Καύσωνας και μακιγιάζ: Να πως θα επιβιώσεις το καλοκαίρι!

Βρήκαμε την λύση στο πρόβλημα σου!

Καύσωνας και μακιγιάζ: Να πως θα επιβιώσεις το καλοκαίρι!

Βρήκαμε την λύση στο πρόβλημα σου! Καύσωνας και μακιγιάζ, να πως θα επιβιώσεις, το καλοκαίρι!

Κάθε εποχή έχει τον δικό της "κώδικα" ομορφιάς και το καλοκαίρι έχει ίσως τον πιο δύσκολο! Η ζέστη και η υγρασία κάνουν το δέρμα πιο λιπαρό απ'ότι συνήθως ενώ η έκθεση στον ήλιο δυσκολεύει περισσότερο τα πράγματα. Τελικά, υπάρχει κάποιος τρόπος να γλιτώσεις από την ενοχλητική λιπαρότητα και να κάνεις το μακιγιάζ σου να αντέξει στις υψηλές θερμοκρασίες;

Η make up artist της Bobbi Brown, Hannah Martin, μοιράστηκε τα μυστικά της για το μακιγιάζ τους καλοκαιρινούς μήνες και εμείς... κρατήσαμε σημειώσεις!

Η σωστή προετοιμασία

"Για να βεβαιωθείς πως το μακιγιάζ θα έχει διάρκεια, πρέπει να καθαρίσεις πολύ καλά το πρόσωπό σου από τυχόν λιπαρότητα και ιδρώτα". Η Martin συστήνει να ξεκινήσεις με ένα καθαριστικό λάδι και να συνεχίσεις με ένα ελαφρύ toner. Ύστερα βάλε ένα oil-free αντηλιακό προσώπου και έπειτα μια ενυδατική κρέμα με ελαφριά σύνθεση με βάση το νερό.

Η κατάλληλη βάση

Για καθημερινή χρήση, μια αντηλιακή με χρώμα είναι ο,τι πρέπει. Για τις ημέρες όμως που χρειάζεσαι επιπλέον κάλυψη θα πρέπει να επιλέξεις το foundation σου έξυπνα. "Ένα πλούσιο, ενυδατικό foundation θα λιώσει στη ζέστη. Επίλεξε ένα ελαφρύ foundation, με βάση το νερό και σταθεροποίησε τη βάση σου ταμπονάροντας το μέτωπο και τη μύτη με μια ελαφριά πούδρα. "

Το μυστικό της επιτυχίας

Έχε πάντα μαζί σου τα μαγικά blotting papers. Είναι ειδικά φύλλα χαρτιού που με ένα ελαφρύ ταμπονάρισμα μπορούν να απορροφήσουν την έξτρα υγρασία από το δέρμα. Αν παρατηρείς ότι το μακιγιάζ σου αντι να "λιώνει" έχει την τάση να ξεραίνεται, προτίμησε να το ενυδατώσεις με ένα face mist. Αν πρέπει να ανανεώσεις τη βάση σου σε κάποια σημεία, χρησιμοποίησε ένα foundation σε μορφή στικ.

Όσο για το υπόλοιπο μακιγιάζ; Το "no make-up, make-up" είναι το αγαπημένο των stars και όχι τυχαία! Επένδυσε σε μία αδιάβροχη μάσκαρα που θα σου χαρίσει εντυπωσιακό βλέμμα, φώτισε τα μάτια σου με μια χρυσή σκιά και, αν επιθυμείς ένα πιο έντονο look, ολοκλήρωσε με ένα έντονο κραγιόν! Το κοραλλί δείχνει τέλειο σε μαυρισμένη επιδερμίδα.."

Αυτό το έξυπνο tip θα κάνει τις βλεφαρίδες σου να μοιάζουν σαν ψεύτικες!

Θέλεις πυκνές και μακριές βλεφαρίδες; Εμείς μοιραζόμαστε μαζί σου αυτό το έξυπνο tip που θα κάνει τις βλεφαρίδες σου να μοιάζουν με ψεύτικες!

Ακόμα και οι γυναίκες που δεν βάφονται, τονίζουν πάντα τις βλεφαρίδες τους με μάσκαρα.

Με άλλα λόγια οι πυκνές, γυριστές βλεφαρίδες είναι κάτι που θέλουμε όλες, ωστόσο δεν το πετυχαίνουμε πάντα.

Το να επιλέξουμε την κατάλληλη μάσκαρα, η οποία διαθέτει το τέλειο βουρτσάκι και βοηθάει στο βάψιμο των βλεφαρίδων, κάποιες φορές δεν είναι αρκετό. Πρέπει να κάνουμε κάποια makeup tricks, όπως αυτά που κάνουν ακόμα και οι makeup artists και το αποτέλεσμα είναι απλά εντυπωσιακό.

Τι χρειάζεται λοιπόν για να πετύχουμε βλεφαρίδες που μοιάζουν σαν ψεύτικες;

Δεδομένου ότι έχουμε το σωστό προϊόν στα χέρια μας, τη μάσκαρα, περνάμε μία στρώση τις βλεφαρίδες μας. Τοποθετούμε το πινέλο στις ρίζες των βλεφαρίδων και βγαίνουμε προς τα έξω, ενώ παράλληλα κάνουμε απαλές κινήσεις δεξία και αριστερά για να τις ανοίξουμε.

Μετά από την πρώτη στρώση και ενώ η μάσκαρα δεν έχει στεγνώσει, πουδράρουμε ελαφρώς τις βλεφαρίδες. Με ένα μικρό πινελάκι και μία διάφανη πούδρα περνάμε τις βλεφαρίδες μας και στη συνέχεια περνάμε τη δεύτερη στρώση με τη μάσκαρα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως περιγράφουμε παραπάνω.

Πραγματικά οι βλεφαρίδες σας θα είναι τόσο έντονες που θα είναι σα να φοράτε ψεύτικες!

Κορίτσια προσοχή! Αυτά είναι τα 3 λάθη που κάνεις με τη μάσκαρα!
Γυναίκες είμαστε και λάθη...δεν κάνουμε συνήθως αλλά τυχαίνει να κάνουμε καμιά φορά στο μακιγιάζ μας. Κορίτσια προσοχή παρακαλώ σε αυτά τα θέματα! Αυτά είναι τα 3 πιο συχνά λάθη που κάνεις με την μάσκαρα!

Το θέμα είναι σε κάθε περίπτωση να μαθαίνουμε από αυτά και να προσπαθούμε να μην τα επαναλαμβάνουμε!

1. Βάζεις- Βγάζεις το βουρτσάκι
Γίνεται σχεδόν ασυνείδητα τις περισσότερες φορές όμως, με το να βγάζεις- βάζεις το βουρτσάκι, το tube γεμίζει αέρα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα η μάσκαρα να στεγνώνει πιο γρήγορα, απ' ότι συνήθως.

2. Τη δανίζεσαι και τη δανείζεις
Ευλογία να μοιράζεσαι τα πράγματά σου, αλλά κάτι τέτοιο στην περίπτωση των καλλυντικών μπορεί να αποδειχθεί τραγωδία. Προφανώς, δεν αναφερόμαστε σε κλειστά-μη χρησιμοποιημένα καλλυντικά, αλλά σε όλες αυτές τις φορές που δανείστηκες και δάνεισες τη μάσκαρά σου σε κάποια φίλη κολλητή ή αδερφή. Δεν θα συμβεί πάντα, αλλά μια τέτοια κίνηση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα μάτια, όπως ερεθισμοί, φλεγμονές, επιπεφυκίτιδες, επιβαρύνοντας την υγεία των βλεφαρίδων σου.

3. Το παρακάνεις με την ποσότητα
«Less is more» ο κανόνας που δεν πρέπει να ξεχνάς στο μακιγιάζ σου, πόσο μάλλον όταν παίρνεις τη μάσκαρα στα χέρια σου και ξεκινάς με τις στρώσεις. Αυτό που πρέπει να έχεις πάντα κατά νου είναι πως δεν χρειάζεται να κάνεις υπερβολές- aka να περάσεις τιε βλεφαρίδες σου με πολλές στρώσεις- προκειμένου να πετύχεις ένα σαγηνευτικό αποτέλεσμα. Τρεις στρώσεις αρκούν για να πετύχεις ένα εντυπωσιακό look. Φυσικά, αυτό εξαρτάται και από την καμπυλώτητα και την πυκνότητα που έχουν ήδη οι βλεφαρίδες σου.