Την φτιάχνεις σε 2' λεπτά - Φανταστική μάσκα λεύκανσης με μέλι και λεμόνι

Θα σε σώσει!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Την φτιάχνεις σε 2' λεπτά - Φανταστική μάσκα λεύκανσης με μέλι και λεμόνι

Η περιποίηση του προσώπου τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες είναι πολύ σημαντική και πάντα είναι αναγκαία να γίνεται είτε από ειδικό με συγκεκριμένα υλικά είτε να κάνουμε σπιτικές θεραπείες μόνοι μας, όταν η τσέπη μας δεν αντέχει κάτι άλλο.

Η παρακάτω, πολύ απλή αλλά θαυματουργή μάσκα με λεμόνι και μέλι θα σε σώσει καθώς το λεμόνι, κάνει ήπια απολέπιση και λεύκανση, είναι θαυματουργό για την επιδερμίδα με τάση ακμής, μειώνει ορατά τις καφέ κηλίδες και τον ανομοιόμορφο τόνο, καθώς είναι φυσική πηγή Βιταμίνης C και είναι πλούσιο σε άλφα υδροξύ-οξέα.

Αν την κάνεις 1 φορά την εβδομάδα ή έστω 2 φορές τον μήνα το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει και η επιδερμίδα σου θα φαίνεται σίγουρα λαμπερή και ανανεωμένη. Να πούμε βέβαια, πως δεν αρκεί μόνο αυτή αλλά είναι απαραίτητο να γίνεται συστηματικά και σωστά το ντεμακιγιάζ και φυσικά να είναι πάντα καθαρά (δες εδώ τον τρόπο) τα πινέλα, με τα οποία βάφεσαι.

Σπιτική μάσκα για λεύκανση προσώπου με μέλι και λεμόνι

Υλικά

  • Μέλι
  • Λεμόνι

Παρασκευή

Σε ένα μπολ ρίξτε το χυμό 1/2 λεμονιού (αν έχετε βιολογικό, ακόμα καλύτερα), προσθέστε 2 κουτ. μέλι και αναμείξτε τα καλά με ένα κουτάλι μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα-μάσκα. Απλώστε το σε καθαρή επιδερμίδα, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Επειδή αυτή η μάσκα "κολλάει" αρκετά, φροντίστε να μην πέφτουν τα μαλλιά σας στο πρόσωπο. Αφήστε την για 15-20 λεπτά και ξεβγάλετε με χλιαρό νερό.

Σπιτική μάσκα

Μπορεί μερικές από εμάς να το αμελούμε αρκετά όμως ο καθαρισμός του προσώπου μας είναι αναγκαίος και οφείλουμε καθημερινώς να φροντίζουμε το δέρμα μας. Για αυτό και εμείς σας προτείνουμε τα μυστικά και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να αποκτήσετε το πιο καθαρό και λείο δέρμα!

Ίσως φαίνονται πολλά, ίσως για κάποιες είναι απλά μια βαρετή διαδικασία, όπως πιστέψτε με επιβάλλεται από μικρή κιόλας ηλικία να προσέχουμε όσο τίποτα άλλο το δέρμα μας γιατί θα το βρούμε μπροστά μας μετά!

Πέτυχε τον τέλειο καθαρισμό προσώπου

Αυτά είναι τα βήματα για τον τέλειο καθαρισμό του προσώπου

Μόλις ξυπνήσεις επιβάλλεται να καθαρίζεις με ένα σαπουνάκι το πρόσωπο σου ώστε σε περίπτωση που βαφτείς να είναι ήδη καθαρό αλλά και φυσικά να μπορεί να αναπνέει. Είναι αυτονόητο δε, ότι μόλις γυρίσεις από την έξοδο σου επιβάλλεται (!!!!!) να ξεβαφτείς!

Απολέπιση

Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα είναι αναγκαίο να κάνει απολέπιση καθώς διεγείρει την μικροκυκλοφορία της επιδερμίδας. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα, την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, αλλά και την ενεργοποίηση της διαδικασίας ανανέωσης της επιδερμίδας σου.

Τονωτική λοσιόν

Μετά τον καθαρισμό μην ξεχνάς ποτέ να βάζεις μια τονωτική λοσιόν η οποία κλειδώνει την υγρασία της επιδερμίδας σου, βοηθάει στην σύσφιξη των πόρων αλλά και την ρύθμιση του p.H της επιδερμίδας.

Μάσκα ομορφιάς

Προσωπικά είναι το αγαπημένο μου κομμάτι! Μπορείς δύο με τρεις φορές να επιλέξεις την κατάλληλη μάσκα ομορφιάς καθώς βοηθά πολύ το δέρμα να είναι καθαρό και απαλό. Μπορείς επίσης την μάσκα να την βάλεις πριν κοιμηθείς, και πίστεψε με όσο εσύ κοιμάσαι η επιδερμίδα σου γίνεται ονειρεμένη.