«Underpainting»: Αυτή είναι η νέα makeup εμμονή που σαρώνει ήδη το TikTok!

Μάθε για τη νέα τεχνική στο μακιγιάζ

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Είναι γνωστό ότι πλέον μέσα από τη δημοφιλή πλατφόρμα του TikTok «ξεπηδούν» οι πιο hot τάσεις τόσο στη μόδα όσο και στην ομορφιά. Κάπως έτσι το trend του underpainting βγήκε στο προσκήνιο και έγινε μια από τις πιο καυτές τάσεις για το μακιγιάζ σεζόν. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα το «skin cyling», είχε και αυτό την τιμητική του στο TikTok ενώ η δημοφιλία του σε όλα τα social media, και όχι μόνο, εξακολουθεί να είναι στο ζενίθ της. (δες και το skin cycling, το νέο τρόπο για να περιποιηθείς σωστά την επιδερμίδα σου σε 4 νύχτες)

Τι είναι όμως το «Underpainting» γιατί όλοι μιλάνε γι' αυτό; Πρόκειται για μια παλιά τεχνική μακιγιάζ που έχει αποκτήσει μια νέα διάσταση και έχει έρθει ξανά στο προσκήνιο ως μια τάση για την οποία από ό,τι φαίνεται θα γίνεται πολύς λόγος από εδώ και πέρα.

«Underpainting»... η νέα beauty εμμονή που κάνει θραύση και στο TikTok

To «Underpainting» είναι μια τεχνική στο μακιγιάζ όπου προϊόντα όπως concealer, ρουζ ή ακόμη και highlighter εφαρμόζονται κάτω από το makeup. Με αυτό τον τρόπο το μακιγιάζ δείχνει πιο φυσικό, ενώ φαίνεται ότι έχουν εφαρμοστεί ελάχιστα προϊόντα, γεγονός που κάνει το πρόσωπό σου να μοιάζει σχεδόν σαν αμακιγιάριστο.

underpainting
Unsplash

Πως να το υιοθετήσεις

  • Ξεκίνα εφαρμόζοντας σε καθαρή και καλοφροντισμένη επιδερμίδα μια ιδέα από ένα primer, το οποίο θα προετοιμάσει τέλεια το πρόσωπό σου.
  • Συνέχισε τοποθετώντας λίγο concealer σε ατέλειες ή μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια απλώνοντάς το με ταμποναριστές απαλές κινήσεις.
  • Μόλις τελειώσεις με την εφαρμογή του πρόσθεσε μερικές πινελιές από ένα ρουζ κατά μήκος των ζυγωματικών σου και μετά συμπλήρωσε το μακιγιάζ σου με λίγο υγρό highlighter ψηλά στους κροτάφους.
  • Τώρα είναι η σειρά της εφαρμογή του makeup. Προτίμησε ένα ανάλαφρο σε σύνθεση foundation, το οποίο δεν θα επιβαρύνει την επιδερμίδα σου, ενώ θα κάνει και το αποτέλεσμα ακόμη πιο φυσικό. Για να το απλώσεις χρησιμοποίησε ένα ειδικό σφουγγαράκι ή ένα πινέλο για makeup, που θα κάνει την εφαρμογή παιχνιδάκι.