Κι όμως υπάρχει σωστός τρόπος για να σπάσεις ένα σπυράκι! Ακολούθησε τα βήματα!

Οι δερματολόγοι συνιστούν...

Αρθρογράφος: Μαίρη Μιχελή
Μαίρη Μιχελή
Youweekly Editor
Κι όμως υπάρχει σωστός τρόπος για να σπάσεις ένα σπυράκι! Ακολούθησε τα βήματα!

Κι όμως, το πιστεύεις ή όχι υπάρχει ο σωστός τρόπος για να σπάσεις ένα σπυράκι! Απλά, ακολούθησε τα βήματα που σου δίνουμε και όλα θα πάνε καλά!

Το να ψάχνεις συμβουλές για το πως να σπάσει ένα σπυράκι είναι σαν να ρωτάς την κολλητή σου πως να στείλεις μήνυμα στον πρώην σου! Ξέρεις πως η απάντηση είναι "Μην το κάνεις", αλλά μάλλον θα το κάνεις όπως και να έχει! Οπότε, τουλάχιστον να το κάνεις με τον καλύτερο τρόπο για να μην κοκκινίσει το δέρμα σου!

Ακολούθησε τα βήματα που σου παραθέτουμε:

Πλύνε τα χέρια σου

Μπορεί να φανεί ασήμαντο όμως είναι ένα από τα βασικά λάθη που κάνουμε όταν σπάμε ένα σπυράκι, χρησιμοποιούμε βρώμικα χέρια ή εργαλεία. Οι δερματολόγοι συνιστούν να καθαρίζουν πρώτα την περιοχή ταμποναριστά με οινόπνευμα.

Επίσης, πρόσφατα σου δώσαμε 24 εύκολου και γρήγορους τρόπους για να ξεφορτωθείς τα ενοχλητικά σπυράκια μέσα σε μια νύχτα!

Έλεγξε αν έχει ποίον το σπυράκι

Εάν υπάρχει μια ορατή λευκή κεφαλή που είναι τόσο κοντά στην επιφάνεια του δέρματός σας, που μπορείτε να πείτε ότι δεν θα χρειαστεί μεγάλη πίεση για απελευθέρωση, είναι έτοιμο για να το σπάσετε!

Η προετοιμασία είναι το κλειδί

Το κλειδί για να μην πονέσεις ξεκινά με την θέρμανση της περιοχής. Αυτό μαλακώνει το ποίον που έχει μέσα και χαλαρώνει τον πόρο. Χωρίς προετοιμασία το σπάσιμο δεν θα είναι εξίσου αποτελεσματικό.

Μην αγγίζεις άμεσα το σπυράκι

Ενώ υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σπάσετε τα σπυράκια σας πρέπει να αποφευχθεί η άμεση επαφή με τα χέρια σας. Χρησιμοποιείστε καλύτερα μια λεπτή, αποστειρωμένη βελόνα για να δημιουργήσει ένα μικρό άνοιγμα για να εξασφαλίσει ότι το σπυράκι θα βγει από την κορυφή αντί να πάει βαθύτερα. Για εκείνους που δεν προτιμούν τη βελόνα προτείνει να τυλίγεται το δάκτυλο του δείκτη σε έναν καθαρό ιστό και στη συνέχεια να πιέζεται προς τα κάτω και ελαφρώς προς τα μέσα, μέχρις ότου καθαρίσει το υγρό.

Η φροντίδα μετά το σπάσιμο είναι απαραίτητη

Αφού έχετε πιέσει απαλά το σπυράκι σας, είναι σημαντικό να εφαρμόσετε μια θεραπεία και να μειώσετε την κοκκινίλα. Εφαρμόστε ένα βαμβάκι με λοσιόν στην περιοχή και, στη συνέχεια, εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα κονσίλερ, για να μειώσει τη φλεγμονή και βάλτε παγάκι για να μειώσει την ερυθρότητα.

Βγάζετε περισσότερα σπυράκια μέσα στο καλοκαίρι; 5 βήματα για να βάλετε ένα τέλος!

Μήπως βγάζετε κι εσείς περισσότερα σπυράκια μέσα στο καλοκαίρι; Αυτά είναι τα 5 αποτελεσματικότερα βήματα για να βάλετε ένα τέλος!

Η ακμή και τα σπυράκια είναι κάτι που συμβαίνει και είναι φυσιολογικό, αλλά κανείς ποτέ δεν τα αγάπησε.

Σαν να μην έφταναν τα σπυράκια που βγαίνουν από το πουθενά και τα σπυράκια της περιόδου, υπάρχουν και τα «καλοκαιρινά» που εμφανίζονται –you guessed it- κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τι μπορείτε να κάνετε για να εξαφανίσετε αυτά τα τελευταία; Σπυράκια στο πρόσωπο: 24 τρόποι για να τα εξαφανίσετε μέσα σε μία νύχτα!

Πλένετε το πρόσωπό σας συχνότερα

Η ακμή οφείλεται κυρίως στη λιπαρότητα που εκκρίνει η επιδερμίδα, η οποία με τη σειρά της είναι εκκολαπτήριο μικροβίων τα οποία τέλος δημιουργούν σπυράκια. Πλένοντας το πρόσωπό σας συχνότερα απομακρύνετε την μισητή λιπαρότητα και αποτρέπετε τα σπυράκια. Λογικό! Απλά φροντίστε να προμηθευτείτε ένα απαλό σαπούνι.

Φοράτε αντηλιακό για λιπαρές επιδερμίδες

Πολλές φοβούνται τα αντηλιακά προσώπου γιατί δημιουργούν σπυράκια. Ναι, οι πιο βαριές φόρμουλες φράσσουν τους πόρους αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία όταν υπάρχουν αντηλιακά ειδικά διαμορφωμένα για λιπαρές επιδερμίδες και για αυτές που έχουν τάσεις ακμής. Μάλιστα, η προστατευμένη από τον ήλιο επιδερμίδα έχει λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσει ακμή. Σπεύσατε λοιπόν στο φαρμακείο για ένα αντηλιακό ειδικά για επιδερμίδες με ακμή ακόμα κι αν δεν έχετε σπυράκια.

Αλλάξτε το μακιγιάζ μας

Το καλοκαίρι η ανάγκη για κάλυψη παραμένει (αν και είναι σαφώς λιγότερη) ωστόσο το δέρμα μας δεν μπορεί να ανεχτεί τα ίδια προϊόντα που χρησιμοποιούσαμε το χειμώνα. Αφήνουμε λοιπόν στην άκρη το βαρύ foundation, την πούδρα και ενδεχομένως το primer μας και επιλέγουμε μια ελαφριά κρέμα ΒΒ για κάλυψη, ενυδάτωση και φρέσκια όψη. Ποια θέλει να φαίνεται βαμμένη εξάλλου το καλοκαίρι;

Κάντε απολέπιση

Δεν θα το ξεχνάμε, θα κάνουμε σε πρόσωπο και σώμα μια φορά την εβδομάδα. Έτσι θα βοηθάμε το δέρμα μας να αναπνέει και θα απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα που το κάνουν θαμπό και μπορεί να δημιουργήσουν σπυράκια. Επίσης, με την καλή απολέπιση, θα κάνουμε το καλύτερο μαύρισμα ever!

Φροντίστε και το σώμα σας

Μπορεί η ακμή στο πρόσωπο να είναι το πρώτο που σκέφτεστε όμως η ακμή του σώματος είναι επίσης πρόβλημα, κυρίως το καλοκαίρι. Κάνουμε λοιπόν συχνότερα ντους για να απομακρύνουμε τον ιδρώτα (και τα βακτήριά του) και χρησιμοποιούμε ελαφριές κρέμες ενυδάτωσης. Το αντηλιακό εννοείται, δεν το επαναλαμβάνουμε, σωστά; Σωστά.

Πηγή: InStyle.gr