Θα είναι σαν κομμωτηρίου: Βάλε στα μαλλιά σου μαγειρική σόδα - Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει

Δεν θα ξανά λαδώσουν ποτέ

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Θα είναι σαν κομμωτηρίου: Βάλε στα μαλλιά σου μαγειρική σόδα - Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει

Αν αντιμετωπίζεις κι εσύ πρόβλημα και τα μαλλιά σου λαδώνουν, τότε πρέπει σε κάθε περίπτωση να δοκιμάσεις, αυτό το σπιτικό μείγμα με μαγειρική σόδα και ξύδι που σου προτείνουμε. Σε λίγο καιρό, τα μαλλιά δε θα λαδώνουν με τίποτα, ενώ με μαγειρική σόδα μπορείς να εξαφανίσεις και τα σπυράκια από το σώμα σου.

Τα λιπαρά μαλλιά είναι σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς καθώς χρειάζεσαι συνέχεια λούσιμο !Αν όμως ακολουθήσεις τη συνταγή που σου έχουμε, είναι σίγουρο πως θα απαλλαγείς μιας και καλή από αυτό το θεματάκι!

Έτσι θα φτιάξετε το σπιτικό μείγμα με μαγειρική σόδα για να μην λαδώνουν τα μαλλιά σας

Ο συνδυασμός της μαγειρικής σόδας με το μηλόξυδο σχηματίζει ένα πανίσχυρο τονωτικό μαλλιών που εξισορροπεί τη φυσιολογική παραγωγή ελαίων και προλαμβάνει τα κοινά προβλήματα όπως είναι η πιτυρίδα.

Υλικά

  • 1 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα (5 γραμμάρια)
  • 4 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο (40 γραμμάρια)
  • 1/2 κούπα νερό (100 ml)
  • 1 μπουκάλι ψεκασμού

Προετοιμασία

  • Προσθέτετε όλα τα υλικά σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και το ανακινείτε καλά.
  • Ψεκάζετε το μείγμα στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής σας δυο φορές την εβδομάδα.

Μαγειρική σόδα στα μαλλιά

Εξαφάνισε και την πιτυρίδα με μαγειρική σόδα

Η πιτυρίδα είναι ένα πολύ συνηθισμένο και ενοχλητικό σύμπτωμα, που εντοπίζεται στο τριχωτό της κεφαλής. Συνοδεύεται από έντονη φαγούρα και ξεφλούδισμα, που καταλήγει σε αυτή τη λευκή αντιαισθητική «σκόνη». Πρόκειται για μια ακίνδυνη απολεπιστική κατάσταση στο τριχωτό της κεφαλής.

Είναι γνωστό ότι το δέρμα μας ανανεώνεται διαρκώς με τη διαδικασία της απολέπισης. Αυτό σημαίνει ότι καθημερινά νεκρά κύτταρα απομακρύνονται από το δέρμα, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε. Κάποιες φορές αυτή η διαδικασία γίνεται με γρηγορότερο ρυθμό και πιο έντονα. Αυτό, έχει σαν αποτέλεσμα να πέφτουν από το τριχωτό της κεφαλής ομάδες κυττάρων, που είναι ορατές με γυμνό μάτι. Οι νιφάδες που εμείς βλέπουμε ονομάζονται φολίδες.

Ως επί το πλείστον, η πιτυρίδα δεν είναι μια ανησυχητική περίπτωση, που απαιτεί ιατρική περίθαλψη. Παρόλα αυτά παραμένει ένα αντιαισθητικό και ενοχλητικό σύμπτωμα. Η χρήση ενός σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά και πιτυρίδα είναι συνήθως αρκετό για να αντιμετωπίσουμε και να εξαλείψουμε την πιτυρίδα αλλά αυτό δεν είναι μονόδρομος, κι εμείς προσφάτως το μάθαμε μη νομίζεις.

πιτυρίδα

Κάντε μασάζ με μαγειρική σόδα στις ρίζες των μαλλιών σας, αντί να τα λούσετε, και κάντε επαναλάβετε για δύο εβδομάδες, για να αφαιρέσετε κάθε ίχνος πιτυρίδας.