Statement lips: To μακιγιάζ που θα κάνεις αυτά τα Χριστούγεννα!

Μπες τώρα σε γιορτινό mood

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Το κόκκινο χρώμα στα χείλη, μέσα από ένα μοντέρνο twist, κάνει δυναμικό comeback στο μακιγιάζ του Χειμώνα, ενώ ακόμη αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και φέτος τα Χριστούγεννα κάνοντας τα γιορτινά beauty looks σου ακόμη πιο εντυπωσιακά. (δες και το espresso makeup, τη δημοφιλή τάση στο μακιγιάζ της σεζόν που κάνει θραύση τώρα)

Συγκεκριμένα, το φλογερό κόκκινο χρώμα στα χείλη είναι μια σικάτη και σοφιστικέ επιλογή που μπορεί να "φορεθεί" από το πρωί μέχρι το βράδυ αναβαθμίζοντας τις εμφανίσεις σου, γιορτινές ή όχι. Η ματ υφή του προσφέρει τέλειο χρώμα στα χείλη, ενώ οι πιο ενυδατικές ή glossy υφές το κάνουν πιο λαμπερό και φωτεινό.

Statment lips: Αυτό το μακιγιάζ θα κάνεις αυτά τα Χριστούγεννα

Τα statement lips είναι η hot τάση που ξεπηδά από τα ντεφιλέ της σεζόν και προσγειώνεται στο γιορτινό μακιγιάζ σου. Βασικός πρωταγωνιστής του είναι το φλογερό κόκκινο, το μπορντό ή το σκούρο καφέ χρώμα που κυριαρχεί στο χρώμα των χειλιών σου μέσα από ένα εντυπωσιακό εφέ.

Για να το πετύχεις θα χρειαστεί να βρεις την κατάλληλη απόχρωση κραγιόν που μαζί με ένα μολύβι χειλιών σε παρεμφερή απόχρωση θα σου δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πως θα το κάνεις εύκολα και απλά;

Ξεκίνα σχηματίζοντας το περίγραμμα των χειλιών σου με το μολύβι. Μόλις τελειώσεις γέμισε τα χείλη σου με το μολύβι και μετά εφάρμοσε το κραγιόν σου ξεκινώντας από το κέντρο τους. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσεις έξτρα διάρκεια στο χρώμα των χειλιών σου, ενώ το χρώμα θα παραμείνει για ώρες αναλλοίωτο.

statement_lips
Unsplash

Bonus tip

Όποια απόχρωση και εάν επιλέξεις φρόντισε να δημιουργήσεις μια καλή βάση στην επιδερμίδα σου προκειμένου να την αναδείξεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επίσης, πριν εφαρμόσεις το μολύβι χειλιών και το κραγιόν σου εφάρμοσε μια ιδέα από το makeup πάνω στα χείλη σου για να γίνει ο τέλειος καμβάς για το χρώμα που θα επιλέξεις.

Get inspired!

Πάρε ιδέες και προτάσεις για να υιοθετήσεις τα statement lips της σεζόν.

Dark red

Sophisticated red

Festive glam