Σπάνε εύκολα τα νύχια σου; Δες τι πρέπει να κάνεις για να τα σώσεις

Tips για δυνατά και υγιή νύχια

Julie Saropoulos
Fashion Editor
Σπάνε εύκολα τα νύχια σου; Δες τι πρέπει να κάνεις για να τα σώσεις

Οι περισσότερες γυναίκες αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τα αδύναμα νύχια. Ιδίως τώρα που είναι καλοκαίρι, μερικές φορές μαλακώνουν και φθείρονται ακόμη περισσότερο. Την μεγαλύτερη δουλειά όμως την κάνει το ημιμόνιμο και το τζελ, που πολλές από εμάς χρησιμοποιούμε και μας καταστρέφει τα νύχια.

Θα σου δώσω μερικά tips για το τι πρέπει να κάνεις για να γλυτώσεις από τα σπασμένα νύχια και να βελτιώσεις την φυσική σου κατάσταση γενικά.

Tips για δυνατά και υγιή νύχια

Φόρεσε γάντια στο πλύσιμο των πιάτων

Μπορεί να σου ακούγεται υπερβολικό, όμως θα δεις τεράστια διαφορά. Το σαπούνι για τα πιάτα επηρεάζει όχι μόνο τα ευαίσθητα νύχια σου, αλλά και την επιδερμίδα των χεριών σου, γι' αυτό φόρεσε γάντια για να τα προστατέψεις.

Δες εδώ πως θα φτιάξεις ένα σπιτικό μείγμα με λεμόνι και λάδι που θα «σώσει» τα κατεστραμμένα νύχια σου.

Άφησε τα να αναπνεύσουν και χρησιμοποίησε σκληρυντικό

Εάν κάνεις συνέχεια ημιμόνιμο ή τζελ, είναι απαραίτητο να τα αφήνεις μερικές μέρες χωρίς μανικιούρ για να δυναμώσουν. Προμηθεύσου ένα σκληρυντικό νυχιών, και εκείνες τις μέρες φρόντισε να το τοποθετείς συχνά στα νύχια σου. Το σκληρυντικό λειτουργεί πολλές φορές και σαν βάση, επομένως μπορείς να βάψεις τα νύχια σου και με κάποιο χρώμα, εάν δεν θέλεις να είναι φυσικά.

Νύχια

Ενυδάτωση και σωστή διατροφή

Δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό, από μία ισορροπημένη διατροφή και συχνή κατανάλωση νερού, όχι μόνο για να μην σπάνε τα νύχια σου, αλλά και για μία καλύτερη φυσική κατάσταση. Εάν πάρεις και βιταμίνες, θα δεις ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα.