Έχεις στρογγυλό πρόσωπο; Αυτές είναι οι πιο κολακευτικές αφέλειες που μπορείς να δοκιμάσεις τώρα στα μαλλιά σου!

Βρες το στιλ που σου ταιριάζει

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Παρότι δεν υπάρχει κάποιος κανόνας σε ό,τι αφορά το κούρεμα που θα υιοθετήσεις υπάρχει πάντα ένας βασικός παράγοντας, που μπορεί να επηρεάσει την τελική επιλογή σου. Ποιος είναι είναι αυτός; Το σχήμα του προσώπου σου.

Κάπως έτσι, ένα επιτυχημένο κούρεμα είναι εκείνο που τονίζει τα χαρακτηριστικά σου και δημιουργεί μια φυσική συμμετρία, ακόμη και εάν έχεις στρογγυλό πρόσωπο. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για το πετύχεις, ειδικά εάν έχεις αυτό το σχήμα στο πρόσωπο από τις αφέλειες, όπως λένε και οι περισσότεροι hair-stylists. (δες και τα καλύτερα & πιο κολακευτικά χτενίσματα που πρέπει να δοκιμάσεις τώρα εάν είσαι 40+)

Δες τις πιο κολακευτικές αφέλειες που μπορείς να δοκιμάσεις εάν έχεις στρογγυλό πρόσωπο

Λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχουν πολλών ειδών αφέλειες (κοντές, μακριές, αυστηρές κ.λπ) είναι σημαντικό να ξεχωρίσουμε εκείνες που ταιριάζουν αλλά και κολακεύουν στο συγκεκριμένο σχήμα προσώπου.

κορίτσι με αφέλειες
Unsplash

Για παράδειγμα οι μακριές αφέλειες αλά Brigitte Bardot είναι ιδανικές για το στρογγυλό πρόσωπο, ενώ οι πιο μακριές που πέφτουν στα ζυγωματικά μπορεί να τονίσουν τη δομή του. Παρακάτω θα πάρεις μια μικρή γεύση από τις πιο stylish αφέλειες που ταιριάζουν σε στρογγυλά πρόσωπα.

Αφέλειες στο ίδιο μήκος

Η πιο safe επιλογή για όσες έχουν στρογγυλό πρόσωπο. Εδώ η δημοφιλής ηθοποιός και τραγουδίστρια, Selena Gomez υιοθέτησε ένα επιμελώς ατημέλητο hair-look που τις ανέδειξε ακόμη καλύτερα.


Αυστηρές ίσιες αφέλειες

Φθάνουν στο ύψος των φρυδιών σου ή ακόμη και πιο κάτω και κολακεύουν κάθε σχήμα προσώπου.


Κοντές στο ίδιο μήκος

Για τις πιο τολμηρές οι συγκεκριμένες αφέλειες φθάνουν περίπου στο μέσο του μετώπου δίνοντας μια ρετρό πινελιά στο hair-look σου.


Μακριές αφέλειες στο πλάι

Εάν έχεις μακριά μαλλιά αυτή είναι μια καλή λύση για να τις δοκιμάσεις έστω και με αυτόν τον τρόπο αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά σου.


Αφέλειες με χωρίστρα στο πλάι

Μια στιλάτη εκδοχή που ταιριάζει γάντι σε στρογγυλά πρόσωπα, και όχι μόνο. Φορμάρεται εύκολα-με τη βοήθεια του σεσουάρ και μιας στρογγυλής βούρτσας- και το χτένισμα διατηρείται για ώρες.

Μακριές και κυματιστές αφέλειες

Πέφτουν υπέροχα πάνω στο μέτωπο, ενώ δεν χρειάζονται πολλές ώρες styling για να τις φορμάρεις.