Φρενίτιδα με την σπιτική μάσκα μαλλιών με αυγό, ελαιόλαδο και μέλι - Θα λάμπουν σε δευτερόλεπτα

Για να μην σπαταλήσεις λεφτά στα κομμωτήρια

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Φρενίτιδα με την σπιτική μάσκα μαλλιών με αυγό, ελαιόλαδο και μέλι - Θα λάμπουν σε δευτερόλεπτα

Θέλετε κάνετε τα μαλλιά σας να λάμπουν σε δευτερόλεπτα χωρίς να σπαταλήσετε πολλά λεφτά; Φτιάξτε αυτή τη σπιτική μάσκα μαλλιών με αυγό, μέλι και ελαιόλαδο και θα μας θυμηθείς!

Τα κομμωτήρια έχουν ανοίξει, αλλά ακόμα δεν έχετε καταφέρει να κλείσετε το ραντεβού σας! H ρίζα έχει «κατέβει», το χρώμα έχει ατονίσει και σχεδόν ντρέπεστε να βγείτε έξω. Τι κάνετε; Χαρίστε στο μαλλί σας μια... σπιτική περιποίηση με έλαιο καρύδας, που θα τα αναζωγονήσει μέχρι τη στιγμή που θα βρεθείτε στα χέρια ενός έμπειρου κομμωτή.

Επίσης, αν έχετε πιτυρίδα μπορείτε να την εξαφανίσετε με γιαούρτι! Δείτε εδώ το απίστευτο αυτό μυστικό!

Από την Βίκυ Χατζηβασιλείου για το περιοδικό Tv24

Πώς μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά σας το λάδι καρύδας

Το έλαιο καρύδας (coconut oil) αποτελεί ένα φυσικό προϊόν που χάρη στηn πλούσια σύνθεσή του μπορεί να σας βοηθήσει να ανακτήσετε τη χαμένη ζωντάνια των μαλλιών σας.

Μειώνει την απώλεια πρωτεϊνών

Οι τρίχες αποτελούνται κυρίως από πρωτεΐνες, με κυριότερη την κερατίνη. Η βαφή, η ξηρότητα και το styling μπορεί να προκαλέσουν απώλεια κάποιας πρωτεΐνης που σχηματίζει τον φλοιό της τρίχας, το πιο παχύ στρώμα των μαλλιών σας. Το έλαιο καρύδας έχει παρατηρηθεί ότι μειώνει την απώλεια πρωτεϊνών όταν χρησιμοποιείται ως προϊόν περιποίησης πριν ή μετά το λούσιμο.

Διεισδύει στην τρίχα

Το λάδι καρύδας έχει χαμηλό μοριακό βάρος και ως εκ τούτου απορροφάται καλύτερα από την τρίχα σε σύγκριση με άλλα είδη λαδιών.

Επαναφέρει τη λάμψη

Ακριβώς επειδή το λάδι καρύδας διεισδύει στην τρίχα, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να προστατέψετε τα μαλλιά σας από την ξηρότητα.

Αυτή είναι η συνταγή για την σπιτική μάσκα ματιών με μέλι, αυγό και ελαιόλαδο

  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 αυγό

Οδηγίες:

  • Αρχικά, χτυπήστε το αυγό σε ένα μπολ και αφήστε το στην άκρη. Στη συνέχεια, βάλτε σε ένα άλλο μπολ το λάδι καρύδας και λιώστε το στον φούρνο μικροκυμάτων.
  • Ανακατέψτε το coconut oil με το αυγό και προσθέστε το μέλι συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Εφαρμόστε τη μάσκα σε νωπά μαλλιά και αφήστε τη για μισή ώρα περίπου. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και χρησιμοποιήστε μετά το αγαπημένο σας σαμπουάν.

Το μυστικό

Χάρη στην υψηλή διατροφική του αξία, το λάδι καρύδας βοηθάει επιπλέον στη θρέψη των μαλλιών και στην υγιή ανάπτυξη του τριχωτού της κεφαλής. Είναι ιδανικό για μαλλιά που μεγαλώνουν δύσκολα ή είναι κατεστραμμένα και ξηρά, καθώς χαρίζει απαλότητα και λάμψη.