Τα μυστικά για όμορφα και υγιή μαλλιά το καλοκαίρι!

Χάρισε λάμψη στα μαλλιά σου!

Τα μυστικά για όμορφα και υγιή μαλλιά το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι τα μαλλιά μας συνηθίζουν να γίνονται θαμπά και άγρια λόγω της έκθεσης στον ήλιο. Εμείς σου παρουσιάζουμε τα καλύτερα μυστικά για όμορφα και υγιή μαλλιά ακόμη και στις πιο υψηλές θερμοκρασίες!

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και ένα από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να προσέξουμε είναι τα μαλλιά μας, καθώς αυτή την εποχή χάνουν τη λάμψη τους, δείχνουν θαμπά και άτονα.

Αν θέλετε τα δικά σας να ακτινοβολούν υγεία κατά τη διάρκεια και αυτής της σεζόν, δείτε πώς θα κερδίσετε πίσω τη χαμένη τους λάμψη γρήγορα και χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία.

Φροντίστε να κουρεύετε τις άκρες συχνά:

Ακόμα και μερικά χιλιοστά μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Το συχνό κούρεμα αφαιρεί την ψαλίδα και τις νεκρές άκρες που μπορεί να κάνουν τα μαλλιά σας θαμπά, κυρίως αν το κούρεμά σας είναι φιλαριστό. Προσπαθήστε να κανονίζετε ραντεβού κάθε 6 εβδομάδες για ένα «καθάρισμα» στις άκρες.

Να λούζεστε με κρύο νερό:

Η θερμότητα δεν επιτρέπει στα λέπια της τρίχας να κλείσουν και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα θαμπά μαλλιά. Χρησιμοποιήστε όσο πιο κρύο νερό αντέχετε και κάντε το ίδιο κατά το στέγνωμα με τον αέρα του σεσουάρ. Από την πρώτη κιόλας φορά θα παρατηρήσετε τεράστια διαφορά στα μαλλιά σας.

Χρησιμοποιείτε έλαια:

Ναι, ακόμα και αν έχετε λιπαρά μαλλιά. Τα λάδια είναι από τα πιο hot trends τελευταία και όχι άδικα, αφού θρέφουν και χαρίζουν άμεση λάμψη ακόμα και στην πιο ξηρή και άτονη, ταλαιπωρημένη και κατεστραμμένη τρίχα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα άπειρα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά ή ακόμα και φυσικά έλαια, όπως το λάδι καρύδας ή το καστορέλαιο.

Μην ξεχνάτε τα ενυδατικά προϊόντα:

Οι λαμπερές αλογοουρές που βλέπουμε στις πασαρέλες είναι αποτέλεσμα στρατηγικής χρήσης προϊόντων λάμψης στα μαλλιά των μοντέλων. Κάντε το ίδιο σε μαλλιά πιασμένα ψηλά ή ακόμα και σε ένα sleek look με μαλλιά λυτά κάτω και αφήστε το προϊόν να δώσει λάμψη στο χτένισμά σας. Προσοχή όμως, ελάχιστη ποσότητα σε βρεγμένα χέρια είναι αρκετή για να έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Βάψτε τα με το σωστό χρώμα:

Τα σκούρα μαλλιά τείνουν να λάμπουν περισσότερο από τα ξανθά. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως τα ξανθά μαλλιά ή αυτά με ανταύγειες είναι καταδικασμένα. Αν θέλετε να ανοίξετε τα μαλλιά σας αλλά φοβάστε πως θα θαμπώσουν, διαλέξτε μια απόχρωση με θερμούς τόνους, καθώς αυτές οι αποχρώσεις δείχνουν πιο λαμπερές.

Δοκιμάστε μπύρα:

Οχι για να την πιείτε αλλά για να τη χρησιμοποιήσετε σαν μάσκα. Η μπύρα περιέχει μαλτόζη και σουκρόζη που συσφίγγουν τα λέπια της τρίχας και την κάνουν πιο λαμπερή. Περάστε άφθονη ποσότητα σε όλο το μήκος των μαλλιών σας, αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά και λούστε τα όπως συνήθως. Μπορείτε να επαναλαμβάνετε μία φορά την εβδομάδα.

Κάντε έναν βαθύ καθαρισμό:

Μία φορά την εβδομάδα χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό, ώστε να απομακρύνετε τα προϊόντα που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί στα μαλλιά σας. Σκεφτείτε πως είναι σαν να κάνετε απολέπιση. Προσέξτε όμως, μην επαναλαμβάνετε πολύ συχνά, γιατί μπορεί να αλλοιωθεί το χρώμα των μαλλιών σας αν είναι βαμμένα.

Τρώτε πράσινα λαχανικά:

Εκτός από την υγεία σας, κάνουν καλό και στα μαλλιά σας. Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, πρέπει να καταναλώνουμε τρεις κούπες την ημέρα για μαλλιά υγιή και λαμπερά.

Μπερδεμένα μαλλιά κατά το λούσιμο; Δες πως θα ξεμπερδέψεις από τους κόμπους μια και καλή!

Κάθε φορά που βγαίνεις από το μπάνιο και πας να χτενίσεις τα μαλλιά σου πάντα τα ίδια. Μαλλιά μπερδεμένα, εσύ να πονάς και στο τέλος να ξεριζώνεις τούφες ολόκληρες από το κεφάλι σου! Εμείς ξέρουμε πως θα ξεμπερδέψεις από τους κόμπους μια και καλή και το μοιραζόμαστε μαζί σου!

Για σκεφτείτε: πόσες φορές σας έχει συμβεί να βγείτε από το ντους και αντί τα μαλλιά σας να είναι στιλπνά και μεταξένια σαν της Ποκαχόντας, αυτά έχουν δημιουργήσει έναν τεράστιο κόμπο; Εμάς πάντως μας έχει συμβεί ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν. Και λέμε παρελθόν γιατί πλέον δεν αντιμετωπίζουμε καμία δυσκολία στο να ξεμπερδέψουμε τα βρεγμένα μαλλιά μας!

Ειδικά αν τα μαλλιά σας είναι αρκετά μακριά, είναι σημαντικό να μην τα ταλαιπωρείτε προσπαθώντας με μανία να ξεμπερδέψετε τους κόμπους και αυτό γιατί οι βρεγμένες τρίχες είναι πολύ πιο ευάλωτες και επιρρεπείς στο σπάσιμο από τις στεγνές.

Το βήμα που θα κάνει τη διαφορά είναι όταν εφαρμόσετε το conditioner να χτενίσετε τα μαλλιά σας με μία χτένα με αραιά δόντια. Το προϊόν θα βοηθήσει τα μαλλιά να γλιστράνε μέσα από τα «δόντια» της χτένας και όταν τα ξεπλύνετε θα είναι πολύ πιο ευκολοχτένιστα. Τόσο απλό!

ΠΗΓΗ TV24