2 σούπερ σπιτικές detox μάσκες προσώπου για ενυδάτωση και λάμψη

Πως θα τις φτιάξεις

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Unsplash.com
Unsplash.com

Όλες έχουμε την beauty ρουτίνα μας, τα αγαπημένα μας προϊόντα, τις κρέμες, τα καλλυντικά μας. Πέρα από αυτά, όμως, “σύμμαχος” στην ομορφιά μας είναι και κάποια υλικά που έχουμε στο ψυγείο μας. Τι σημαίνει αυτό;

Θα φτιάξουμε δύο χειροποίητες μάσκες προσώπου, που γίνονται πανεύκολα, πολύ γρήγορα και ανανεώνουν την επιδερμίδα μας με τον πιο φυσικό τρόπο. Το ζητούμενο; Να διώξουμε τα νεκρά κύτταρα για να αποκτήσει το δέρμα μας τη σωστή ενυδάτωση και λάμψη που έχει ανάγκη. Εσύ απλώς εμπιστέψου τη φύση!

Τι χρειάζεσαι για να φτιάξεις τις μάσκες προσώπου

Με αβοκάντο & κουρκουμά για λάμψη

2 σούπερ σπιτικές detox μάσκες προσώπου για ενυδάτωση και λάμψη
Unsplash.com

Θα χρειαστείς 1/4 κ.γλ. σκόνη κουρκουμά, 1 κ.γλ. γιαούρτι, 1 κ.σ. αβοκάντο λιωμένο. Ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί και εφαρμόζεις το μείγμα στο πρόσωπό σου με απαλές κυκλικές κινήσεις. Το αφήνεις για 5 λεπτά και ξεπλένεις με χλιαρό νερό.

Τip: Καλύτερα να την κάνεις πριν κοιμηθείς, ώστε να δράσει κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Με γιαούρτι & αγγούρι για ενυδάτωση

2 σούπερ σπιτικές detox μάσκες προσώπου για ενυδάτωση και λάμψη
Unsplash.com

Θα χρειαστείς 1/2 αγγούρι και 1 κ.σ. γιαούρτι. Πολτοποίησε το αγγούρι και πρόσθεσε το γιαούρτι. Ανακάτεψε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και εφάρμοσε σε καθαρό πρόσωπο για 15 λεπτά. Αφαίρεσε με χλιαρό νερό και μια καθαρή πετσέτα και ρίξε μετά κρύο νερό στο πρόσωπό σου για να κλείσουν οι πόροι.

Tip: Πριν εφαρμόσεις τη μάσκα πλύνε το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό για να ανοίξουν οι πόροι και να έχεις καλύτερα αποτέλεσματα.