Βούτηξε τα νύχια σου σε ένα μπολάκι με λεμόνι και λάδι - Το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει...

Σίγουρα αυτό δεν το γνώριζες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Βούτηξε τα νύχια σου σε ένα μπολάκι με λεμόνι και λάδι - Το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει...

Φτιάχνεις τα νύχια μόνη σου στο σπίτι ή έχεις βαρεθεί πλέον να τα φτιάχνεις και αποφάσισες να τα αφήσεις λίγο χωρίς gel και ακριλικό για να πάρουν αέρα και να δυναμώσουν; Σίγουρα με τα προϊόντα που βάζουμε πάνω τους, πιθανόν να είναι θαμπά ή λίγο κίτρινα, όμως υπάρχει τρόπος για να βρουν και πάλι την λάμψη τους.

Μπορείς, με λεμόνι (που βοηθά στον πονοκέφαλο) και ελαιόλαδο να τα κάνεις και πάλι μεγάλα και δυνατά . Ενώ το ελαιόλαδο τα ενυδατώνει και τα δυναμώνει, το λεμόνι βοηθά στη λεύκανση των κίτρινων και των θαμπών νυχιών. Πρέπει να ξέρεις ότι το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, οποία βοηθάει στην ανάπτυξη των νυχιών.

Πως να φτιάξουμε το μείγμα με λεμόνι και λάδι για τα νύχια

  • Φρέσκο χυμό λεμονιού (προωθεί την ανάπτυξη και φωτίζει τα νύχια) – 1 κουταλιά της σούπας
  • Ελαιόλαδο (προωθεί την ανάπτυξη και ενυδατώνει τα νύχια) – 2 κουταλιές της σούπας

Λάδι και λεμόνι στα νύχια

Αν σου έμειναν λεμόνια φτιάξε κρέμα προσώπου

Αν είσαι από αυτές που φροντίζουν την επιδερμίδα τους και λατρεύουν να κάνουν σπιτικές μάσκες, σας έχουμε την ιδανική προκειμένου η επιδερμίδα να είναι λεία και καθαρή, με μόνο τρία υλικά: Λεμόνι, κανέλα και μέλι.

Το λεμόνι είναι ένα φρούτο που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε γλυκά, μπισκότα ή πάνω από άλλα φαγητά για να δώσει άλλη γεύση. Το λεμόνι άλλωστε φημίζεται για τη γεύση και τις ευεργετικές του ιδιότητες, ενώ ο χυμός του έχει αγαπηθεί αρκετά από πολλούς ανθρώπους.

Το ήξερες όμως ότι το λεμόνι μπορεί να αποβεί εξαιρετικά ευεργετικό και για την επιδερμίδα σου; Όταν μάλιστα συνδυάζεται με την κανέλα μπορούν να αντιμετωπίσουν την ακμή. Μάθε πώς μπορείς να φτιάξεις μία εύκολη, σπιτική μάσκα προσώπου και να περιποιηθείς την επιδερμίδα σου, όπως της αξίζει, ενώ σας έχουμε μια ακόμη σπιτική μάσκα αλλά αυτή τη φορά με γιαούρτι!

Θα γίνει λεία η επιδερμίδα σου με αυτήν την σπιτική μάσκα προσώπου

Υλικά

  • 2 κου. του γλυκού μέλι
    χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλάκι της σούπας κανέλα

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε λίγο το μέλι.
  • Έπειτα αναμειγνύουμε όλα τα υλικά.
  • Το απλώνουμε σε όλη την επιδερμίδα του προσώπου μας, αφότου φροντίσουμε να είναι καθαρή και αποφεύγοντας την περιοχή κάτω από τα μάτια.
  • Αφήνουμε για 15-20 λεπτά και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.