Αδιανόητο - Η Gigi Hadid βάζει κάτι που περιέχει μαγειρική σόδα για να μην βγάζει σπυράκια στο σώμα της

Το έχετε όλοι στο σπίτι σας

Αδιανόητο - Η Gigi Hadid βάζει κάτι που περιέχει μαγειρική σόδα για να μην βγάζει σπυράκια στο σώμα της

Η Gigi Hadid είναι από τις ομορφότερες γυναίκες της showbiz, αυτό είναι γεγονός, οπότε όταν δίνει συνεντεύξεις και αποκαλύπτει μυστικά ομορφιάς εμείς κρατάμε σημειώσεις. Μιλώντας λοιπόν σε αμερικάνικο περιοδικό, το μοντέλο αποκάλυψε πως η μητέρα της, Yolanda Foster, της έδωσε την καλύτερη συμβουλή για τα σπυράκια, κάτι που περιέχει μαγειρική σόδα.

«Η μαμά μου απλώνει πάντα οδοντόκρεμα πάνω στα σπυράκια της πριν πάει για ύπνο. Μεγάλωσα με αυτό το trick και αυτό κάνω και εγώ τώρα που μεγάλωσα. Ορκίζομαι πως αυτό το κόλπο πιάνει. Στην ουσία, ξηραίνει τα σπυράκια», δήλωσε και εμείς θα συμφωνήσουμε μαζί της αφού το συγκεκριμένο «κόλπο» μας έχει σώσει πολλάκις.

Gigi Hadid

Όμως, όχι, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε οδοντόκρεμα έχετε στο σπίτι. Γιατί; Τα συστατικά που περιέχουν πολλές οδοντόκρεμες (μενθόλη, hydrogen peroxide, μαγειρική σόδα, αλκοόλ κλπ) είναι τα ίδια συστατικά που περιέχουν οι θεραπείες για την ακμή. Ωστόσο , η οδοντόκρεμα που θα έχει αποτέλεσμα επάνω στα σπυράκια πρέπει να είναι λευκή, όχι τζελ, να μην είναι λευκαντική και να μην έχει κανένα χρώμα.

Τώρα λοιπόν ξέρετε τι πρέπει να κάνετε για να εξοντώσετε εκείνο το σπυράκι που αποφάσισε να φυτρώσει στο πιγούνι σας!

Ωστόσο να ξέρεις πως και οι Άγγλοι γενικά χρησιμοποιούν μαγειρική σόδα για να έχουν απαλή επιδερμίδα! Δες εδώ πως το κάνουν ακριβώς!

Τα οφέλη της μαγειρικής σόδας

Γνωστή και ως διττανθρακικό νάτριο ή όξινο ανθρακικό νάτριο, η μαγειρική σόδα οφείλει τις «υπερδυνάμεις» της στο pH. Συγκεκριμένα, αυξάνει την περιεκτικότητα διττανθρακικών ιόντων στο πλάσμα, ρυθμίζει την περίσσεια ιόντων υδρογόνου και αυξάνει το pH του αίματος, αντιστρέφοντας με αυτό τον τρόπο τις κλινικές εκδηλώσεις της οξέωσης.

Είναι γνωστό ότι η οξείδωση στο σώμα και το αίμα είναι από τους σημαντικότερους κινδύνους που απειλεί πολλές λειτουργίες του οργανισμού και δημιουργεί προϋποθέσεις για την ανάπτυξη παθογένειας.

Δείτε τα οφέλη αλλά και τους κινδύνους από την κατανάλωση μαγειρικής σόδας.

Δυσπεψία

Η μαγειρική σόδα αναμειγμένη με νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντιόξινο για να αντιμετωπίσει όξινη δυσπεψία και καούρα. Προσθέστε 1/4 κουταλιού του γλυκού σόδα σε ένα ποτήρι νερό και πιείτε το. Αν τα συμπτώματα δυσπεψίας και καούρας δεν υποχωρήσουν μετά από λίγες μέρες, συμβουλευτείτε γιατρό. Αν παίρνετε φάρμακα, πρέπει να περάσουν δύο ώρες από τη λήψη τους για να πάρετε μαγειρική σόδα, καθώς επιβραδύνει το βαθμό απορρόφησης των φαρμάκων στο στομάχι. Μην τη δίνετε σε παιδιά κάτω των 6 ετών, εκτός και αν σας το έχει πει ο παιδίατρος.

Τσιμπήματα εντόμων

Παρότι δεν είναι καλό να χρησιμοποιείται καθημερινά στο δέρμα, μπορεί να απαλύνει την ερυθρότητα, τη φαγούρα και το τσούξιμο που προκαλείται από το τσίμπημα εντόμων. Πολλές μη συνταγογραφούμενες κρέμες περιέχουν μαγειρική σόδα. Μπορείτε να φτιάξετε μια πάστα με ένα μέρος μαγειρικής σόδας και τρία μέρη νερού και να την τοποθετήσετε στο δερματικό εξάνθημα.

Στοματική υγεία

Το βούρτσισμα των δοντιών με οδοντόπαστα που περιέχει μαγειρική σόδα προλαμβάνει την τερηδόνα και διατηρεί την υγεία των ούλων και της στοματικής κοιλότητας. Διαλύστε μισό κουταλάκι μαγειρικής σόδας σε ένα ποτήρι νερό και κάντε στοματικές πλύσεις για να φρεσκάρετε την αναπνοή σας.

Εξουδετερώνει τις οσμές

Οι περισσότερες άσχημες μυρωδιές προκαλούνται είτε από ισχυρά οξέα (π.χ. ξινόγαλα) είτε από βάσεις (χαλασμένα ψάρια). Όταν προσθέτετε μαγειρική σόδα και αλλάζετε την ισορροπία του pH, οι οσμές στο ψυγείο ή στο χαλί εξουδετερώνονται. Τοποθετήστε ένα ανοικτό κουτί μαγειρικής σόδας στο ψυγείο σας, πασπαλίστε σόδα στον κάδο απορριμμάτων ή στον κάδο του πλυντηρίου πιάτων και θα το διαπιστώσετε.

Το κραγιόν της Gigi Hadid που τράβηξε τα βλέμματα...Σας το βρήκαμε!

H Gigi Hadid αποτελεί ένα από τα fashion icon της εποχής. Ότι και να φορέσει, από φόρεμα μέχρι καπέλο, οι θαυμάστριες τρέχουν να το βρουν και να το προμηθευτούν.

Πρόσφατα ο φακός ενός παπαράτσι την εντόπισε την στιγμή που επέστρεφε στο σπίτι της μετά από ένα shooting με την Maybelinne New York.

Η Gigi Hadid φοράει φόρμες και γκρι κραγιόν. Επίσης η Gigi Hadid είναι το πρόσωπο της Maybelline New York. Και παρά το γεγονός ότι το γκρι κραγιόν είναι υπερ-stylish, σετάρεται καλύτερα με άλλα ρούχα.

Όμως, βλέποντας το μακιγιάζ της σε close up υπάρχει μια δεύτερη ερώτηση που μας ενδιαφέρει πιο πολύ: ποιο είναι το κραγιόν που φοράει, μιας και πρόκειται για μια τέλεια γκρι απόχρωση που τονίζει ακόμη περισσότερο τα μάτια της και με την οποία ίσως να θέλαμε να πειραματιστούμε!

Το κραγιόν της Gigi λοιπόν είναι Maybelline New York από την σειρά κραγιόν Color Sensational Bold. Η συγκεκριμένη σειρά έχει bold τολμηρές αποχρώσεις! Μπορείς να το δεις εδώ