Μαλλιά που λαδώνουν εύκολα; Αυτά τα tips θα σας σώσουν!

Δοκιμάστε τα και θα μας θυμηθείτε!

Μαλλιά που λαδώνουν εύκολα; Αυτά τα tips θα σας σώσουν!

Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν πρόβλημα με τα μαλλιά τους, καθώς έχουν την τάση να λαδώνουν γρήγορα και πρέπει μέρα παρά μέρα να λούζονται.

Ωστόσο υπάρχουν τρόποι που μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση της λιπαρότητας των μαλλιών. Διαβάστε παρακάτω....

1. Επιλέξτε το σωστό σαμπουάν. Προτιμήστε τα πιο "ξερά" σαμπουάν και αυτά που είναι για λιπαρά μαλλιά.

2. Εάν χρησιμοποιείτε μαλακτική μαλλιών, να την βάζετε μόνο στις άκρες. Εννοείται πως πρέπει να ξεπλύνετε καλά τα μαλλιά σας. Χρησιμοποιείστε τα δάχτυλά σας για να απομακρύνετε τα υπολείμματα της κρέμας.

3. Όταν λούζεστε, να περνάτε τα μαλλιά σας 3 χεριά. Το κάνω και εγώ και κρατάνε περισσότερο.

4. Αποφύγετε να πιάνετε και να μαλλιά σας κοτσίδα και κότσους όπως και να παίζετε μαζί τους. Από την μία τα μαλλιά δεν ''αερίζονται'' και από την άλλη μεταφέρετε λιπαρότητα και περιττή σκόνη με τα χέρια σας. Έτσι λαδώνουν ακόμα πιο εύκολα.

5. Αποφύγετε προϊόντα hair styling όπως τζελ και κερί.

6. Μην αγχώνεστε! Το άγχος προκαλεί λιπαρότητα και όχι μόνο φυσικά!

7. Κάντε μάσκες που μειώνουν την λιπαρότητα.

Κόλπο της τελευταίας στιγμής: Όταν δεν έχετε προλάβει να λουστείτε και τα μαλλιά σας έχουν λαδώσει, πάρτε λίγο ταλκ, ρίξτε στα μαλλιά, χτενίστε τα να φύγει η περιττή σκόνη και το ταλκ θα έχει απορροφήσει τη λιπαρότητα. Τα μαλλιά θα φαίνονται φρεσκολουσμένα!

Λιπαρότητα στα μαλλιά: 9 μυστικά για να την εξαφανίσετε μια για πάντα!

Περιορίστε την λιπαρότητα των μαλλιών και λάμψτε, ακολουθώντας κάποιους μικρούς και απλούς κανόνες που ίσως δεν γνωρίζατε.

Εμείς στο Youweekly.gr, σας βρήκαμε τις 9 καλύτερες συμβουλές!


1. Αποφύγετε το καθημερινό λούσιμο και περιοριστείτε σε 3-4 φορές την εβδομάδα. Ακόμα κι αν χρειάζεται να είστε καθημερινά περιποιημένη για το γραφείο, αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να λούζεστε κάθε μέρα. Λουστείτε μέρα παρά μέρα και δοκιμάστε την 2η μέρα να κάνετε κάποιο χτένισμα που κρύβει τα άλουστα μαλλιά. Ο λόγος είναι απλός: Όταν λούζεστε κάνετε μασάζ στις ρίζες των μαλλιών σας προκειμένου να τις καθαρίσετε, όμως αυτή η κίνηση έχει σαν αποτέλεσμα την ενεργοποίηση των σμηγματογόνων αδένων με αποτέλεσμα να εκκρίνεται περισσότερο σμήγμα.

2. Το λούσιμο κατά τις πρωινές ώρες είναι ιδανικό, διότι εκείνη την ώρα οι σμηγματογόνοι αδένες είναι ανενεργοί. Η ενεργοποίηση τους γίνεται κυρίως κατά τις βραδινές ώρες.

3. Η καλύτερη επιλογή σαμπουάν είναι αυτή ενός διάφανου, το οποίο ουσιαστικά δεν έχει πολλά ενυδατικά συστατικά όπως τα κρεμώδη σαμπουάν. Με αυτό τον τρόπο θα καθαρίσετε πιο σωστά και σε βάθος την τρίχα. Αξίζει να σημειωθεί πως τα ιδανικά σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά είναι αυτά που περιέχουν λεκιθίνη, δηλαδή είναι πλούσια σε βιταμίνη Α.

4. Όταν λούζεστε προτιμήστε χλιαρό προς κρύο νερό και όχι ζεστό, το οποίο έχει την τάση να ερεθίζει τους σμηγματογόνους αδένες.

5. Μην τρίβετε έντονα τις ρίζες των μαλλιών σας.

6. Όταν εφαρμόζετε την κρέμα μαλλιών ή το μαλακτικό, μην το απλώνετε στις ρίζες διότι τις βαραίνει με αποτέλεσμα να λαδώνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά σας. Περιοριστείτε στις άκρες της τρίχας και μην αμελήσετε να το ξεπλύνετε πάρα πολύ καλά.

7. Αξίζει να σημειωθεί πως πολύ ευεργετικά για τα λιπαρά μαλλιά είναι κάποια εξειδικευμένα προϊόντα του εμπορίου και κυρίως αυτά που έχουν ως βασικό συστατικό την τσουκνίδα, ένα φυτό που βοηθά στην καταπολέμηση της λιπαρότητας.

8. Μετά το λούσιμο αποφύγετε το τρίψιμο των μαλλιών με την πετσέτα (προτιμήστε ένα βαμβακερό ύφασμα, αφού η πετσέτα δεν κάνει καλό στα μαλλιά), αλλά δοκιμάστε να τα σκουπίσετε ταμποναριστά.

9. Όταν στεγνώνετε τα μαλλιά σας, αποφύγετε τον πολύ ζεστό αέρα στο πιστολάκι. Προτιμήστε να τα στεγνώσετε ανάποδα, έτσι ώστε να αποκτήσουν όγκο οι ρίζες και να μην ακουμπούν πάνω στο τριχωτό της κεφαλής. Η φορά του στεγνώματος θα πρέπει να είναι από κάτω προς τα πάνω και όχι από τις ρίζες προς τα κάτω. Με αυτόν τον τρόπο επιβραδύνετε το λάδωμα της τρίχας, διότι το σμήγμα δεν εξαπλώνεται σε όλο το μήκος των μαλλιών για να τα κάνει να δείχνουν θαμπά.