμείς όμως... δουλεύουμε για εσάς και σας παρουσιάζουμε λύσεις για να αποφύγετε τα φριζαρισμένα μαλλιά! Διαβάστε παρακάτω...

Κάντε «αλογοουρά»: Λουστείτε όπως συνήθως και έπειτα απλώστε μια καλή ποσότητα μαλακτικής κρέμας μαλλιών με έλαιο καρύδας ή καστορέλαιο. Ξεπλύντε με κρύο νερό ή τουλάχιστον χλιαρό και χτενιστείτε με μια χτένα με αραιά δόντια. Χτενιστείτε με απόλυτη προσοχή. Χρησιμοποιείτε πάντα υφασμάτινες κορδέλες για το δέσιμο των μαλλιών αντί για λαστιχάκια που ασκούν πίεση στις τρίχες. Βγάλτε τις μόλις τα μαλλιά σας έχουν στεγνώσει.
Οταν χτενίζετε τα μαλλιά σας, χρησιμοποιείτε πάντα βούρτσες με φυσικές τρίχες ή χτένες με αραιά δόντια. Οι πλαστικές τρίχες μπορούν να φριζάρουν ακόμα περισσότερο τα μαλλιά σας και με τη... βοήθεια της βροχής το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο απογοητευτικό.

undefined
Χρησιμοποιήστε μια μάσκα κατά του φριζαρίσματος μετά το λούσιμο, αλλά πριν στεγνώσετε τα μαλλιά σας. Αν και μπορεί να μοιάζει προφανές, μη στεγνώνετε υπερβολικά τα μαλλιά σας, επειδή αυτό θα τα φριζάρει περισσότερο. Βάλτε λίγο λάδι για τα μαλλιά. Κυρίως στις άκρες των μαλλιών που θα τα συγκρατήσει.
Αφού λουστείτε χτενίστε τα μαλλιά σας προς τα αριστερά, περιμένετε μερικά λεπτά και έπειτα χτενίστε τα προς την άλλη πλευρά. Επειτα βουρτσίστε τα όπως συνήθως.
Χρησιμοποιείτε προϊόντα, όπως σαμπουάν και μαλακτική κρέμα, που είναι ειδικά φτιαγμένα για ξηρά μαλλιά. Συμβουλευτείτε την κομμώτριά σας για τα προϊόντα που είναι ιδανικά για τον δικό σας τύπο τρίχας.
Αποφεύγετε τις ισιωτικές κρέμες και το σεσουάρ, επειδή οι υψηλές θερμοκρασίες ξηραίνουν τα μαλλιά σας και, όπως οι βαφές, σκληραίνουν τις ίνες των τριχών. Για μια ακόμη φορά, προτείνουμε να εμπιστευτείτε την άποψη της κομμώτριάς σας για τα προϊόντα που θα γίνουν σύμμαχοι της περιποίησης των μαλλιών σας.
Μην αγγίζετε συνεχώς τα μαλλιά σας. Θα πρέπει να τα χτενίζετε μόνο όταν είναι υγρά. Ακόμα και αν τα δάχτυλά σας είναι καθαρά, πρέπει να θυμάστε πως λαδώνονται όταν τα πιάνετε συνέχεια.
Μην τρίβετε επιθετικά τα μαλλιά σας με την πετσέτα, επειδή αυτό θα μπορούσε να σπάσει τα περιτρίχια. Θα πρέπει να τη χρησιμοποιείτε ταμποναριστά για να τα προστατεύετε. Το καλύτερο επίσης θα ήταν να τα αφήνετε να στεγνώνουν φυσικά.
Βάλτε λακ αλλά με μέτρο. Καλύτερα να την εφαρμόζετε πρώτα επάνω στα χέρια σας, και έπειτα τοποθετήστε τη στα μαλλιά σας, απλώνοντάς την ομοιόμορφα ή πρώτα πάνω σε μια βούρτσα και στη συνέχεια στα μαλλιά σας ή ακόμα καλύτερα στις περιοχές που συνήθως δεν.. τιθασεύονται! Μην το παρακάνετε όμως με το εν λόγω προϊόν και καλό είναι να το χρησιμοποιείτε σε πολύ ειδικές περιπτώσεις, αφού μετά τη χρήση του η τρίχα τείνει να σπάει.

ΠΗΓΗ: TV24

Share