Πέτυχε τον τέλειο καθαρισμό προσώπου κάνοντας αυτά τα βήματα

Ώρα να αποχαιρετήσεις την ακμή και τις κοκκινίλες και να αποκτήσεις το πιο λείο δέρμα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πέτυχε τον τέλειο καθαρισμό προσώπου κάνοντας αυτά τα βήματα

Μπορεί μερικές από εμάς να το αμελούμε αρκετά όμως ο καθαρισμός του προσώπου μας είναι αναγκαίος και οφείλουμε καθημερινώς να φροντίζουμε το δέρμα μας. Για αυτό και εμείς σας προτείνουμε τα μυστικά και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να αποκτήσετε το πιο καθαρό και λείο δέρμα!

Ίσως φαίνονται πολλά, ίσως για κάποιες είναι απλά μια βαρετή διαδικασία, όπως πιστέψτε με επιβάλλεται από μικρή κιόλας ηλικία να προσέχουμε όσο τίποτα άλλο το δέρμα μας γιατί θα το βρούμε μπροστά μας μετά!

Πέτυχε τον τέλειο καθαρισμό προσώπου

Αυτά είναι τα βήματα για τον τέλειο καθαρισμό του προσώπου

Καθαρισμός και ντεμακιγιάζ

Μόλις ξυπνήσεις επιβάλλεται να καθαρίζεις με ένα σαπουνάκι το πρόσωπο σου ώστε σε περίπτωση που βαφτείς να είναι ήδη καθαρό αλλά και φυσικά να μπορεί να αναπνέει. Είναι αυτονόητο δε, ότι μόλις γυρίσεις από την έξοδο σου επιβάλλεται (!!!!!) να ξεβαφτείς!

Απολέπιση

Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα είναι αναγκαίο να κάνει απολέπιση καθώς διεγείρει την μικροκυκλοφορία της επιδερμίδας. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα, την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, αλλά και την ενεργοποίηση της διαδικασίας ανανέωσης της επιδερμίδας σου.

Τονωτική λοσιόν

Μετά τον καθαρισμό μην ξεχνάς ποτέ να βάζεις μια τονωτική λοσιόν η οποία κλειδώνει την υγρασία της επιδερμίδας σου, βοηθάει στην σύσφιξη των πόρων αλλά και την ρύθμιση του p.H της επιδερμίδας.

Μάσκα ομορφιάς

Προσωπικά είναι το αγαπημένο μου κομμάτι! Μπορείς δύο με τρεις φορές να επιλέξεις την κατάλληλη μάσκα ομορφιάς καθώς βοηθά πολύ το δέρμα να είναι καθαρό και απαλό. Μπορείς επίσης την μάσκα να την βάλεις πριν κοιμηθείς, και πίστεψε με όσο εσύ κοιμάσαι η επιδερμίδα σου γίνεται ονειρεμένη. Παράλληλα, δες εδώ και τα μυστικά για να είναι τα πινέλα σου πεντακάθαρα!

Ακολουθήστε την Κωνσταντίνα Τσουκαλά στο instagram

Μιας και είπαμε για μάσκες, σου βρήκαμε την πιο τέλεια μάσκα προσώπου με λεμόνι και μέλι

Το πρόσωπό μας θέλει ιδιαίτερη περιποίηση και δεν πρέπει να το αφήνουμε να αφυδατώνεται. Πρέπει να πίνετε πολύ νερό, να εφαρμόζετε ενυδατικές κρέμες ημέρας και νύχτας και φυσικά μην ξεχνάτε να κάνετε μία φορά την εβδομάδα μάσκες προσώπου. Εμείς σας έχουμε μια πολύ οικονομική και τέλεια με λεμόνι και μέλι για να αποκτήσετε μια λαμπερή επιδερμίδα.

Δε χρειάζεται να αγοράζετε έτοιμες, αφού μπορείτε μόνες σας να δημιουργήσετε την δική σας σπιτική μάσκα με προϊόντα που έχετε ήδη στα ντουλάπια σας.

μάσκα προσώπου με λεμόνι και μέλι

Στύβετε 1/2 λεμόνι (τα οργανικά είναι πάντα καλύτερα) σε ένα μπολ, προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας μέλι και τα ανακατεύετε όλα μαζί με ένα κουτάλι, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας, αφού το έχετε καθαρίσει πρώτα πολύ καλά, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Αφήστε τη να δράσει για περίπου 15-20 λεπτά και έπειτα ξεπλύνετέ την με δροσερό νεράκι

Το μέλι έχει αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Επιπροσθέτως, απορροφά τις ακαθαρσίες από τους πόρους και το δέρμα. Το λεμόνι από την άλλη, σας βοηθάει στη μάχη σας με την ακμή, τη γήρανση και τις κηλίδες από τον ήλιο.