Εξαφάνισε τα σπυράκια από το πρόσωπό σου με μια φλούδα πορτοκάλι

Το μυστικό που δεν αποκαλύπτουν οι αισθητικοί

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Εξαφάνισε τα σπυράκια από το πρόσωπό σου με μια φλούδα πορτοκάλι

Μάσκες προσώπου με πορτοκάλι ως βασικό υλικό που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις! Γιατί, εκτός από νόστιμο και θρεπτικό φρούτο, το πορτοκάλι είναι και ένα εξαιρετικό υλικό για την περιποίηση του προσώπου μας και εξαφανίζει και τα σπυράκια!

Απορροφά την περιττή λιπαρότητα, φωτίζει το δέρμα, κάνεις ήπια απολέπιση και αφήνει την επιδερμίδα απαλή και ενυδατωμένη.

Φλούδα πορτοκαλιού για την καταπολέμηση της ακμής

Η φλούδα από ένα πορτοκάλι μπορεί να ηρεμήσει τον ερεθισμό και την παραγωγή επιπλέον σμήγματος. Οπότε κι αποτελεί έναν τρόπο για να απαλλάσσεσαι από τα σπυράκια στο πρόσωπό σου ή ακόμα και στο σώμα σου, π.χ. στην ωμοπλάτη.

Χρήση:

Ακουμπάς ένα κομμάτι από τη φλούδα του πορτοκαλιού με την εσωτερική πλευρά του. Το αφήνεις για τουλάχιστον 10 λεπτά της ώρας. Έπειτα, ξεπλένεις την περιοχή με λίγο δροσερό νερό. Σε λίγη ώρα θα δεις το σπυράκι ή τα σπυράκια σου να φεύγουν ή έστω να μειώνονται και να μην είναι πεταχτά για αρχή. Μάλιστα, μπορεί να τα δεις να πετάγονται σε τέτοιο βαθμό ώστε να πρέπει απαλά και με ένα βαμβάκι στα δάχτυλα να τα πιέσεις.

Ακόμα μια μάσκα που πρέπει να δοκιμάσεις βέβαια για να έχεις πάντα λαμπερό πρόσωπο είναι με λεμόνι! Δες την εδώ

Η θρεπτική ανάλυση του πορτοκαλιού

Το πορτοκάλι είναι φρούτο που καρπίζει από το δέντρο πορτοκαλιά. Είναι ένα από τα πιο γνωστά εσπεριδοειδή. Το σχήμα του είναι σφαιρικό ή ωοειδές, η φλούδα του παχιά ή λεπτή ανάλογα με την ποικιλία και η σάρκα του έχει χρώμα πορτοκαλί ή στην ποικιλία σανγκουίνι κόκκινο. Η εξωτερική επιφάνεια της φλούδας είναι σχετικά ανώμαλη και φέρει μικρά αδενώδη στίγματα που παράγουν αρωματικό αιθέριο έλαιο.

Η σάρκα του πορτοκαλιού χωρίζεται σε τμήματα που λέγονται σκελίδες ή φέτες. Κάθε φέτα περιβάλλεται από ινώδη ιστό λευκού χρώματος, που λέγεται «ράκος». Στο εσωτερικό της κάθε φέτας υπάρχουν πολλά χωρίσματα, τα κύτταρα της σάρκας που είναι γεμάτα χυμό καθώς και μέχρι 3 σπόρια, αλλά μπορεί να υπάρχουν και φέτες χωρίς καθόλου σπόρια.

Το πορτοκάλι έχει γλυκιά ή γλυκόξινη γεύση και είναι λιγότερο ή περισσότερο αρωματικό ανάλογα με την ποικιλία και την ποιότητα. Κάποια ελαφριά πικρή γεύση που παρατηρείται μερικές φορές οφείλεται σε ποσότητα αιθέριου ελαίου που έχει εισχωρήσει στη σάρκα.