Θα εξαφανίσετε όλους τους λεκέδες από τον ιδρώτα - Χρειάζεστε μόνο μαγειρική σόδα και 3 ακόμα υλικά

Θα αφαιρέσετε κάθε είδους στίγμα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πηγή pixabay / Azza_Hafizah
Πηγή pixabay / Azza_Hafizah

Η ζέστη ακόμα καλά κρατεί, με αποτέλεσμα να ιδρώνουμε συχνά και να κιτρινίζει το μπλουζάκι μας στην περιοχή της μασχάλης από τον ιδρώτα. Το να αφαιρέσετε έναν τέτοιο λεκέ είναι πανεύκολο και μάλιστα μπορείτε να το κάνετε με τα πιο «αγνά» σπιτικά υλικά.

Εξαφανίστε όλους τους λεκέδες από τον ιδρώτα με μαγειρική σόδα

Τα υλικά που θα χρειαστείτε λοιπόν είναι:

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι λεκέδες από ιδρώτα προκαλούνται από τον ίδιο τον ιδρώτα. Δεν είναι όμως αυτή η πραγματικότητα. Στην ουσία ο λεκές προκύπτει από την αντίδραση του αποσμητικού που χρησιμοποιείτε με το σώμα σας.

Για να λύσετε αυτό το πρόβλημα ανακατέψτε ξύδι και νερό σε μια λεκανίτσα. Βουτήξτε μέσα το ρούχο σας και αφήστε το εκεί για 20 λεπτά.

Βγάλτε το και απλώστε πάνω στους λεκέδες το μείγμα σας. Τρίψτε ελαφρώς και αφήστε το μείγμα σας να κάτσει για ακόμα 20 λεπτά. Βάλτε το ρούχο σας στο πλυντήριο μαζί με τα υπόλοιπα λευκά σας και πλύντε το κανονικά. Οι λεκέδες σας θα εξαφανιστούν και θα έχετε και πάλι ολόλευκα λευκά χωρίς κιτρινίλες αποσμητικού πάνω τους.

Το μυστικό για να μοσχοβολάνε τα ρούχα μόνο με μαγειρική σόδα

Όπως σας έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα, η μαγειρική σόδα είναι ένα από τα υλικά που θα βρείτε σίγουρα στο σπίτι σας και θα σας "λύσει" τα χέρια. Αυτή τη φορά αποφασίσαμε να σας προτείνουμε έναν τρόπο για να μυρίζουν όμορφα τα ρούχα σας. Δείτε επίσης εδώ πώς θα φύγει ο κάθε λεκές από τον καναπέ σας.

Προσθέστε ½ φλιτζάνι σε κάθε πλυντήριο που βάζετε – θα ενισχύσει την δράση των απορρυπαντικών και θα μειωθούν δραματικά τα βακτήρια. Αν το ρούχο σας μυρίζει πολύ (έχει πχ έντονη μυρωδιά καπνού) μουλιάστε το σε ζεστό νερό με 1-2 φλιτζάνια μαγειρικής σόδας και αφήστε το τη νύχτα. Έπειτα βάλτε το στο πλυντήριο όπως θα κάνατε κανονικά.

Προσθέστε ½ φλιτζάνι σε κάθε πλυντήριο που βάζετε – θα ενισχύσει την δράση των απορρυπαντικών και θα μειωθούν δραματικά τα βακτήρια.

Πληντύριο ρούχων