Ανακάτεψε χυμό λεμόνι με γιαούρτι μέλι και... - Η πιο έξυπνη και οικονομική μάσκα απολέπισης σώματος

Θα δείτε αποτέλεσμα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ανακάτεψε χυμό λεμόνι με γιαούρτι μέλι και... - Η πιο έξυπνη και οικονομική μάσκα απολέπισης σώματος

Θέλετε να κάνετε απολέπιση στο σώμα όμως τα οικονομικά σας δεν σας βοηθούν να αγοράσετε μια ακριβή κρέμα από κάποιο φαρμακείο ή μεγάλη αλυσίδα με προϊόντα ομορφιάς; Σας βρήκαμε την πιο οικονομική και έξυπνη συνταγή, χωρίς να ξοδέψετε παραπάνω από 10 ευρώ.

Πρόκειται για μια σπιτική μάσκα απολέπισης η οποία θέλει μόνο 4 υλικά, που οι περισσότεροι μπορεί να έχουμε ήδη στην κουζίνα μας.

Η μάσκα απολέπισης με λεμόνι

Φτιάξτε μία μάσκα αναμιγνύοντας γιαούρτι, μέλι, μερικά κουταλάκια χυμού λεμονιού (με το οποίο φτιάχνετε και μάσκα προσώπου) και χοντρό αλάτι για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα και να καταπολεμήσετε τα σπυράκια. Αφήστε τη να δράσει για λίγα λεπτά, κάντε ελαφρύ μασάζ και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με νερό.

Λεμόνια απολέπιση σώματος

Θα γίνει λεία η επιδερμίδα σου με αυτήν την σπιτική μάσκα προσώπου επίσης με λεμόνι

Αν είσαι από αυτές που φροντίζουν την επιδερμίδα τους και λατρεύουν να κάνουν σπιτικές μάσκες, σας έχουμε την ιδανική προκειμένου η επιδερμίδα να είναι λεία και καθαρή, με μόνο τρία υλικά: Λεμόνι, κανέλα και μέλι.

Το λεμόνι είναι ένα φρούτο που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε γλυκά, μπισκότα ή πάνω από άλλα φαγητά για να δώσει άλλη γεύση. Το λεμόνι άλλωστε φημίζεται για τη γεύση και τις ευεργετικές του ιδιότητες, ενώ ο χυμός του έχει αγαπηθεί αρκετά από πολλούς ανθρώπους.

Το ήξερες όμως ότι το λεμόνι μπορεί να αποβεί εξαιρετικά ευεργετικό και για την επιδερμίδα σου; Όταν μάλιστα συνδυάζεται με την κανέλα μπορούν να αντιμετωπίσουν την ακμή. Μάθε πώς μπορείς να φτιάξεις μία εύκολη, σπιτική μάσκα προσώπου και να περιποιηθείς την επιδερμίδα σου, όπως της αξίζει, ενώ σας έχουμε μια ακόμη σπιτική μάσκα αλλά αυτή τη φορά με γιαούρτι!

Θα γίνει λεία η επιδερμίδα σου με αυτήν την σπιτική μάσκα προσώπου

Υλικά

  • 2 κου. του γλυκού μέλι
    χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλάκι της σούπας κανέλα

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε λίγο το μέλι.
  • Έπειτα αναμειγνύουμε όλα τα υλικά.
  • Το απλώνουμε σε όλη την επιδερμίδα του προσώπου μας, αφότου φροντίσουμε να είναι καθαρή και αποφεύγοντας την περιοχή κάτω από τα μάτια.
  • Αφήνουμε για 15-20 λεπτά και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.