Μυρίζουν τα ρούχα σου τσίκνα; Απαλλάξου από την βρώμα με μόλις 2 κουταλάκια της σούπας μαγειρική σόδα

Είναι το καλύτερο μυστικό στην περίπτωση που δεν λέει να φύγει η άσχημη μυρωδιά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μυρίζουν τα ρούχα σου τσίκνα; Απαλλάξου από την βρώμα με μόλις 2 κουταλάκια της σούπας μαγειρική σόδα

Το γλέντησες με κοψίδια την Τσικνοπέμπτη και τώρα "πότισαν" τα ρούχα σου τσίκνα; Μην αγχώνεσαι καθώς υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απαλλαγείς από την άσχημη αυτή μυρωδιά. Ανάμεσα στους τρόπους αυτούς βρίσκεται και η μαγειρική σόδα.

Αν φόρεσες για την εν λόγω ημέρα denim ρούχα, τότε μπορείς να τα βάλεις μετά σε μία πλαστική σακούλα και να τα τοποθετήσεις στην κατάψυξη για ένα ολόκληρο βράδυ. Την άλλη μέρα που θα το βγάλεις από το πολικό ψύχος θα δεις πως δεν θα μυρίζει καθόλου.

Αν τώρα μιλάμε για βαμβακερά ή μάλλινα ρούχα μπορείς να τα ψεκάσεις με μερικές σταγόνες βότκας και να τα αφήσεις να στεγνώσουν στον φυσικό αέρα. Το αλκοόλ θα σκοτώσει τα βακτήρια που προκαλούν τις μυρωδιές και τα ρούχα σου θα ξεμυρίσουν πολύ πιο γρήγορα από όσο φαντάζεσαι.

Αν η μυρωδιά της τσίκνας δεν φύγει βάλε μαγειρική σόδα

Ρούχα τσίκνα

Τέλος αν νιώθεις πως η δυσοσμία αυτών που φοράς είναι τόσο έντονη που δεν θα φύγει ούτε με το πλύσιμο στο πλυντήριο κάνε το εξής: βάλ’ τα σε μία πλαστική σακούλα μαζί με 2 κουταλάκια της σούπας μαγειρική σόδα και 1/2 καπάκι μαλακτικό ρούχων. Ανακίνησε καλά τη σακούλα και άφησε τα ρούχα να μουλιάσουν για λίγη ώρα πριν τα πλύνεις κανονικά. Βέβαια την σόδα μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και στο σπίτι σου.

Το κόλπο με τη μαγειρική σόδα για να καθαρίσετε και το πλυντήριό σας

Μήπως τελευταία τα ρούχα σας μυρίζουν; Μήπως έχουν άσχημη μυρωδιά ακόμα και όταν χρησιμοποιείτε το πιο μυρωδάτο μαλακτικό; Τότε ίσως το πλυντήριό σας χρειάζεται ένα καλό καθάρισμα με μαγειρική σόδα.

Αν ποτέ δεν έχετε καθαρίσετε το πλυντήριο μέχρι σήμερα, τότε ίσως χρειαστεί να αφιερώσετε λίγο χρόνο. Υποσχόμαστε όμως ότι κάθε λεπτό που θα αφιερώσετε αξίζει τον κόπο. Αφού το κάνετε την πρώτη φορά, στην συνέχεια θα χρειαστεί λιγότερος κόπος για να το συντηρήσετε... διαβάστε τη συνέχεια στο Athensmagazine.gr