Θαυματουργό το φυσικό scrub προσώπου με μαγειρική σόδα

Θα δεις μεγάλη αλλαγή στην επιδερμίδα σου

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θαυματουργό το φυσικό scrub προσώπου με μαγειρική σόδα

Αν έχεις βαρεθεί να δίνεις ένα σωρό λεφτά προκειμένου να αγοράσεις ένα face scrub και να ανανεώσεις το πρόσωπό σου, ήρθε η ώρα να σου βρούμε την τέλεια λύση! Ξέχνα τα έτοιμα σκευάσματα και ετοιμάσου να φτιάξεις το δικό σου φυσικό scrub με βασικό συστατικό τη μαγειρική σόδα.

Μπορείς να αντικαταστήσεις τα χημικά, ακριβά προϊόντα προσώπου με φυσικές, home- made επιλογές. Η μαγειρική σόδα είναι από τα «μαγικά» συστατικά της κουζίνας μας, αφού μπορεί αν καθαρίσει τα πάντα- από το πρόσωπο, μέχρι τα χαλιά μας.

Σου έχουμε βέβαια και ένα σούπερ τρικ για να εξαφανίσεις τις κατσαρίδες από το σπίτι σου. Δες εδώ τι μπορεί να κάνει η μαγειρική σόδα!

Με αυτόν τον τρόπο θα φτιάξεις το φυσικό scrub προσώπου με μαγειρική σόδα

  • Ανάμειξε μία κουταλιά της σούπας σόδα, μία κουταλιά της σούπας ζεστό νερό και δύο κουταλιές του γλυκού αλεύρι ολικής άλεσης.
  • Ξέπλυνε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό. Πάρε το μείγμα της μαγειρικής σόδας και άπλωσέ το, με κυκλικές κινήσεις, στο πρόσωπο και τον λαιμό σας. Άφησέ το να στεγνώσει, για πέντε, περίπου, λεπτά.
  • Με στεγνά χέρια, κάνε κυκλικές κινήσεις στο δέρμα του προσώπου σου, ώστε να απομακρύνεις τα ξεραμένα υπολείμματα του scrub. Αυτή η διαδικασία θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα σου.
  • Ξέπλυνε με χλιαρό νερό και ταμπόναρε το πρόσωπο με μία καθαρή πετσέτα.

σπιτικό scrub προσώπου

Ξεχάστε τον οδοντίατρο! Βγάλτε την πέτρα από τα δόντια σας στο σπίτι με μαγειρική σόδα και αλάτι

Έχετε κι εσείς πρόβλημα με την πέτρα αλλά δεν μπορείτε με τίποτα τον τροχό στον οδοντίατρο; Το Youweekly.gr θα σας αποκαλύψει ένα σίγουρο κολπάκι με μαγειρική σόδα και αλάτι για να απαλλαγείτε από το πρόβλημα αυτό χωρίς καν να κουνηθείτε από το σπίτι σας.

Είναι μια απλή συνταγή νοικοκυράς που είναι πάρα πολύ εύκολη. Χρησιμοποιούμε υλικά που πολύ πιθανόν να έχετε ήδη στο σπίτι σας. Για εκείνους που είναι δύσπιστοι, φαίνεται πως υπάρχει μια επιστημονική βάση σε όλη αυτή τη διαδικασία.

Δεν χρειάζεται να έχετε ιδιαίτερες ικανότητες. Μπορείτε να αρχίσετε την αφαίρεση της πέτρας σήμερα κιόλας.

Τι χρειάζεστε:

  • Αλάτι
  • Μαγειρική σόδα
  • Νερό

Εκτέλεση

  • Βάλτε το αλάτι σε ένα μικρό μπολ ή μια κούπα.
  • Προσθέστε δύο κουταλάκια σόδα στο αλάτι και ανακατέψτε καλά τα δύο υλικά.
  • Ρίχνετε στο μείγμα λίγο λίγο ένα κουταλάκι νερό ενώ ανακατεύετε.
  • Θα πρέπει να δημιουργήσετε μια πάστα η οποία θα μπορεί να σταθεί σε οδοντόβουρτσα.
  • Τώρα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βουρτσίσετε τα δόντια σας με αυτή τη σπιτική οδοντόκρεμα. Βουρτσίζετε για τουλάχιστον τρία λεπτά πηγαίνοντας το βουρτσάκι σε όλη την επιφάνεια των δοντιών και σε όλα τα δόντια. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε καλά το στόμα σας με νερό.
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία δύο ή τρεις φορές τον μήνα για να κρατάτε την πλάκα αλλά και την πέτρα μακριά από το στόμα σας. Δεν θα χρειάζεται πλέον να επισκέπτεστε τον οδοντογιατρό σας τόσο συχνά για αφαίρεση της συσσωρευμένης πέτρας.

Επίσης, δώστε μεγάλη προσοχή! Αν βγάλετε στο στόμα σας άφθα δείτε τι πρέπει να βάλετε αμέσως για να σας περάσει! Το έχετε όλοι στα σπίτια σας...