5 λάθη που κάνεις με το υγρό κραγιόν και πώς να τα αποφύγεις!

Δείτε τι πρέπει να προσέξετε!

5 λάθη που κάνεις με το υγρό κραγιόν και πώς να τα αποφύγεις!

Τα τελευταία δύο χρόνια τα υγρά κραγιόν έχουν μπει για τα καλά στο νεσεσέρ και στη ζωή μας.

Όσο βολικά όμως και αν είναι στην εφαρμογή και στην τοποθέτησή τους, καλό είναι να προσέξουμε και να αποφεύγουμε κάποια λαθάκια τα οποία θα χαλάσουν το τελικό αποτέλεσμα του μακιγιάζ. Διαβάστε παρακάτω...

Λάθος #1: Απλώνεις το κραγιόν σε ξηρά και αφυδατωμένα χείλη.

Τα χείλη μας, λόγω των καιρικών συνθηκών, και ειδικά του κρύου χειμώνα, έχουν την τάση να ξεραίνονται και να δημιουργούν νιφάδες ξηρού δέρματος πάνω τους. Το υγρό κραγιόν, από την άλλη, έχει την τάση να στεγνώνει αμέσως πάνω στα χείλη. Αυτός ο θανατηφόρος συνδυασμός κάνει τα χείλη να φαίνονται πιο ξηρά και και με περισσότερες νιφάδες επάνω τους.

Λύση: Οδοντόβουρτσα και λίγη βαζελίνη, το γνωστό και αγαπημένο peeling.
Βάζεις τη βαζελίνη στα χείλη σου και κάνεις μασάζ με κυκλικές και απαλές κινήσεις με τη βοήθειά της οδοντόβουρτσας ώστε να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα. Αφαιρείς την βαζελίνη με ένα χαρτομάντηλο και συνεχίζεις με το κραγιόν.

Λάθος #2: Πιέζεις τα χείλη μεταξύ τους αμέσως μετά την εφαρμογή.
Το υγρό κραγιόν στεγνώνει αμέσως. Οπότε, τοποθετόντας το επάνω στα χείλη σου με τις διάφορες εκείνες στρώσεις που στεγνώνουν σε διαφορετικό χρόνο, το μόνο που θα καταφέρεις είναι τα στεγνά σημεία του να κολλάνε στα υγρά και δημιουργείται μια ασυμετρία στην υφή του.

Λύση: Απλούστατα, δεν πιέζεις τα χείλη μεταξύ τους και αφήνεις το άνω και το κάτω χείλος να στεγνώσουν ξεχωριστά.

Λάθος #3: Ξεφεύγεις από τα όρια και δεν πετυχαίνεις το κατάλληλο σχήμα χειλιών.

Τα υγρά κραγιόν τοποθετούνται με τη βοήθεια από ένα βουρτσάκι και το μεγάλο μειονέκτημα του είναι ότι στεγνώνει αμέσως μόλις ακουμπήσει στην επιφάνεια των χειλιών. Συνεπώς, σε δυσκολεύει στο να δημιουργήσεις το σωστό σχήμα.

Λύση: Μολύβι χειλιών στην ίδια απόχρωση με το κραγιόν.
Δημιουργείς το περίγραμμα των χειλιών σου με το μολύβι ώστε να πάρουν τα χείλη το σχήμα που επιθυμείς και στην συνέχεια το γεμίζεις με το κραγιόν.

Λάθος #4: Η ξηρή αίσθηση που αφήνει στα χείλη λόγω της ποσότητας

Λύση: Απλώς μειώνεις την ποσότητα του κραγιόν στα χείλη, τοποθετώντας όσο χρειάζεται για να αναδείξεις το χρώμα του.

Extra Tip: Μην χρησιμοποιείς το βουρτσάκι! Το βουρτσάκι, όσο και να το στραγγίξεις στην άκρη του περιέκτη του, πάντα θα κρατήσει υλικό επάνω του. Συνεπώς, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο πινέλο χειλιών για να «στρώσεις» το κραγιόν στα χείλη σου.

Λάθος #5: Αφαιρείς το κραγιόν με σκέτο βαμβάκι η χαρτομάντηλο.

Λύση: ειδικό γαλάκτωμα ή πιο απλά βαμβάκι εμποτισμένο με λίγο λαδάκι.
Το υγρό κραγιόν δεν είναι lip gloss όπως πολλοί πιστεύουν. Είναι συνθέσεις οι οποίες στεγνώνουν επάνω στα χείλη με στόχο την μεγαλύτερη διάρκεια. Με το να προσπαθείς, λοιπόν, να τα αφαιρέσεις με στεγνά μέσα, περισσότερο κακό θα κάνεις στα χείλη και θα τα ερεθίσεις, παρά να το απομακρύνεις από αυτά.