Φτιάξε σαμπουάν με μαγειρική σόδα - Για να μην δίνεις τα λεφτά σου στο σούπερ μάρκετ

Ένα μυστικό που πρέπει να ξέρεις

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Φτιάξε σαμπουάν με μαγειρική σόδα - Για να μην δίνεις τα λεφτά σου στο σούπερ μάρκετ

Φτιάξε σαμπουάν με μαγειρική σόδα για να μην δίνεις τα λεφτά σου στο σούπερ μάρκετ. Ένα έξυπνο κόλπο που πρέπει να γνωρίζεις και θα σου λύσει τα χέρια πάρα πολύ εύκολα και άμεσα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Η μαγειρική σόδα ή αλλιώς baking soda: είναι μια χημική ένωση που εμφανίζεται ως μια λεπτή σκόνη.Δεν πάει ο νους μας στις πολλαπλές και ενδιαφέρουσες χρήσεις της!

Σώμα και υγιεινή:

Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε ως αποσμητικό μασχάλης: ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό στο χέρι μας, προσθέτουμε λίγη σόδα και να το απλώνουμε στη περιοχή της μασχάλης. Έτσι, δεν θα έχουμε, κανένα πρόβλημα με τη δυσοσμία όλη μέρα.

Προσοχή ! Δε χρησιμοποιούμε τη μαγειρική σόδα ως αποσμητικό μετά το ξύρισμα γιατί καίει!

Πίλινγκ

Προσθέτουμε μισή κουταλιά του γλυκού μαγειρικής σόδας στο γαλάκτωμα που χρησιμοποιούμε για το πλύσιμο του προσώπου μας. Απλώνουμε το μείγμα στο πρόσωπό μας με απαλές κινήσεις. Κάνουμε μασάζ για λίγα λεπτά και μετά ξεπλένουμε με κρύο νερό. Αυτό το απαλό πίλινγκ καθαρίζει το δέρμα μας από νεκρά κύτταρα και ανοίγοντας τους πόρους του προσώπου, κάνει το δέρμα λείο και απαλό. Είναι ιδιαίτερα απαραίτητο για ευαίσθητη επιδερμίδα, γιατί η μαγειρική σόδα έχει και αντιφλεγμονώδη δράση.

Ακμή

Το ζεστό διάλυμα της μαγειρικής σόδας είναι πολύ αποτελεσματικό στην καταπολέμηση της ακμής. Η σόδα στεγνώνει το δέρμα, μειώνει τη φλεγμονή και τον ερεθισμό. Απλά κάθε βράδυ πριν πάμε για ύπνο πλένουμε το πρόσωπό μας με ζεστό διάλυμα σόδας και σε λίγο καιρό θα ξεχάσουμε τι σημαίνει ακμή.

μαγειρική σόδα σαμπουάν

Μαλλιά

Η μαγειρική σόδα καθαρίζει αποτελεσματικά τα μαλλιά μας από τα χημικά προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά, όπως τζελ, αφρό και λακ. Ανακατεύουμε το κανονικό σαμπουάν που χρησιμοποιούμε συνήθως με τη μαγειρική σόδα σε αναλογία περίπου 4:1 και στη συνέχεια πλένουμε τα μαλλιά μας κανονικά. Τα μαλλιά θα γίνουν αμέσως πολύ απαλά και λαμπερά. Η σόδα δεν επιδρά αρνητικά στα βαμμένα μαλλιά και το χρώμα μένει λαμπερό και ζωντανό.

Να θυμίσουμε, πως η μαγειρική σόδα βοηθάει και στο να εξαφανιστεί ο ιδρώτας και άλλες βρομιές από τα μαξιλάρια. Δείτε εδώ πως γίνεται.

Επίσης η μαγειρική σόδα εκτός από τα μαλλιά βοηθάει και το δέρμα σας

Θέλεις πιο απαλό και όμορφο δέρμα στο λεπτό; Δες πως η μαγειρική σόδα θα σε βοηθήσει. Θα κάνεις μια θεραπεία που θα το δείχνει πιο λαμπερό στο λεπτό, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και μέσα σε μόνο λίγα λεπτά.

Εάν λατρεύετε το λάδι καρύδας, εάν χρησιμοποιείτε λεμόνι στην απολύμανση και φυσικά εάν από την καθημερινότητά σας δεν απουσιάζουν τα DIY scrubs, τότε αναμφίβολα η λίστα με τις χρήσεις της μαγειρικής σόδας θα γίνει και δική σας αγαπημένη!

Απολέπιση

Ένας απλός τρόπος για να απαλλαγείτε από το τραχύ δέρμα, καθώς και από τα νεκρά κύτταρα, ακούει στο όνομα DIY scrub. Plus, θα καθαρίσει τους πόρους της επιδερμίδας σας και θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε τυχόν μικρόβια που συσσωρεύονται στο σώμα σας.

How to: Αναμείξτε 3 κουταλιές της σούπας μαγειρικής σόδα με 1 κουταλιά της σούπας νερό και στη συνέχεια με το παρασκεύασμα τρίψτε απαλά με κυκλικές κινήσεις την περιοχή που επιθυμείτε. Έτσι θα έχετε το ιδανικό αποτέλεσμα με τον πιο φυσικό τρόπο!