Η πιο οικονομική και εκπληκτική μάσκα προσώπου με πορτοκάλι, κακάο και μέλι

Είναι ιδανική για κάθε τύπο δέρματος

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η πιο οικονομική και εκπληκτική μάσκα προσώπου με πορτοκάλι, κακάο και μέλι

Θέλεις να κάνεις μάσκα προσώπου, ωστόσο δεν έχεις χρήματα για μια καλή ακριβή ή δεν θέλεις λόγω covid να βγεις από το σπίτι και να έρθεις σε επαφή με κόσμο; Φτιάξε μόνη σου την πιο... νόστιμη, με κακάο, πορτοκάλι και μέλι. 3 συστατικά που έχουν τα περισσότερα σπίτια στην κουζίνα τους.

Η συγκεκριμένη μάσκα, προσφέρει, τόνωση, σύσφιξη και λάμψη επιδερμίδας! Ακόμη και αν δεν κάνεις σωστή διατροφή και η επιδερμίδα σου δείχνει θαμπή και άτονη, η "νόστιμη" αυτή μάσκα προσώπου υπόσχεται να σου χαρίσει την πιο λαμπερή επιδερμίδα!

Τι θα χρειαστείς για να φτιάξει την μάσκα προσώπου

μάσκα προσώπου πορτοκάλι κακάο μέλι

  • ½ κ.γ κακάο σε σκόνη
  • 1 κ.γ μέλι
  • 1 κ.γ φρέσκο χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση

  • Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Έπειτα άπλωσε τη μάσκα σε όλο σου το πρόσωπο και άφησε τη να δράσει για περίπου 15-20 λεπτά.
  • Ξέβγαλε με χλιαρό νερό και επανέλαβε 1 φορά την εβδομάδα.

Extra Tips: H συγκεκριμένη μάσκα προσώπου είναι ιδανική για κάθε τύπο δέρματος, ιδιαίτερα για άτομα που δεν κάνουν σωστή διατροφή. Ωστόσο, το πορτοκάλι βοηθάει και στην απολέπιση. Δείτε πως.

Η πιο τέλεια μάσκα προσώπου με λεμόνι και μέλι - Για λαμπερή επιδερμίδα

Το πρόσωπό μας θέλει ιδιαίτερη περιποίηση και δεν πρέπει να το αφήνουμε να αφυδατώνεται. Πρέπει να πίνετε πολύ νερό, να εφαρμόζετε ενυδατικές κρέμες ημέρας και νύχτας και φυσικά μην ξεχνάτε να κάνετε μία φορά την εβδομάδα μάσκες προσώπου. Εμείς σας έχουμε μια πολύ οικονομική και τέλεια με λεμόνι και μέλι για να αποκτήσετε μια λαμπερή επιδερμίδα.

Δε χρειάζεται να αγοράζετε έτοιμες, αφού μπορείτε μόνες σας να δημιουργήσετε την δική σας σπιτική μάσκα με προϊόντα που έχετε ήδη στα ντουλάπια σας.

μάσκα προσώπου με λεμόνι και μέλι

Στύβετε 1/2 λεμόνι (τα οργανικά είναι πάντα καλύτερα) σε ένα μπολ, προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας μέλι και τα ανακατεύετε όλα μαζί με ένα κουτάλι, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας, αφού το έχετε καθαρίσει πρώτα πολύ καλά, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Αφήστε τη να δράσει για περίπου 15-20 λεπτά και έπειτα ξεπλύνετέ την με δροσερό νεράκι

Το μέλι έχει αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Επιπροσθέτως, απορροφά τις ακαθαρσίες από τους πόρους και το δέρμα. Το λεμόνι από την άλλη, σας βοηθάει στη μάχη σας με την ακμή, τη γήρανση και τις κηλίδες από τον ήλιο. Δείτε ωστόσο, ακόμη 5 σπιτικές μάσκες προσώπου - Μυστικά συστατικά λεμόνι, γάλα και γιαούρτι