Φτιάξτε τo δικό σας φυσικό λάδι μαυρίσματος!

Με απλές κινήσεις!

Φτιάξτε τo δικό σας φυσικό λάδι μαυρίσματος!

Δείτε δύο εύκολες και φυσικές συνταγές για λάδι μαυρίσματος που θα γίνουν ο μόνιμος σύντροφός σας στην παραλία.

Το καλοκαίρι, οι βουτιές στη θάλασσα και η ηλιοθεραπεία έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους. Για να προετοιμαστείτε για τις εξορμήσεις σας στην παραλία, εμείς σας παρουσιάζουμε δύο συνταγές για να φτιάξετε το δικό σας λάδι μαυρίσματος: πέρα από απόλυτα φυσικές, θα κρατήσουν την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη από τον ήλιο και θα σας χαρίσουν το τέλειο μαύρισμα.

Λάδι μαυρίσματος με καρότο
Τι θα χρειαστείτε 1 φλ. ελαιόλαδο + 5 σταγόνες ιώδιο+ 1 καρότο + 2 βερίκοκα + δοχείο για σπρέι (θα το βρείτε σε καταστήματα με είδη μαγειρικής)


Πως θα το φτιάξετε

Βάλτε το καρότο και τα βερίκοκα σε έναν πολτοποιητή και χτυπήστε το καλά. Στη συνέχεια, περάστε τον πολτό από ένα σουρωτήρι και πάρτε το χυμό του. Σε ένα δοχείο σπρέι, ρίξτε το ελαιόλαδο, το χυμό και ανακατέψτε καλά προτού προσθέσετε το ιώδιο. Κλείστε καλά το δοχείο και ανακινήστε καλά μέχρι το διάλυμα να γίνει ομοιόμορφο.
Πως θα το χρησιμοποιήσετε Ανακινήστε ελαφρά προτού το ψεκάσετε στο σώμα σας.


Λάδι μαυρίσματος με μαύρο τσάι και βούτυρο κακάο
Τι θα χρειαστείτε

3 κ.σ. λάδι καρύδας + 3 κ.σ. βούτυρο κακάο + 3 κ.σ. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. αμυγδαλέλαιο + 2 φλ. κρύο μαύρο τσάι
Πως θα το φτιάξετε

Βάλτε το λάδι καρύδας και το βούτυρο κακάο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Στη συνέχεια, ρίξτε σε αυτό το μείγμα το ελαιόλαδο και το αμυγδαλέλαιο και ανακατέψτε καλά. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέστε σε αυτό το μαύρο τσάι. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει καλά προτού το βάλετε σε ένα δοχείο σπρέι.
Πως θα το χρησιμοποιήσετε

Προτού το εφαρμόσετε, φροντίστε να ανακινήσετε καλά το δοχείο.

Θα λατρέψετε το βούτυρο κακάο όχι μόνο για την ακαταμάχητη μυρωδιά του, αλλά και γιατί διατηρεί την υγρασία της επιδερμίδας σας.
* Σημειώστε ότι τα παραπάνω λάδια μαυρίσματος, καλό είναι να τα χρησιμοποιήσετε μετά τα πρώτα 5 μπάνια που θα έχετε βάλει το αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

Καστορέλαιο: Το θαυματουργό λάδι που χρειάζεστε στη ζωή σας!

Το καστορέλαιο, ρητινέλαιο, κικινέλαιο ή ρετσινόλαδο αποτελεί ένα είδος φυτικού ελαίου που παράγεται από το τροπικό φυτό Ρίκινος ο Κοινός (Ricinus communis). Είναι πιο παχύρευστο από άλλα λάδια, π.χ. από το αργανέλαιο (argan oil) ή το λάδι καρύδας.


Όπως μαρτυράει και η συμπυκνωμένη σύνθεσή του, είναι επίσης πολύ πιο πλούσιο σε βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα από τα περισσότερα φυτικά έλαια, γεγονός που το καθιστά ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό προϊόν για το δέρμα και τα μαλλιά. Αλλά η ιστορία δεν τελειώνει εκεί. Οι φαρμακευτικές ιδιότητες του καστορέλαιου λέγεται ότι έχουν αξιοποιηθεί ήδη από την εποχή της αρχαίας Αιγύπτου, όταν το λάδι θεωρήθηκε από πολλούς ως ελιξίριο που ενισχύει το ανοσοποιητικό. Μάλιστα, εξακολουθεί να είναι ένας βασικός άξονας της Αγιουρβεδική ιατρικής.


Συνεχίστε το διάβασμα για να μάθετε τις πέντε καλύτερες χρήσεις του καστορέλαιου και τα λαμπρά του οφέλη για τα μαλλιά, το δέρμα και το σώμα.

1. Έχει αντιγηραντική δράση

Το καστορέλαιο μπορεί να είναι η απάντησή σας στην καταπολέμηση των σημαδιών της γήρανσης. Ξεχάστε τα εξειδικευμένα σέρουμ και τα ενέσιμα υλικά. Το καστορέλαιο διεισδύει στο δέρμα και βοηθά στη διέγερση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης από το σώμα, κάτι το οποίο μπορεί να μαλακώσει και να ενυδατώσει το δέρμα.

Όπως ίσως γνωρίζετε, τα αποθέματα κολλαγόνου και ελαστίνης (τα οποία κρατούν το δέρμα παχύ) εξαντλούνται καθώς γερνάμε – ειδικά σε ευαίσθητες περιοχές όπως γύρω από τα μάτια, το στόμα και το μέτωπο, όπου οι λεπτές γραμμές τείνουν να εμφανίζονται πρώτα. Για να βοηθήσετε στον περιορισμό αυτής της τάσης, βουτήξτε λίγο βαμβάκι σε καστορέλαιο και στη συνέχεια εφαρμόστε το στο δέρμα σας πριν πάτε για ύπνο.

2. Ενισχύει την ανάπτυξη της τρίχας

Το καστορέλαιο πιστεύεται ότι συμβάλλει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης των τριχών, καθιστώντας το αγαπημένο συστατικό για τα σπιτικά σέρουμ φρυδιών και βλεφαρίδων. Υπάρχουν δύο θεωρίες για το πώς συμβαίνει αυτό. Σύμφωνα με την πρώτη θεωρία, το οξέα που περιέχονται στο καστορέλαιο αναστέλλουν τις ορμόνες που σχετίζονται με την τριχόπτωση. Η δεύτερη θεωρία έχει να κάνει με τις ενυδατικές και θεραπευτικές ιδιότητες του καστορέλαιου, με μερικούς να υποστηρίζουν ότι το μασάζ με καστορέλαιο στο τριχωτό της κεφαλής τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και κατ’ επέκταση την ανάπτυξη της τρίχας.

Για πλούσιες βλεφαρίδες, αντικαταστήστε το προϊόν ντεμακιγιάζ που χρησιμοποιείτε με καστορέλαιο, επιτρέποντας στο καστορέλαιο να καλύψει τις βλεφαρίδες σας, να τις επιμηκύνει και να τις προστατεύσει.

3. Καταπραΰνει το προβληματικό δέρμα

Το καστορέλαιο είναι επίσης γνωστό για τις θεραπευτικές ιδιότητές του έναντι του εκζέματος, της δερματίτιδας, της ροδόχρου ακμής και της ψωρίασης.

Ιδιαίτερα πλούσιο στο φυσικό αντιβακτηριακό και αντιφλεγμονώδες ρικινελαϊκό οξύ, το καστορέλαιο έχει το πλεονέκτημα μιας προσέγγισης διπλής δράσης. Το έλαιο ενυδατώνει το δέρμα και καταπολεμά ταυτόχρονα τα βακτηρίδια, συμβάλλοντας στον περιορισμό της φαγούρας και του ερεθισμού.

Εφαρμόστε λίγο καστορέλαιο στις πληγείσες περιοχές πρωί και βράδυ.

Σε καμία περίπτωση το καστορέλαιο δεν αντικαθιστά τη φαρμακευτική αγωγή που σας έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός σας.

4. Ενυδατώνει τις άκρες των μαλλιών

Γεμάτο με ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, αμινοξέα και βιταμίνη Ε, το καστορέλαιο κρατάει τα μαλλιά δυνατά και υγιή, καθυστερώντας την εμφάνιση της ενοχλητικής ψαλίδας.

Αν έχετε φθαρμένες άκρες, πάρτε μια μικρή ποσότητα καστορέλαιο στις παλάμες σας, ζεστάνετέ το τρίβοντας τα χέρια σας και απλώστε το στις άκρες των μαλλιών σας. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, αναμείξτε το με λάδι καρύδας και αφήστε το στα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας.

5. Βοηθάει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας

Ένα από τα σημαντικά οφέλη του καστορέλαιου, σχετίζεται με τη δράση του ως καθαρτικό. Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε ρικινελαϊκό οξύ, το καστορέλαιο χρησιμοποιείται ως μια φυσική λύση στη δυσκοιλιότητα. Μπορείτε να αναμείξετε ένα κουταλάκι του γλυκού καστορέλαιο με έναν χυμό ή να το καταναλώσετε σκέτο με το πρωινό σας. Μην το καναταλώνετε για παραπάνω από τρεις ημέρες και αν το πρόβλημα δυσκοιλιότητας επιμένει, απευθυνθείτε στον γιατρό σας.

TAGS