Απίστευτο αποτέλεσμα: Ανακάτεψε μαγειρική σόδα με 1 κουταλάκι του γλυκού λεμόνι και άπλωσε το στο πρόσωπο σου...

Το μυστικό ομορφιάς που θα λατρέψεις να κάνεις συνεχώς

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Απίστευτο αποτέλεσμα: Ανακάτεψε μαγειρική σόδα με 1 κουταλάκι του γλυκού λεμόνι και άπλωσε το στο πρόσωπο σου...

Η θεραπεία που ακολουθεί απαιτεί μόλις δύο συστατικά, μαγειρική σόδα και χυμό λεμονιού. Κοστίζει λιγότερο από 50 λεπτά για να την φτιάξετε, και διώχνει τη λιπαρότητα και τα σπυράκια σε 20 λεπτά. Η μαγειρική σόδα απολεπίζει την επιδερμίδα και καταπολεμά την ακμή, ενώ το οξύ στο χυμό πορτοκαλιού συσφίγγει τους πόρους και φωτίζει το δέρμα. Μάλιστα, σόδα μπορείτε να βάλετε και κάτω από τα μάτια.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μάσκα 1-2 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με την ευαισθησία του δέρματος, ενώ αν σας κάνει ερεθισμό σταματήστε την αμέσως.

Η κρέμα προσώπου με μαγειρική σόδα και λεμόνι

  1. Αναμείξτε ένα κουταλάκι του γλυκού. χυμό πορτοκαλιού με μια κουταλιά μαγειρική σόδα.
  2. Απλώστε ένα λεπτό στρώμα στο πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ.
  3. Αφήστε το για 20 λεπτά.
  4. Βρέξτε τα δάχτυλα σας και αφαιρέστε τη μάσκα με κυκλικές κινήσεις για επιπλέον απολέπιση. Ξεπλύνετε.
  5. Ακολουθήστε με ένα μια ενυδατική κρέμα.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας pexels/Ron Lach

Σε αυτό το σημείο του σώματος απαγορεύεται να βάλεις μαγειρική σόδα

Μην εφαρμόζεις εσωτερικά στην ευαίσθητη περιοχή σου (συγκεκριμένα αιδοίο), οτιδήποτε περιλαμβάνει σπιτικά υλικά, όπως για παράδειγμα η μαγειρική σόδα, καθώς δεν είναι αποστειρωμένα. Ασφαλέστερα και αποτελεσματικότερα θα είναι σίγουρα τα σκευάσματα που θα βρεις στο φαρμακείο και προορίζονται γι’ αυτή τη χρήση.

Μαγειρική σόδα ευαίσθητη περιοχή

Γιατί απαγορεύεται

Πολλές φορές ρωτάτε ποια είναι η ενδεδειγμένη τακτική περιποίησης και υγιεινής της ευαίσθητης περιοχής. Είναι τακτική ορισμένων γυναικών να κάνουν κολπικές πλύσεις, εσωτερικές δηλαδή πλύσεις μέσα στον κόλπο με τη χρήση νερού ή διάφορων χημικών. Όμως, αυτή η τακτική μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά γυναικολογικά προβλήματα. Να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι άλλο πράγμα η εξωτερική καθαριότητα των γεννητικών οργάνων και άλλο πράγμα οι κολπικές πλύσεις που είναι εσωτερικές.

Για τις κολπικές πλύσεις, εκτός από νερό, κάποιες γυναίκες χρησιμοποιούν αυτοσχέδια μίγματα που περιέχουν σόδα, μπεταντίν ή ξύδι, ενώ στο εμπόριο κυκλοφορούν και έτοιμα παρόμοια σκευάσματα.

Γιατί δεν πρέπει να κάνετε κολπικές πλύσεις:

Ο βασικός λόγος είναι ότι οι κολπικές πλύσεις μπορούν να διαταράξουν τη φυσιολογική χλωρίδα του κόλπου, τα φυσιολογικά μικρόβια που βρίσκονται στην περιοχή και ρυθμίζουν το pH (πεχά) του κόλπου. Στο κόλπο, υπάρχουν φυσιολογικά τα κολποβακτηρίδια (γαλακτοβάκιλλοι) που κάνουν το περιβάλλον όξινο και προστατεύουν από μολύνσεις και ερεθισμούς.

Όταν το pH διαταράσσεται, τότε το περιβάλλον μένει απροστάτευτο και μπορεί να δημιουργηθούν κολπίτιδες (από μικρόβια και μύκητες). Σε περίπτωση που υπάρχει ήδη κάποια κολπική μόλυνση τότε τα μικρόβια μπορεί να “σμπρωχθούν” πιο βαθιά, στη μήτρα, στις σάλπιγγες και στις ωοθήκες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή της πυέλου, ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.