Το how to για να υιοθετήσεις τις χαμηλές αλογοουρές, που είναι ό,τι πιο hot τώρα!

Sleek & low ponytails

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
freepik.com
freepik.com

Ιδανικές για μακριά και μεσαίου μήκους μαλλιά οι χαμηλές αλογοουρές είναι ένα εύκολο και γρήγορο χτένισμα για πολυάσχολες, και όχι μόνο, που μπαίνει δυναμικά και αυτή τη σεζόν στη ζωή μας. Το μόνο που χρειαστείς είναι ένα μαύρο λαστιχάκι για στερεώσεις το low ponytail αφού προηγουμένως έχεις ισιώσει καλά τα μαλλιά σου.

Βασικό συστατικό για το τέλειο ίσιωμα είναι ένα σπρέι προστασίας κατά της θερμότητας των εργαλείων styling που θα εφαρμόσεις πριν το ίσιωμα για να τα θωρακίσεις.

sleek low ponytails celebrities
Instagram/@jlo @sarasmapaio @vanessahudgens

Οι Jennifer Lopez, Sara Sampaio και Vanessa Hudgens είναι μερικές μόνο από τις αγαπημένες μας σταρ, οι οποίες λατρεύουν τις χαμηλές αλογοουρές, ενώ δεν διστάζουν να τις υιοθετήσουν τόσο για τις καθημερινές όσο και για τις πιο επίσημες εμφανίσεις τους. Και αυτό γιατί αναδεικνύουν μοναδικά τα χαρακτηριστικά του προσώπου, ενώ ακόμη προσφέρουν και ένα εφέ τύπου lifting.

To How to για υπέροχες χαμηλές αλογοουρές

Μάζεψε τα μαλλιά σου πίσω και χαμηλά με ένα σφικτό λαστιχάκι και μετά πέρνα μια τούφα από την αλογοουρά σου γύρω από το λαστιχάκι. Στη συνέχεια στερέωσέ την με ένα τσιμπιδάκι και είσαι έτοιμη. Στην περίπτωση που τα μαλλιά σου φριζάρουν με το παραμικρό φρόντισε να απλώσεις μερικές σταγόνες από ένα έλαιο μαλλιών, που θα τα τιθασεύσει.

ponytail how to
Unsplash.com

Φρόντισέ τα σωστά

Η κατάλληλη περιποίηση είναι το Α και το Ω για να αναδείξεις το συγκεκριμένο χτένισμα. Γι'αυτό επίλεξε προσεκτικά την σειρά που ταιριάζει στο τύπο των μαλλιών σου και μην αμελείς μετά το λούσιμο να απλώνεις μια ειδική μάσκα ή λίγο conditioner, που θα ενυδατώσει και θα θρέψει την τρίχα.

Bonus tip

Για ένα σέξι και σικάτο αποτέλεσμα δώσε έξτρα όγκο στην κορυφή της κεφαλής με τη βοήθεια ενός σπρέι και μιας λεπτής χτένας και μετά πιάσε τα μαλλιά σου χαμηλά. Σημείωσε ότι καλό είναι το σπρέι να το ψεκάσεις από απόσταση 30 εκατοστών και χωρίς να υπερβάλλεις για το επιθυμητό αποτέλεσμα.