Βοηθά με τις ρυτίδες του ήλιου - Η ιδανική σπιτική μάσκα με γάλα και αβοκάντο για το καλοκαίρι

Θα σε δροσίσει και θα σε ενυδατώσει

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Βοηθά με τις ρυτίδες του ήλιου - Η ιδανική σπιτική μάσκα με γάλα και αβοκάντο για το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι έχει ήδη έρθει και ο ήλιος χτυπάει καθημερινά "κόκκινο" για αυτό και εμείς σας έχουμε την ιδανική σπιτική μάσκα ομορφιάς που θα σε δροσίσει, θα σε ενυδατώσει αλλά και θα σε βοηθήσει στις ρυτίδες που δημιουργούνται από τον ήλιο, ενώ για τον ήλιο και τα εγκαύματα θα σας βοηθήσει κι αυτή εδώ η μάσκα πρόσωπου με ντομάτα που κάνει θαύματα.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι αβοκάντο και γάλα, δυο υλικά αρκετά φτηνά και εύκολα! Ειδικά το δεύτερο δεν λείπει ποτέ από ένα σπίτι και πολλές φορές χρειάζεται να το πετάξουμε, για αυτό μπορείτε να το αξιοποιήσετε για αυτήν εδώ την μάσκα.

Η ιδανική μάσκα για το καλοκαίρι με γάλα και αβοκάντο

Θα χρειαστούμε:

  • 1 κουταλιά της σούπας γάλα
  • ¼ ώριμο αβοκάντο

Εκτέλεση

Στην αρχή κόβουμε το ¼ από το αβοκάντο, το καθαρίζουμε από την φλούδα και αφαιρούμε το κουκούτσι. Βάζουμε το αβοκάντο μας σε ένα μπολ και το πιέζουμε με ένα πιρούνι μέχρι να πολτοποιηθεί. Στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και Απλώνουμε την μάσκα προσώπου σε όλο το πρόσωπο και αφήνουμε την μάσκα να δράσει για 10 με 15 λεπτά. Ξεπλένουμε με κρύο νερό και είμαστε έτοιμες. Αυτή η μάσκα βοηθάει να ανανεώσουμε το πρόσωπό μας.

Η ιδανική μάσκα ομορφιάς με γάλα και αβοκάντο για το καλοκαίρι

Οι ευεργετικές ιδιότητες που έχει το γάλα στην επιδερμίδα

Μπορεί το γάλα να το έχουμε για τις συνταγές μας, για τα δημητριακά μας ή για να το πίνουμε μέσα στην μέρα όμως έχει ευεργετικές ιδιότητες και για την επιδερμίδα.

Μάλιστα χρησιμοποιείται από τα αρχαία χρόνια για περιποίηση σώματος. Το γάλα συγκεκριμένα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, κάλιο, βιταμίνες Α, Β και D, πρωτεΐνες, μαγνήσιο και λακτικό οξύ.

Όλα αυτά βοηθούν τον οργανισμό στην ενυδάτωση του δέρματος, να καθαρίζει σε βάθος τους πόρους, να ισορροπεί την λιπαρότητα της επιδερμίδας και να σκοτώνει τα μικρόβια. Επίσης κάνει απολέπιση και αποτελεί σπιτικό καλλυντικό γενικότερα.

Πηγή: daddy-cool.gr