30+1 μυστικά για τέλεια επιδερμίδα! Όσα πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα!

Μερικά από αυτά σίγουρα δεν θα γνώριζες!

30+1 μυστικά για τέλεια επιδερμίδα! Όσα πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα!

Οι παρακάτω συµβουλές θα… αναδείξουν τη φρεσκάδα και την καθαρότητα που πρέπει να έχει πάντα το δέρµα σου κι εσύ θα αποκτήσεις έναν πλήρη οδηγό µε «καλές» συνήθειες.

Πάνε να τις μάθουμε. Διαβάστε παρακάτω...

Πλύνε το πρόσωπό σου 2 φορές την ηµέρα
Ο σκοπός δεν είναι να ξεπλένεις απλώς το πρόσωπό σου µε νερό, αλλά να χρησιµοποιείς ένα ελαφρύ προϊόν καθαρισµού πρωί και βράδυ. Η επιδερµίδα σου αναπλάθεται τη νύχτα, µε αποτέλεσµα το πρωί όλα τα νεκρά κύτταρα να έχουν βγει στην επιφάνεια. Ένα καθαριστικό προσώπου θα τα αποµακρύνει µε τον καλύτερο τρόπο!

Μυστικά για τέλεια επιδερμίδα

Ο ιδρώτας κάνει καλό
Αν είσαι αναγνώστρια του περιοδικού, έχεις µάθει σίγουρα τα οφέλη της άσκησης στην υγεία σου και γενικότερα στη ζωή σου. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι τα πολύ σηµαντικά οφέλη για την επιδερµίδα σου. Με τη γυµναστική αυξάνονται τα θρεπτικά συστατικά που αποστέλλονται στα κύτταρα του δέρµατός σου, έτσι ώστε αυτά να λειτουργούν ακόµα καλύτερα.

Κάνε γυµναστική στο… πρόσωπό σου
Το πρόσωπό σου αποτελείται από 57 µυς. Μήπως ήρθε η ώρα να ασχοληθείς µαζί τους; Απλές ασκήσεις µασάζ τονώνουν τους µυς του προσώπου και σου προσφέρουν το πιο ανώδυνο λίφτινγκ. Το µόνο που χρειάζεται είναι να αφιερώνεις µερικά λεπτά καθηµερινά!

Προστάτεψε τους ώµους σου
Οι ώµοι είναι ίσως το µοναδικό σηµείο του σώµατός σου που είναι περισσότερο εκτεθειµένο στον ήλιο. Εάν, λοιπόν, σου αρέσει να κάνεις γυµναστική έξω ή ακόµα και στη βόλτα σου, επίλεξε ένα t-shirt παρά ένα αµάνικο µπλουζάκι. Αν και η διαφορά µπορεί να σου φανεί ασήµαντη, το επιπλέον κοµµάτι ύφασµα προστατεύει σηµαντικά το δέρµα σου από την ηλιακή ακτινοβολία.

Μυστικά για τέλεια επιδερμίδα

Πιες κι άλλο νερό
Δυστυχώς, πολλές από εµάς δεν πίνουµε περισσότερο από 5 ποτήρια νερό ηµερησίως, ιδιαίτερα τους χειµερινούς µήνες. Διπλασίασε την ποσότητα και µέσα σε δύο µήνες θα δεις σηµαντική διαφορά στο δέρµα σου. Θα είναι πιο λαµπερό, υγιές και ενυδατωµένο.

Μην ξεχνάς την αντηλιακή κρέµα
Όσες φορές κι αν το έχεις ακούσει δύσκολα το κάνεις πράξη. Η αλήθεια είναι ότι δεν πρέπει να φεύγεις ποτέ από το σπίτι, εάν προηγουµένως δεν έχεις βάλει αντηλιακή κρέµα στο πρόσωπό σου, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η αντηλιακή προλαµβάνει τις ρυτίδες, τις κηλίδες, τη χαλάρωση και τον καρκίνο του δέρµατος. Επίλεξε µία µε SPF30, που θα σου προσφέρει κι έξτρα ενυδάτωση.

Ζουµερά χείλη
Ο καρκίνος πλακωδών κυττάρων που εµφανίζεται πολλές φορές στα χείλη έχει µεγαλύτερες πιθανότητες να κάνει µετάσταση σε σχέση µε παρόµοιου τύπου καρκίνο που παρουσιάζεται σε άλλο σηµείο του σώµατος. Προστάτεψε τα χείλη σου µε ειδικό αντηλιακό ή µε κάποιο µαλακτικό συστατικό όπως είναι η βαζελίνη, που εµποδίζει το ξεφλούδισµα.

Μυστικά για τέλεια επιδερμίδα

Φόρα πάντα γυαλιά ηλίου
Εκτός από το στυλ, προστατεύουν τα µάτια σου αλλά και την περιοχή γύρω από αυτά, η οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη κι έχει την τάση να «σπάει» πολύ εύκολα. Θα σε δικαιολογήσουµε αν τα ξεχάσεις στο σπίτι, αλλά µόνο τις βροχερές µέρες!

Ο απαραίτητος ύπνος
Όσο περισσότερο κοιµάσαι τόσο περισσότερο αναδοµείται η επιδερµίδα σου. Εποµένως, ξέχνα τα ξενύχτια και φρόντισε να κοιµάσαι τουλάχιστον 8 ώρες κάθε βράδυ.

Το «µυστικό όπλο»
Έχουµε τη λύση για εκείνες τις φορές που έχεις κοιµηθεί αργά και έχεις ξυπνήσει πολύ νωρίς, και το δέρµα σου προσπαθεί να συνέλθει. Τόνωσε την επιδερµίδα σου αφιερώνοντας µερικά λεπτά στην περιποίησή της. Ξεκίνα µε έναν καλό καθαρισµό, συνέχισε µε ένα toner και, φυσικά, µην ξεχνάς την ενυδατική σου κρέµα, κάνοντας ελαφρύ µασάζ.

Ενυδάτωσε όλο το σώµα
Το καλά ενυδατωµένο δέρµα δεν είναι απλώς απαλό αλλά και υγιές. Η ενυδάτωση εµποδίζει την εµφάνιση των βακτηρίων και δηµιουργεί ένα πολύτιµο τείχος προστασίας. Για ακόµα καλύτερα αποτελέσµατα, άπλωσε το body lotion σου αµέσως µετά το µπάνιο για να «θωρακίσεις» την υγρασία.

Ναι στην απολέπιση!
Η συχνή απολέπιση διώχνει πιο εύκολα τα νεκρά κύτταρα και ενισχύει τα νέα. Θα πρέπει, όµως, να είσαι ευγενική µε το δέρµα σου, γιατί η επίπονη απολέπιση θα το ερεθίσει. Για να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσµα, κάνε ελαφρύ µασάζ µε κυκλικές κινήσεις.

Μυστικά για τέλεια επιδερμίδα

Βάλε… µάσκα
Τι ξέρεις για τις µάσκες ύπνου; Όχι, εκείνες τις µεταξωτές που φορούσε η Audrey Hepburn στο «Breakfast at Tiffany’s» αλλά τις ενυδατικές. Τις εφαρµόζεις µετά τη βραδινή σου περιποίηση και το πρωί ξυπνάς πιο φρέσκια από ποτέ!

Η βοήθεια του ειδικού…
Και µην ξεχνάς, µερικές φορές η παρέµβαση ενός ειδικού είναι η καλύτερη επιλογή. Έτσι, µπορείς να απευθυνθείς σ’ έναν αισθητικό ή δερµατολόγο, για να σου προσφέρει βαθιά απολέπιση. Μην το παρακάνεις όµως, 2 φορές τον χρόνο αρκούν!

Γέµισε αντι-οξειδωτικά
Τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν σε διάφορες τροφές είναι γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Πιο συγκεκριµένα, ενισχύουν την ασπίδα του δέρµατός σου ενάντια στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία και τη µόλυνση του περιβάλλοντος. Γι’ αυτό επίλεξε τροφές πλούσιες σε βιταµίνες Α, C και Ε, όπως είναι οι ντοµάτες, τα µούρα και τα πράσινα λαχανικά.

Ω-3 κανείς;
Τροφές πλούσιες σε ω-3 λιπαρά οξέα, όπως ο σολοµός, το ελαιόλαδο και τα καρύδια, ενισχύουν τη µεµβράνη των κυττάρων του δέρµατος, µε αποτέλεσµα να δηµιουργείται µεγαλύτερο τείχος προστασίας κατά των περιβαλλοντικών κινδύνων.

Επισκέψου τον δερµατολόγο σου
Είναι πολύ σηµαντικό να γνωρίζεις ότι όλοι οι τύποι καρκίνου του δέρµατος, ακόµα και το µελάνωµα, µπορούν να θεραπευτούν, αν διαγνωστούν έγκαιρα. Γι’ αυτό τον λόγο είναι απαραίτητο µία φορά τον µήνα να ελέγχεις το σώµα σου για τυχόν αλλαγές και µία φορά τον χρόνο να επισκέπτεσαι τον δερµατολόγο σου.

Τέλος τα σηµάδια
Η µόλυνση του περιβάλλοντος είναι εµφανής στο δέρµα µας και µπορεί γρήγορα να οδηγήσει σε υπερµελάγχρωση. Ακόµα και όταν βρίσκεσαι στο αυτοκίνητό σου µια συννεφιασµένη ηµέρα ή όταν είσαι πολλές ώρες στο γραφείο και το καλοριφέρ είναι κοντά σου. Η υδροκινόνη είναι ένας λευκαντικός φαρµακευτικός παράγοντας που δρα κατά των υπερµελαγχρώσεων του δέρµατος και αποτελεί την πιο ασφαλή λύση για τις κηλίδες. Αν και σε σκουρόχρωµες επιδερµίδες, συχνά τονίζει το πρόβληµα αντί να το αποµακρύνει.

Μην τσιγκου-νεύεσαι την κρέµα µατιών
Η περιοχή γύρω από τα µάτια είναι πολύ ευαίσθητη. Σε σύγκριση µε το υπόλοιπο πρόσωπο µπορεί να πρηστεί ή να ζαρώσει πολύ πιο εύκολα. Γι’ αυτό δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ την κρέµα µατιών σου. Μια γενναιόδωρη ποσότητα και ένα ελαφρύ µασάζ είναι ιδανικά!

Κανε το καλυτερο για το δέρµα σου
Ακόµα κι αν το δέρµα σου είναι υγιές, αυτό δεν σηµαίνει ότι δεν µπορεί συγχρόνως να είναι κι ευαίσθητο. Αν δεν είναι εκ γενετής, τότε ευθύνεται κάποιος εξωγενής παράγοντας, όπως είναι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Σε αυτή την περίπτωση επίλεξε προϊόντα που περιέχουν τσάι και φυσικά συστατικά.

Το τρικ
Αν θέλεις το βλέµµα σου να είναι πιο βαθύ και έντονο, τόνισε την εσωτερική γραµµή του βλεφάρου σου µε ένα λευκό µολύβι.

Περιποίηση παντού
Όποιο προϊόν χρησιµοποιείς στο πρόσωπό σου, ενυδατική, αντηλιακή κ.ά., άπλωσέ το και στον λαιµό, το στήθος και τα χέρια σου. Και αυτές οι περιοχές έχουν ανάγκη από ενισχυµένη περιποίηση!

Κι όµως προλα-βαίνεις
Υπάρχουν ηµέρες που δεν προλαβαίνεις να κάνεις τίποτα, πόσω µάλλον να ασχοληθείς µε τον εαυτό σου. Γι’ αυτό σου προτείνουµε ένα έξυπνο τρικ που µπορείς να εφαρµόζεις πάντα. Μέσα στο ντους και αφού έχεις ξεπλυθεί, άπλωσε το body lotion σου. Στη συνέχεια, ξέβγαλέ το και η επιδερµίδα σου θα είναι απαλή σαν βελούδο. Το body lotion λειτουργεί όπως το conditioner στα µαλλιά σου.

Απολύ-µανση τώρα!
Αν βγάζεις συχνά σπυράκια στο πιγούνι σου και δεν είσαι στην εφηβεία, τότε σίγουρα δεν έχεις ακµή. Έχεις σκεφτεί ότι µπορεί να φταίνε τα χέρια σου; Συχνά όταν καθόµαστε στον υπολογιστή πιάνουµε το πιγούνι µας. Τα χέρια µας όµως δεν είναι και τόσο καθαρά, µε αποτέλεσµα να εµφανίζονται σπυράκια. Γι’ αυτό φρόντισε να έχεις πάντα στο γραφείο σου ένα αντισηπτικό χεριών.

Ανέµελο στυλ
Ζηλεύεις τα µαλλιά των µοντέλων που είναι επιµελώς ατηµέλητα, όµως εσύ δεν το πετυχαίνεις ποτέ; Αφού λουστείς και στεγνώσεις τα µαλλιά σου, πιάσ’ τα µε µερικά τσιµπιδάκια σε ένα χαλαρό σινιόν στην κορυφή του κεφαλιού σου. Κοιµήσου και το επόµενο πρωί λύσε τα µαλλιά σου. Έτοιµη!

Κίτρινα & ευθραyστα νύχια
Αν τα νύχια σου έχουν µια κίτρινη απόχρωση έπειτα από τους πολλούς µήνες που τα έβαφες µε σκούρο βερνίκι, µην πανικοβάλλεσαι. Πάρε µια παλιά οδοντόβουρτσα και λίγη οδοντόκρεµα και τρίψε τα απαλά. Το αποτέλεσµα θα σε ικανοποιήσει και τα χέρια σου θα µυρίζουν… µέντα!

Κοκκι-νίλες τέλος!
Άπλωσε πάνω στις κοκκινίλες λίγο buckthorn, το θαλάσσιο σπορέλαιο µε ιπποφαές που είναι πλούσιο σε ω-3 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά. Θα δεις αµέσως διαφορά.

Ξέχασε την πούδρα
Αν είσαι πάνω από 35 ετών και οι πρώτες ρυτίδες και γραµµές έκφρασης έχουν κάνει την εµφάνισή τους, τότε ήρθε η ώρα να ξεχάσεις την πούδρα. Η ιδιότητά της να εισχωρεί στις ρυτίδες έχει ως αποτέλεσµα να φαίνεσαι γερασµένη. Και φυσικά, δεν το θέλεις!

Καθαρά πινέλα
Ο µεγαλύτερος εχθρός του make up είναι τα βακτήρια. Γι’ αυτό δώσε µεγάλη προσοχή στην καθαριότητα των πινέλων που χρησιµοποιείς. Το συχνό καθάρισµα θα σε γλιτώσει από ενδεχόµενη µόλυνση.

«Ναι» στη µείξη
Για ακόµα πιο απαλό δέρµα µη φοβηθείς να αναµείξεις την αγαπηµένη σου κρέµα σώµατος µε λίγο λάδι σώµατος. Ακόµα και µία σταγόνα θα κάνει µεγάλη διαφορά!

Στο κρεβάτι
Να χρησιµοποιείς πάντα µεταξωτή ή σατέν µαξιλαροθήκη. Έτσι, το δέρµα σου δεν θα είναι πρησµένο έπειτα από έναν καλό ύπνο. Επιπλέον, αποφεύγεις το άχαρο δίπλωµα των µαλλιών και δεν «σπάνε» οι τρίχες.

Πηγή: Thebody.gr