Ανταύγειες στα μαλλιά με χυμό λεμονιού; Ναι αλλά προσοχή γιατί μπορεί να...

Αυτό σίγουρα δεν το ήξερες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ανταύγειες στα μαλλιά με χυμό λεμονιού; Ναι αλλά προσοχή γιατί μπορεί να...

Σε όλες μας αρέσει να επιστρέφουμε από τις διακοπές με όμορφες ξανθές ανταύγειες από τον ήλιο. Προκειμένου να επιταχύνετε ή να προλάβετε τη διαδικασία, κάποιες από εσάς έχετε κατά πάσα πιθανότητα δοκιμάσει μια μέθοδο δήθεν "απλή και φυσική", αυτή με το λεμόνι και τα καταφέρατε αλλά... ξέρετε τι θα μπορούσε να πάθει το μαλλί σας;

O χυμός λεμονιού αποτελείται κυρίως από κιτρικό οξύ, ένα φυσικό λευκαντικό που θα ανοίξει το χρώμα των μαλλιών, επομένως θα κάνει ανταύγειες, αλλά όχι εντελώς ακίνδυνα. Αν επιθυμείτε να αποκτήσετε όμορφες χρυσές ανταύγεις, ο χυμός λεμονιού δεν αποτελεί την πιο αποτελεσματική και ασφαλή λύση.

Το οξύ που περιέχεται στο λεμόνι επιταχύνει τη διαδικασία του φυσικού ξανοίγματος που πραγματοποιείται με την έκθεση στον ήλιο. Αλλά αυτή η τεχνική παρουσιάζει και μειονεκτήματα: Όταν ο χυμός λεμονιού και οι ακτίνες του ηλίου συνδυάζονται, προκαλείται μια χημική αντίδραση που ξηραίνει τα μαλλιά και τα κάνει πιο ευαίσθητα. Το κιτρικό οξύ επιτίθεται και ανοίγει τα λέπια της τρίχας, καθιστώντας την πορώδη και τραχιά. Κάτι που οι ακτίνες του ηλίου το κάνουν ήδη από μόνες τους! Γι' αυτό πρέπει να προστατεύετε τα μαλλιά σας από τον ήλιο και όχι να τα αφήνετε εκτεθειμένα ακόμα περισσότερο.

«Για να ξανοίξετε τα μαλλιά σας, ανακατέψτε το χυμό λεμονιού με λίγο νερό σε ένα σπρέυ και εφαρμόστε πριν να ξεκινήσετε για την παραλία». Λάθος!

Το λεμόνι χειροτερεύει τις επιπτώσεις από την έκθεση στον ήλιο και υπάρχει κίνδυνος να κάψετε τα μαλλιά σας. Με άγρια και θαμπά μαλλιά, διατρέχετε τον κίνδυνο να χρειαστεί να τα κόψετε για να αποκαταστήσετε τη φθορά στο τέλος των διακοπών. Επίσης με την εφαρμογή με το σπρέι, που είναι ελάχιστα ακριβής, υπάρχει κίνδυνος να έχετε ένα καθόλου ομοιόμορφο και όμορφο αποτέλεσμα. Αν επιθυμείτε πραγματικά να αποκτήσετε όμορφες χρυσαφένιες ανταύγειες που θα φωτίσουν το πρόσωπό σας, μετά τις διακοπές, κλείστε καλύτερα ένα ραντεβού με τον κομμωτή σας και ζητήστε του ένα όμορφο φυσικό ξανθό χρώμα που να ταιριάζει στο δέρμα σας.

Καλύτερα, λοιπόν, να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι για να φτιάξετε αυτή την σπιτική μάσκα για το πρόσωπό σας

Ανοίξτε το χρώμα των μαλλιών σας με ελαιόλαδο και μέλι - Το μυστικό που δεν λένε οι κομμώτριες

πως να κάνει φυσικές ανταύγειες στα μαλλιά

Έχεις σκεφτεί άπειρες φορές πως θέλεις να κάνεις μια αλλαγή στα μαλλιά σου αλλά το πορτοφόλι σου δεν την σηκώνει; Το Youweekly.gr σου αποκαλύπτει σήμερα ένα μυστικό που κρύβουν καλά οι κομμώτριες! Με την παρακάτω σπιτική μάσκα με ελαιόλαδο και μέλι θα ανοίξεις το χρώμα στις τρίχες σου!

Το ελαιόλαδο είναι ένα εξαιρετικό συστατικό, επειδή περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Ε, που ενισχύει και αναζωογονεί τα μαλλιά σας. Έχει επίσης βιταμίνη C, η οποία διεγείρει το σχηματισμό κολλαγόνου και βιταμίνη Α, η οποία ενισχύει την αναγέννηση των κυττάρων.

Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μια κουταλιά της σούπας μέλι.

  • Ανακατέψτε καλά.
  • Απλώστε το μείγμα στα μαλλιά σας.
  • Τυλίξτε τα μαλλιά σε πλαστική μεμβράνη.
  • Αφήστε όλη τη νύχτα.
  • Μην ξεχάσετε να ξεπλύνετε την επόμενη μέρα.

Αυτό το μείγμα μπορεί να σας δώσει μια πιο καραμελέ απόχρωση