Βάλε μαγειρική σόδα στα μαλλιά σου και τρίψε καλά! Αυτό που θα δεις θα σε κάνει Ραπουνζέλ!

Αδιανόητο! Θα κάνεις άλλο μαλλί!

Βάλε μαγειρική σόδα στα μαλλιά σου και τρίψε καλά! Αυτό που θα δεις θα σε κάνει Ραπουνζέλ!

Βάλε μαγειρική σόδα στα μαλλιά σου και τρίψε καλά! Αυτό που θα δεις θα σε κάνει Ραπουνζέλ και σίγουρα θα μας θυμάσαι μια ζωή! Αδιανόητο tip!

Πίσω από το πιο ταπεινό, φυσικό συστατικό της κουζίνας μας βρίσκεται μια πανίσχυρη ουσία που θα ζήλευαν πολλά καλλυντικά, και όχι μόνο.

Σαμπουάν βαθύ καθαρισμού

Προσθέτουμε ελάχιστη σόδα στο σαμπουάν μας και στη συνέχεια λουζόμαστε ως συνήθως. Έτσι καθαρίζουμε σε βάθος το τριχωτό και τα μαλλιά μας από υπολείμματα styling, ρύπους, και σμήγμα.

Λευκαντικό δοντιών

Λιώνουμε μια φράουλα και την ανακατεύουμε με ½ κουταλιά της σούπας σόδα μέχρι να γίνει σαν αλοιφή. Έπειτα απλώνουμε το μείγμα στην επιφάνεια των δοντιών με μια μαλακή οδοντούβουρτσα ή με το δάχτυλό μας και το αφήνουμε πέντε λεπτά. Έπειτα βουρτσίζουμε για ένα λεπτό και ξεπλένουμε. Τα οξέα της φράουλας και κόκκοι της σόδας αφαιρούν τις δυσχρωμίες.

Σκραμπ για τα πετσάκια

Μήπως το μανικιούρ μας είναι παραμελημένο; Μια γρήγορη λύση είναι να αναμείξουμε 1 μέρος νερού με 3 μέρη σόδα μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μείγμα και να το τρίψουμε στα πετσάκια. Θα μαλακώσουν αμέσως. Αν μας περισσέψει ποσότητα, την τρίβουμε και στην υπόλοιπη επιφάνεια των χεριών.

Εξυγιαντικό πόρων

Βράζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού σε αποσταγμένο νερό και στεκόμαστε πάνω από τον ατμό σκεπασμένοι με μια πετσέτα. Το συγκεκριμένο μείγμα απομακρύνει τα ανοίξει τους πόρους, τους εξυγιαίνει ενώ ταυτόχρονα μαλακώνει το δέρμα και κάνει την αφαίρεση των μαύρων στιγμάτων παιχνιδάκι.

Αποτοξινωτικό και καταπραϋντικό μπάνιο

Γεμίζουμε την μπανιέρα με χλιαρό/ζεστό νερό και ρίχνουμε ίση ποσότητα μαγειρικής σόδας με χοντρό αλάτι. Προαιρετικά προσθέτουμε 5-6 σταγόνες από το αγαπημένο μας αιθέριο έλαιο. Οι τοξίνες φεύγουν, οι τυχόν ερεθισμοί καταπραϋνονται, κι εμείς χαλαρώνουμε.

Ξηρό σαμπουάν

Αν έχουμε έξοδο το βράδυ και δεν προλαβαίνουμε να λουστούμε, η σόδα είναι ο από μηχανής θεός. Ρίχνουμε ελάχιστη ποσότητα στις ρίζες (αν είναι λιπαρές ρίχνουμε λίγη παραπάνω), χτενίζουμε τα μαλλιά μας και είμαστε έτοιμοι. Η σόδα θα απορροφήσει το περιττό σμήγμα και θα προσθέσει όγκο στις ρίζες.

Δες και άλλο ένα tip με μαγειρική σόδα!

Βάλε μαγειρική σόδα στις μασχάλες σου! Θα σου "πέσουν" τα μαλλιά με το αποτέλεσμα!

Σου βρήκαμε ένα μυστικό που σίγουρα δε γνώριζες! Βάλε απλά λίγη μαγειρική σόδα πάνω στις μασχάλες σου και με το αποτέλεσμα που θα δεις μέσα σε λίγα λεπτά, θα σου "πέσουν" τα μαλλιά!

Αν έχετε θέμα με τις μασχάλες, βάλετε μαγειρική σόδα και στη συνέχεια πλυθείτε θα καταλάβετε ότι θα έπρεπε να το έχετε κάνει καιρό.

Δοκίμασε επίσης να βάλεις και λίγη μαγειρική σόδα στις παντόφλες σου αν θέλεις να ξεφορτωθείς τη μυρωδιά!

Σε περίπτωση που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε στις μασχάλες σας χημικά προϊόντα του εμπορίου, τα οποία πολλές φορές δεν έχουν και τα αποτελέσματα που “υπόσχονται”, ή εάν δεν είστε ικανοποιημένοι από τα αποσμητικά και αντιιδρωτικά που έχετε ήδη δοκιμάσει, εξετάστε τις ακόλουθες πολύ αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες που μπορούν να σας βοηθήσουν να εξαλείψετε τη δυσάρεστη οσμή του ιδρώτα στις μασχάλες.

Αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι η μαγειρική σόδα χρησιμοποιείται για την αφαίρεση των οσμών στο ψυγείο ή το πλυντήριο, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι μπορεί να σας βοηθήσει να εξαλείψετε την οσμή και στις μασχάλες σας.

Ανακατέψτε λίγη ποσότητα μαγειρικής σόδας με λίγο καλαμποκάλευρο και εφαρμόστε αυτό το μείγμα στην περιοχή της μασχάλης για να διατηρήσετε το δέρμα σας ξηρό και φρέσκο όλη την ημέρα. Χρησιμοποιήστε το κυρίως πριν να ντυθείτε το πρωί.