Σου χαλάει εύκολα το μανικιούρ; Αυτός είναι ο απόλυτος οδηγός για να κρατήσει παραπάνω!

Τα tips που δεν ήξερες...

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Σου χαλάει εύκολα το μανικιούρ; Αυτός είναι ο απόλυτος οδηγός για να κρατήσει παραπάνω!

Εάν και εσένα σου χαλάει εύκολα το μανικιούρ, τότε σου έχουμε βρει τον απόλυτο οδηγό που θα σε "σώσει" και θα το κάνει να κρατήσει παραπάνω καιρό. Τα χέρια σου θα φαίνονται πάντα περιποιημένα!

Εάν είσαι κι εσύ από τις κοπέλες που έχει ξοδέψει χρόνο και χρήματα στο να κάνει μανικιούρ είτε στο σπίτι είτε σε επαγγελματία, τότε το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να χαλάσουν μέσα σε δύο μέρες τα νύχια σου.

Σου βρήκαμε επίσης το νούμερο ένα trend στο μανικιούρ για το 2020 που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις!

Ενώ σε μερικούς ανθρώπους τα νύχια μπορεί να είναι πιο ευαίσθητα και να σπάνε ευκολότερα, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς κι εσύ να κάνεις προκειμένου να διατηρήσεις το μανικιούρ σου και να το κάνεις να κρατήσει παραπάνω. Όλες θέλουμε να έχουμε μακριά, δυνατά και υγιή νύχια.

Σου έχουμε λοιπόν τον απόλυτο οδηγό με 6 απλές συμβουλές για να κάνεις το μανικιούρ να κρατήσει παραπάνω!

Μην βάζεις νερό όταν κάνεις μανικιούρ

Το να βάζεις νερό στα νύχια σου όταν κάνεις μανικιούρ, μπορεί να βοηθήσει στο να μαλακώσουν τα πετσάκια, ωστόσο θα κάνει το μανό να ξεφτύσει γρηγορότερα. Όταν το νερό εξατμιστεί, το μανό θα συρρικνωθεί και θα φύγει από το νύχι.

νύχια

Χρησιμοποίησε βάση

Για να κρατήσει όσο περισσότερο γίνεται το μανικιούρ σου, βεβαιώσου ότι έχεις προετοιμαστεί σωστά. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις, είναι να βάλεις βάση πριν βάψεις τα νύχια σου.

Μη βάζεις πολύ μανό

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι γυναίκες που βάφουν τα νύχια τους, είναι ότι χρησιμοποιούν πολύ μανό όταν βάφουν τα νύχια τους. Το ιδανικό είναι να βάζεις λεπτές στρώσεις σε κάθε πέρασμα που κάνεις. Προσπάθησε να περάσεις το μανό συνολικά 3 φορές.

Βάλε γυαλιστικό στο τέλος

Το κλειδί στο να σου κρατήσει παραπάνω το μανικιούρ είναι να χρησιμοποιήσεις πάντα topcoat. Μπορεί να κρατήσεις το μανικιούρ σου έως και δέκα μέρες. Στεγνώνει γρήγορα και δεν χρειάζεται να το χτυπήσεις με ειδική λάμπα.

Το γυαλιστικό λειτουργεί σαν προστατευτικό σε οτιδήποτε ακουμπάνε τα χέρια σου.

Βάλε κρέμα ή λάδι μετά το μανικιούρ

Είναι ένα βήμα που πολλές γυναίκες παραβλέπουν αλλά είναι εξίσου σημαντικό με τα υπόλοιπα. Πρέπει καθημερινά να βάζεις κρέμα ή λάδι στα νύχια σου προκειμένου να μην χαλάσει το μανικιούρ στις άκρες.

Επίσης θα κάνει τα νύχια σου να φαίνονται λες και μόλις έχει βγει από την αισθητικό!

Η επένδυση που πρέπει να κάνεις

Αγόρασε λαστιχένια γάντια

Πέρα από το ότι θα σώσεις το μανικιούρ σου, θα κάνει καλό και στα χέρια σου. Χρησιμοποίησε γάντια όταν πλένεις τα πιάτα. Επίσης δεν πρέπει με τίποτα να χρησιμοποιείς τα νύχια σου για να ανοίγεις συσκευασίες ή να κόβεις πράγματα.