2 + 1 μυστικά κανέλας: Κάθε γυναίκα πρέπει να τα γνωρίζει! Θα σου λύσουν τα χέρια χωρίς έξοδα...

Εσύ ακόμα κάθεσαι;

2 + 1 μυστικά κανέλας: Κάθε γυναίκα πρέπει να τα γνωρίζει! Θα σου λύσουν τα χέρια χωρίς έξοδα...

Κάθε γυναίκα πρέπει να τα γνωρίζει! Θα σου λύσουν τα χέρια χωρίς έξοδα... Εμείς σας έχουμε 2 + 1 μυστικά κανέλας, που μπορείς να κάνεις εύκολα και γρήγορα!

Εκτός από μπαχάρι η κανέλα αποτελεί και μεγάλο σύμμαχο για την ομορφιά μας!

Εκτός από πολύτιμο μπαχάρι στην κουζίνα μας, η κανέλα μπορεί να γίνει και ένας από τους πρωταγωνιστές της beauty ρουτίνας μας, μπαίνοντας μέσα σε diy συνταγές ομορφιάς. Εμείς συγκεντρώσαμε τις τρεις πιο αγαπημένες μας!

Αρχάριες νοικοκυρές προσοχή! Αν βάλετε κανέλα στην ηλεκτρική σας σκούπα θα πάθετε πλάκα!

Scrub χειλιών
Θα χρειαστείς:

2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο


2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Η προετοιμασία θα γίνει σε χρόνο dt. Σε ένα μικρό βαζάκι ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Άπλωσε στα χείλη σου κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις για περίπου 30 δευτερόλεπτα και σκούπισε στο τέλος με μία βρεγμένη πετσέτα. Στη συνέχεια άπλωσε το lip balm.

Μάσκα προσώπου κατά της ερυθρότητας που την εφαρμόζεις τοπικά
Θα χρειαστείς:

2 κουταλιές της σούπας μέλι

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Η προετοιμασία είναι πανεύκολη. Σε ένα καθαρό μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη πάστα. Η μάσκα είναι έτοιμη. Άπλωσέ τη στο πρόσωπό σου στις περιοχές με ερυθρότητα και άφησέ τη για μισή ώρα περίπου. Στο τέλος, ξέπλυνε με χλιαρό νερό, κάνοντας απαλές, κυκλικές κινήσεθς για να μην τραυματίσεις την επιδερμίδα σου.

Για πιο δροσερή αναπνοή
Θα χρειαστείς:

Μισή κουταλιά της σούπας κανέλα

1 μικρό λεμόνι

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1 κούπα νερό

Η προετοιμασία θα σου πάρει 5 λεπτά. Σε ένα γυάλινο ποτήρι ή μικρή κάνατα, ρίξε την κανέλα και το χυμό του λεμονιού (αφού πρώτα το στύψεις και το σουρώσεις). Πρόσθεσε τη μαγειρική σόδα και στο τέλος χύσε το νερό (κατά προτίμηση χλιαρό) μέσα και ξεκίνα να ανακατεύεις το μείγμα με τη βοήθεια ενός κουταλιού μέχρι να δεις πως ομογενοποιείται. Το διάλυμα είναι έτοιμο. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μετά το βούρτσισμα των δοντιών σου, κάνοντας γαργάρα για περίπου ένα λεπτό. Μην ξεχνάς πριν κάθε χρήση να ανακατεύεις πολύ καλά το μείγμα.

Πηγή: athensmagazine.gr

Το μυστικό της κανέλας για την υγεία που δεν γνώριζε κανείς! Γιατί το κρύβουν;

Το μυστικό της κανέλας για την υγεία που δεν γνώριζε κανείς! Γιατί το κρύβουν από τη δημοσιότητα;

Σύμφωνα με έρευνα διατροφολόγων, η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που κάνει πολύ καλό στην υγεία μας. Ισχύει όμως αυτό για όλες τις κανέλες που κυκλοφορούν στην αγορά;

Η κανέλα πράγματι περιέχει ουσίες που εμφανίζουν ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις, με τα συστατικά της να βοηθούν στη σταθεροποίηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα.

Επιπλέον, μελέτες δείχνουν ότι η καθημερινή κατανάλωση κανέλας μπορεί πιθανόν να μειώσει τους παράγοντες κινδύνου για εμφάνιση διαβήτη, ενώ ένα από τα συστατικά της -η σιναμαλδεύδη, φαίνεται να επιδρά στα αιμοπετάλια εμποδίζοντας τον σχηματισμό θρόμβων. Ωστόσο, όλα αυτά υπάρχουν μόνο στην κανέλα Κεϋλάνης!

Αρχάριες νοικοκυρές προσοχή! Αν βάλετε κανέλα στην ηλεκτρική σας σκούπα θα πάθετε πλάκα!

Στην αγορά πάλι, πέρα από την κανέλα Κεϋλάνης που συνήθως βρίσκουμε στα μπαχαροπωλεία, κυκλοφορεί και η πιο οικονομική κασσία, ένα συγγενές είδος που καλλιεργείται κυρίως στην Κίνα και την Ινδονησία. Και μπορεί γευστικά να θυμίζει την κανέλα, όμως δεν έχει τις ευεργετικές ιδιότητες της και επιπλέον, έχει ως και 1.200 φορές μεγαλύτερη περιεκτικότητα στην ουσία κουμαρίνη, που είναι τοξική και σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στα νεφρά και το συκώτι.

Βέβαια, στις συσκευασίες που κυκλοφορούν στην αγορά, η κασσία αναγράφεται ως κανέλα και έτσι δεν είναι εύκολο να τις ξεχωρίσεις. Να ξέρεις πάντως ότι η αυθεντική κανέλα Κευλάνης προέρχεται από το φυτό Cinnamomum Zeylanicum και έχει ξυλάκια με ανοιχτό χρώμα και πολλές στρώσεις που σπάνε εύκολα και έχουν πολύ γλυκό άρωμα. Η κασσία από την άλλη, έχει σκούρα ξυλάκια, χοντρά, με λίγες στρώσεις και δεν σπάνε εύκολα.

Πηγή: olivemagazine.gr