Τρίψε λεμόνι στο πρόσωπο σου και μετά ρίξε μέλι - Το θαυματουργό μυστικό που θα σε σώσει από...

Σε τι βοηθά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τρίψε λεμόνι στο πρόσωπο σου και μετά ρίξε μέλι - Το θαυματουργό μυστικό που θα σε σώσει από...

To λεμόνι δεν είναι μόνο για το φαγητό (δείτε εδώ μια τέλεια συνταγή)! Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν μυστικό ομορφιάς για το πρόσωπο μας. Συγκεκριμένα, μπορεί να βοηθήσει στα ανεπιθύμητα σπυράκια.

Ήρθε η ώρα να πεις οριστικά «αντίο» στα σπυράκια του προσώπου σου, ακολουθώντας αυτή την θαυματουργή θεραπεία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο! Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι βάλεις στο πρόσωπό σου λίγο χυμό λεμονιού.

Πως θα σε βοηθήσει το λεμόνι στα σπυράκια

Το λεμόνι βοηθάει γενικά πολύ στα δερματικά προβλήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές από τις κρέμες που κυκλοφορούν στην αγορά έχουν μέσα εκχύλισμα από λεμόνι.

Αν μουλιάσουμε ένα κομμάτι βαμβάκι σε χυμό λεμονιού και το ακουμπήσουμε πάνω στα εξανθήματα θα μας ανακουφίσει, ενώ μετριάζει την ενόχληση και από τα τσιμπήματα των εντόμων. Καλύπτοντας τα σπυράκια με χυμό λεμονιού τα βοηθάμε να σπάσουν και επιταχύνουμε την ανάρρωση.

λεμόνι για τα σπυράκια

Το μείγμα με λεμόνι για μάσκα προσώπου

Αν είσαι από αυτές που φροντίζουν την επιδερμίδα τους και λατρεύουν να κάνουν σπιτικές μάσκες, σας έχουμε την ιδανική προκειμένου η επιδερμίδα να είναι λεία και καθαρή, με μόνο τρία υλικά: Λεμόνι, κανέλα και μέλι.

Το λεμόνι είναι ένα φρούτο που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε γλυκά, μπισκότα ή πάνω από άλλα φαγητά για να δώσει άλλη γεύση. Το λεμόνι άλλωστε φημίζεται για τη γεύση και τις ευεργετικές του ιδιότητες, ενώ ο χυμός του έχει αγαπηθεί αρκετά από πολλούς ανθρώπους.

Το ήξερες όμως ότι το λεμόνι μπορεί να αποβεί εξαιρετικά ευεργετικό και για την επιδερμίδα σου; Όταν μάλιστα συνδυάζεται με την κανέλα μπορούν να αντιμετωπίσουν την ακμή. Μάθε πώς μπορείς να φτιάξεις μία εύκολη, σπιτική μάσκα προσώπου και να περιποιηθείς την επιδερμίδα σου, όπως της αξίζει, ενώ σας έχουμε μια ακόμη σπιτική μάσκα αλλά αυτή τη φορά με γιαούρτι!

Θα γίνει λεία η επιδερμίδα σου με αυτήν την σπιτική μάσκα προσώπου

Υλικά

  • 2 κου. του γλυκού μέλι
    χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλάκι της σούπας κανέλα

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε λίγο το μέλι.
  • Έπειτα αναμειγνύουμε όλα τα υλικά.
  • Το απλώνουμε σε όλη την επιδερμίδα του προσώπου μας, αφότου φροντίσουμε να είναι καθαρή και αποφεύγοντας την περιοχή κάτω από τα μάτια.
  • Αφήνουμε για 15-20 λεπτά και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.