Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 | Επικοινωνία

Πέδιλα και κάλοι στα πόδια; 2 τρόποι να τους εξαφανίσετε από το σπίτι χωρίς να πάτε σε γιατρό

Ήρθε η εποχή που φοράμε ανοιχτά παπούτσια, προετοιμαστείτε

Πέδιλα και κάλοι στα πόδια; 2 τρόποι να τους εξαφανίσετε από το σπίτι χωρίς να πάτε σε γιατρό
Από Youweekly Team

Ο καιρός είναι στα καλύτερα του - ασχέτως που μας κάνει λίγα παιχνιδάκια αυτές τις ημέρες (δείτε που θα βρέξει), ο ήλιος καίει και όλοι κάνουν στην άκρη τα sneakers. Παντόφλες και σανδάλια πρωταγωνιστούν στις ζωές μας! Τι γίνεται, όμως, με αυτή την μάστιγα που ονομάζεται "κάλος";

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να απαλλαγείτε από τους κάλους στα πόδια, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν μία από τις δύο μεθόδους: επιθέματα ή ξύρισμα.

Πες αντίο στους κάλους

Ένας τρόπος προστασίας ενός κάλου είναι η χρήση ενός υλικού όπως το moleskin ή η τσόχα. Αυτό θα βοηθήσει να μην ερεθιστεί ο κάλος. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται συχνά για μικρούς, ανώδυνους κάλους.

Το ξύρισμα περιλαμβάνει τη χρήση μιας αιχμηρής λεπίδας για την προσεκτική αφαίρεση του ανώτερου στρώματος του δέρματος από τον κάλο. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται συχνά για μεγαλύτερους κάλους που προκαλούν πόνο.

Εάν έχετε έναν κάλο που προκαλεί πόνο, θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν ποδίατρο ή άλλον επαγγελματία για να τον αντιμετωπίσετε. Εάν έχετε έναν κάλο που δεν προκαλεί πόνο, μπορείτε να προσπαθήσετε να τον θεραπεύσετε στο σπίτι. Ωστόσο, εάν ο κάλος δεν υποχωρήσει μετά από μερικές εβδομάδες θεραπείας στο σπίτι, θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν γιατρό.

κάλοι το καλοκαίρι

Υπάρχουν διάφορα φάρμακα χωρίς συνταγή που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία των κάλων, συμπεριλαμβανομένου του σαλικυλικού οξέος και του γαλακτικό οξύ. Μπορείτε επίσης να μουλιάσετε τα πόδια σας σε ζεστό νερό για 20 λεπτά για να μαλακώσει ο κάλος πριν προσπαθήσετε να τον αφαιρέσετε.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ακμή τέλος σε χρόνο dt - Αποτελεσματική θεραπεία μόνο με χυμό λεμονιού

Με λεμόνι, κανέλα και.... - Θα γίνει λεία η επιδερμίδα σου με αυτήν την σπιτική μάσκα προσώπου

Share