Ρίξτε μαγειρική σόδα στους υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου - Το μαγικό μείγμα που θα σας σώσει

Το αποτέλεσμα είναι απίστευτο

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ρίξτε μαγειρική σόδα στους υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου - Το μαγικό μείγμα που θα σας σώσει

Η μαγειρική σόδα έχει αποδείξει πως έχει πολλές χρήσεις. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε μέχρι και στο αυτοκίνητο σας. Εμείς σας βρήκαμε το μαγικό μείγμα για το πως μπορείτε να σώσετε τους υαλοκαθαριστήρες.

Οι υαλοκαθαριστήρες εκτός του ότι φθείρονται από τις καιρικές συνθήκες και χρειάζονται αλλαγή, συχνά «φιλοξενούν» σκόνη που μπορεί να χαράξει το παρμπρίζ σας.

μαγειρική σόδα υαλοκαθαριστήρες  αυτοκινήτου

Αυτό είναι το μαγικό μείγμα με μαγειρική σόδα που θα σας σώσει

  • Καθαρίστε τα λάστιχά τους ακολουθώντας την απλή συνταγή: κάντε ένα διάλυμα από 1/4 φλιτζανιού μαγειρική σόδα και 1 λίτρο κρύο νερό.
  • Περάστε απαλά τα λάστιχα και σκουπίστε τις δύο πλευρές με ένα μαλακό πανί ή απορροφητικό χαρτί εμποτισμένο με διάλυμα (π.χ τύπου μωρομάντηλα). Στη συνέχεια, σκουπίστε τα λάστιχα με ένα στεγνό πανί, πριν τοποθετήσετε τους υαλοκαθαριστήρες στη θέση τους.
  • Ρίξτε 1/4 του φλιτζανιού μαγειρική σόδα σε ένα μεγάλο, καθαρό με καπάκι και στη συνέχεια προσθέστε 1/4 του φλιτζανιού υγρό πιάτων και αρκετό νερό για να γεμίσει σχεδόν μέχρι πάνω. Βιδώστε το καπάκι, ανακινήστε καλά και όταν θελήσετε να πλύνετε το αυτοκίνητό σας, βγάλτε το «μαγικό υγρό». Ανακινήστε το μπουκάλι ζωηρά, προσθέστε ζεστό νερό και ελάχιστο καθαριστικό εμπορίου και είναι έτοιμο για χρήση.

Από την άλλη η μαγειρική σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε θέματα για την επιδερμίδα μας. Όπως για να μην νιώθεις πόνο αν έπαθες έγκαυμα από τον ήλιο.

Δεν έχετε πρόβλημα στους υαλοκαθαριστήρες σας αλλά στο πως μυρίζει το αυτοκίνητο από το τσιγάρο; Η μαγειρική σόδα θα σας σώσει

Μυρίζει το αυτοκίνητο σας τσιγάρο; Η μαγειρική σόδα έχει πολλές χρήσεις και κάθε φορά είναι εκεί για να σας σώσει. Από το σπίτι έως και το αυτοκίνητο σας μπορεί να κάνει την διαφορά, και να καθαρίσετε πολύ εύκολα και γρήγορα.

Η μαγειρική σόδα ή αλλιώς baking soda είναι μια χημική ένωση που εμφανίζεται ως μια λεπτή σκόνη. Δεν πάει ο νους μας στις πολλαπλές και ενδιαφέρουσες χρήσεις της!

Αυτοκίνητο

  • Καθαρίζουμε λεκέδες από λάδια αυτοκινήτου. Ρίχνουμε απλώς σόδα πάνω τους και τρίβουμε.
  • Σκουπίζουμε το παρμπρίζ μας με σόδα για να αποκρούεται καλύτερα η βροχή.
  • Για να ξεμυρίσει το τασάκι και να εξαφανιστούν τυχόν μυρωδιές τσιγάρου. Ρίχνουμε μπόλικη σόδα μέσα στο τασάκι. Βάζουμε καινούργια κάθε φορά που αδειάζουμε το τασάκι.
  • Για το πλύσιμο του αυτοκινήτου. Η σόδα αφαιρεί και καθαρίζει το αυτοκίνητο από βρομιές και λεκέδες: 1 κουταλιά γλυκού ανά λίτρο νερό, μόνη της ή μαζί με το απορρυπαντικό που χρησιμοποιούμε. Μπορούμε επίσης να ρίξουμε σόδα σε βρεγμένο σφουγγάρι και να καθαρίσουμε, ωστόσο μπορείτε να φτιάξετε και μαγειρική σόδα για να μυρίσει πιο όμορφα ο χώρος σας.