Τρίψε τα παπούτσια σου με μαγειρική σόδα και άλλο ένα υλικό - Το αποτέλεσμα θα σου πάρει το μυαλό

Το tip που δεν ήξερες!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Τρίψε τα παπούτσια σου με μαγειρική σόδα και άλλο ένα υλικό - Το αποτέλεσμα θα σου πάρει το μυαλό

Τα αθλητικά παπούτσια είναι ένα αντικείμενο που δεν λείπει από καμία ντουλάπα είτε γυναικεία, είτε ανδρική. Τι γίνεται όμως με τη δυσοσμία αλλά και τους λεκέδες; Μην βιαστείτε να πείτε πως το πλυντήριο είναι η λύση γιατί εμείς βρήκαμε τη λύση στα ντουλάπια της κουζίνας μας και συγκεκριμένα στη μαγειρική σόδα.

Μπορείτε να κάνετε τα πάνινα παπούτσια σας να γίνουν κάτασπρα και να μυρίζουν υπέροχα με την ακόλουθη λύση: ένα κουταλάκι του γλυκού υγρό πιάτων, με τρεις κουταλιές υπεροξειδίο του υδρογόνου και με δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Τρίψτε καλά το παχύρρευστο μείγμα σε όλη την επιφάνειά τους.

Με μιας θα γίνουν σαν καινούργια. Κι επειδή οι θαυματουργές ιδιότητες της μαγειρικής σόδας είναι πάμπολλες, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν πασπαλίσετε το κρεβάτι σας με μαγειρική σόδα.

Πηγή: athensmagazine.gr

Ρίξε λίγη μαγειρική σόδα στα έπιπλα του σπιτιού - Το αποτέλεσμα θα σου πάρει το μυαλό

Όλοι ξέρουμε, ότι η μαγειρική σόδα μπορεί να κάνει θαύματα στην καθαριότητα πολλών σημείων του σπιτιού. Εκτός όμως από την καθαριότητα, η μαγειρική σόδα κάνει εξαιρετική δουλειά και στην καταπολέμηση των δυσάρεστων οσμών, που μπορούμε να συναντήσουμε στο νεροχύτη της κουζίνας. Ωστόσο, τι μπορεί να κάνει στον καναπέ και τα λοιπά έπιπλα του σπιτιού;

Αρκετές νοικοκυρές ρωτάνε για το πώς θα απομακρύνουν τις δυσάρεστες οσμές από τους καναπέδες, τις καρέκλες ή τις πολυθρονες. Κάποια σπίτια μυρίζουν άσχημα εξαιτίας επίπλων που είτε είναι παλιά, είτε έχουν λεκέδες από τρόφιμα. Έτσι για να διώξετε αυτές τις οσμές, θα χρειαστείτε μόνο μαγειρική σόδα.

Αφού καθαρίσετε τα έπιπλά σας για να φύγουν οι λεκέδες, ακολουθήστε το εξής τρικ για να διώξετε και τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Έχουμε και ένα ακόμα απίστευτο κόλπο με μαγειρική σόδα για τα γυαλιά μυωπίας. Δείτε το εδώ και θα σας σώσει!

Ρίξτε μαγειρική σόδα πάνω στον έπιπλο και αφήστε την να μείνει πάνω στην επιφάνεια για αρκετές ώρες. Μην τσιγκουνευτείτε την ποσότητα.

Στη συνέχεια, και εφόσον περάσουν 5-6 ώρες χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα για να μαζέψετε τη μαγειρική σόδα. Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει!

Πηγή: athensmagazine.gr