5 μυστικά για βελούδινα χείλη - Το ένα είναι με μαγειρική σόδα

Οι σπιτικές συνταγές που σίγουρα δεν γνωρίζεις

5 μυστικά για βελούδινα χείλη - Το ένα είναι με μαγειρική σόδα

Θες βελούδινα χείλη; Στο Youweekly.gr θα βρεις 5 μυστικά για να αποκτήσεις και σίγουρα το ένα είναι με μαγειρική σόδα που... κάνει θαύματα παντού!

Εκτός από τις καιρικές συνθήκες η δεύτερη πιο πιθανή αιτία για το τσούξιμο και το ξεφλούδισμα των χειλιών είναι η αφυδάτωση. Η έλλειψη νερού και η αυξημένη ποσότητα αλκοόλ και καφέ, που προκαλούν αφυδάτωση δημιουργεί ξηρότητα στην επιδερμίδα και ειδικά στα χείλια που είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα, σημεία. Για να διατηρήσετε, λοιπόν, ενυδατωμένα τα χείλη σας φροντίστε να καταναλώνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα, να αποφεύγετε το κάπνισμα, τον καφέ και το αλκοόλ.

Αν παρόλα αυτά είστε από τις άτυχες και τα χείλη σας είναι ευαίσθητα διαβάστε παρακάτω 5 σπιτικές μάσκες που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε το πρόβλημα. Με υλικά που έχει κάθε κουζίνα μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας αγαπημένη σπιτική μάσκα και να έχετε πάντα μαζί σας έναν πολύτιμο σύμμαχο στην μάχη με την ξηρασία.

1. Λεμόνι και γιαούρτι.

Η πιο κλασική σπιτική μάσκα για τα χείλη. Αυτή που μάθαμε από τη γιαγιά και την μαμά μας. Το θαυματουργό λεμόνι μπορεί και εδώ να μας δώσει τη λύση. Το λεμόνι, πλούσιο σε οξέα που επιταχύνουν την απολέπιση, καθώς και σε κιτρικό οξύ που διεγείρει το κολλαγόνο μπορεί να αποκαταστήσει την υγεία των κυττάρων. 10 σταγόνες λεμονιού και 1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι αν ανακατευτούν θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι των χειλών σας. Απλώστε για περίπου μισή ώρα και στη συνέχει ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

2. Βατόμουρα, μέλι και κρέμα γάλακτος.

Η συνταγή είναι πιο αποτελεσματική αν αντί για βατόμουρα χρησιμοποιήσετε σμέουρα (ή αλλιώς φραμπουάζ) αλλά και τα βατόμουρα έχουν τις ίδιες ιδιότητες. Η μεγάλη ποσότητα ινών και αντιοξειδωτικών που έχουν προσφέρει στον οργανισμό μας βιταμίνη C, κάλιο και μαγνήσιο. Στίψτε καλά 3-4 βατόμουρα και προσθέστε 1 κουταλιά σούπας μέλι και μερικές σταγόνες κρέμας γάλακτος. Εφαρμόστε το μείγμα στα χείλη σας και αφήστε για περίπου 10 λεπτά.

3. Κερί μέλισσας και ελαιόλαδο.

Το κερί μέλισσας χρησιμοποιείται ευρέως για την παραγωγή φαρμάκων που αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων την μαστίτιδα, τη δερματίτιδα και την επούλωση εγκαυμάτων. Οι αντιβιοτικές του ουσίες σε συνδυασμό με τις καταπραϋντικές του μελιού θα δώσουν στα χείλη σας γρήγορα την υγιή όψη που τους αξίζει. Λιώστε σε υδατόλουτρο 1 κουταλιά της σούπας κερί μέλισσας και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Κατεβάστε το από τη φωτιά και προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού μεταλλικό νερό. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και απλώστε στα χείλη σας κάθε φορά που τα νιώθετε ερεθισμένα.

4. Βούτυρο, μέλι και κανέλα.

Λίγο πιο δύσκολη στην παρασκευή της αυτή η μάσκα αλλά με θαυματουργά αποτελέσματα. Το μυστικό είναι η κάψουλα βιταμίνης Ε που προστατεύει την επιδερμίδα μας από τις UV ακτινοβολίες και επουλώνει τις φθορές της επιδερμίδας. Λιώσε σε μπεν μαρί 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο μαζί με μια πρέζα σκόνη κανέλα και αφήστε το μείγμα να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Βουλιάψτε 1 κάψουλα βιταμίνης Ε για 1 με 2 λεπτά σε χλιαρό νερό, ώστε να μπορέσετε να την αδειάσετε εντελώς και προσθέστε τη στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας πολύ καλά. Βάλτε το μείγμα σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι και απλώστε στα χείλη σας καθημερινά.

5. Μαγειρική σόδα για βελούδινα χείλη - Το απόλυτο μυστικό

Πρωτότυπη αλλά αποτελεσματική η τελευταία συνταγή. Ανακατέψτε μαγειρική σόδα με νερό μέχρι να γίνει μια ενιαία πάστα. Πάρτε μια οδοντόβουρτσα με ίσιες τρίχες, βάλτε το μείγμα πάνω και βουρτσίστε τα χείλη σας με κυκλικές κινήσεις. Ξεβγάλτε και απλώστε λίγη βαζελίνη.

Ωστόσο, να ξέρεις πως σου βρήκαμε πως θα αφαιρέσεις τα μαύρα στίγματα από την μύτη σου πάλι με μαγειρική σόδα