Φτιάξτε αποσμητικό με μαγειρική σόδα - Έτοιμο σε 3 λεπτά

Για να μην δίνεις πια τα λεφτά σου στα συσκευάσματα του σούπερ μάρκετ

Φτιάξτε αποσμητικό με μαγειρική σόδα - Έτοιμο σε 3 λεπτά

Το φυσικό αποσμητικό έχει αιθέρια έλαια και μαγειρική σόδα και με μερικές παραλλαγές είναι κατάλληλο και για γυναίκες και για άντρες. Μπορείς να το φτιάξεις μόνη σου σε μόλις 3 λεπτά!

Ένα μυστικό που θα σου λύσει τα χέρια και θα σταματήσεις να δίνεις τα λεφτά σου σε σκευάσματα των σούπερ μάρκετ. Ωστόσο να σου θυμίσουμε πως η μαγειρική σόδα μπορεί να είναι ένα φυσικό θεραπευτικό για πολλές περιπτώσεις όμως δεν παύει να έχει και κάποιες βλαβερές παρενέργειες στο ανθρώπινο σώμα.

Συνταγή για αποσμητικό από μαγειρική σόδα - έτοιμο σε 3 λεπτά

1/4 της κούπας γάλα Μαγνησίας (θα την βρεις στο φαρμακείο)

1/8 της κούπας σκόνη από Καολίνη (θα την βρεις στο φαρμακείο. Να προμηθευτείς Καολίνη σε σκόνη, είναι ένα άργιλο πυριτικό ορυκτό και χρησιμεύει και σε μάσκες ομορφιάς)

1/4 της κούπας σόδα

1/8 gel από Αλόη

1/4 ανθόνερο από φασκόμηλο

1/8 ροδόνερο

15 σταγόνες αιθέριο έλαιο.

Για τους άντρες ωραία αιθέρια είναι δενδρολίβανο, κυπαρίσσι, λεβάντα όπως και να κάνετε μία μίξη. Για γυναίκες το γιασεμί ή λεβάντα, τριαντάφυλλο, χαμομήλι. Η λεβάντα πάει και στα δύο καθώς έχει αντισηπτική και αντι βακτηριακή δράση. Το χαμομήλι και η λεβάντα είναι πολύ διακριτικά στην οσμή, αλλά και ιδανικά για την ευαίσθητη περιοχή της μασχάλης, οπότε ίσως η καλύτερη λύση και για τους δύο. Πρόσθεσε 10 σταγόνες χαμομήλι και 5 λεβάντα.

Παρασκευή αποσμητικού από μαγειρική σόδα

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Βάζουμε πρώτα τις σκόνες και σιγά σιγά προσθέτουμε τα υγρά ανακατεύοντας συνεχώς. Ανακατεύουμε καλά με ένα μία σπάτουλα. Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα γυναικείο και ένα ανδρικό τοποθετούμε τη μισή μας ποσότητα σε ένα άλλο μπολ και προσθέτουμε ξεχωριστά τα αιθέρια έλαια μας αναλόγως. Ανακατεύουμε καλά ώστε να διαλυθούν όλα τα συστατικά και τέλος τοποθετούμε στα ειδικά φιαλίδια Roll on για αποσμητικό

Αυτά είναι τα οφέλη της μαγειρικής σόδας στο ανθρώπινο σώμα

Δυσπεψία

Η μαγειρική σόδα αναμειγμένη με νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντιόξινο για να αντιμετωπίσει όξινη δυσπεψία και καούρα. Προσθέστε 1/4 κουταλιού του γλυκού σόδα σε ένα ποτήρι νερό και πιείτε το. Αν τα συμπτώματα δυσπεψίας και καούρας δεν υποχωρήσουν μετά από λίγες μέρες, συμβουλευτείτε γιατρό. Αν παίρνετε φάρμακα, πρέπει να περάσουν δύο ώρες από τη λήψη τους για να πάρετε μαγειρική σόδα, καθώς επιβραδύνει το βαθμό απορρόφησης των φαρμάκων στο στομάχι. Μην τη δίνετε σε παιδιά κάτω των 6 ετών, εκτός και αν σας το έχει πει ο παιδίατρος.

Τσιμπήματα εντόμων

Παρότι δεν είναι καλό να χρησιμοποιείται καθημερινά στο δέρμα, μπορεί να απαλύνει την ερυθρότητα, τη φαγούρα και το τσούξιμο που προκαλείται από το τσίμπημα εντόμων. Πολλές μη συνταγογραφούμενες κρέμες περιέχουν μαγειρική σόδα. Μπορείτε να φτιάξετε μια πάστα με ένα μέρος μαγειρικής σόδας και τρία μέρη νερού και να την τοποθετήσετε στο δερματικό εξάνθημα.

Στοματική υγεία

Το βούρτσισμα των δοντιών με οδοντόπαστα που περιέχει μαγειρική σόδα προλαμβάνει την τερηδόνα και διατηρεί την υγεία των ούλων και της στοματικής κοιλότητας. Διαλύστε μισό κουταλάκι μαγειρικής σόδας σε ένα ποτήρι νερό και κάντε στοματικές πλύσεις για να φρεσκάρετε την αναπνοή σας.

Εξουδετερώνει τις οσμές

Οι περισσότερες άσχημες μυρωδιές προκαλούνται είτε από ισχυρά οξέα (π.χ. ξινόγαλα) είτε από βάσεις (χαλασμένα ψάρια). Όταν προσθέτετε μαγειρική σόδα και αλλάζετε την ισορροπία του pH, οι οσμές στο ψυγείο ή στο χαλί εξουδετερώνονται. Τοποθετήστε ένα ανοικτό κουτί μαγειρικής σόδας στο ψυγείο σας, πασπαλίστε σόδα στον κάδο απορριμμάτων ή στον κάδο του πλυντηρίου πιάτων και θα το διαπιστώσετε.