Teasylights: H viral τεχνική που χαρίζει φυσικές ανταύγειες στα μαλλιά είναι το τέλειο inspo για την άνοιξη!

Μάθε τα πάντα για την τεχνική

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Η άνοιξη συνοδεύεται πάντα από μια αίσθηση ανανέωσης και αναζωογόνησης, ενώ είναι η ιδανική εποχή για να φρεσκάρεις, μεταξύ άλλων, και το χρώμα στα μαλλιά σου μέσα από ένα φυσικό εφέ, που θα απογειώσει τις εμφανίσεις σου.

Σε αυτό θα σε βοηθήσει μια viral τεχνική, αυτή των «teasylights», που εκτός του ότι «τρεντάρει» στα social media είναι και η πλέον κατάλληλη για να σου χαρίσει φυσικές λαμπερές ανταύγειες, οι οποίες μιμούνται το εφέ που χαρίζει ο ήλιος στα μαλλιά σου. (δες και το claw-clip hair-hack, το κόλπο για να υιοθετήσεις την πιο stylish αλογοουρά για τα μαλλιά σου)

Teasylights: H viral τεχνική που χαρίζει φυσικές ανταύγειες στα μαλλιά είναι το τέλειο inspo για την άνοιξη!

Η τεχνική των «teasylights» είναι κατάλληλη για να δημιουργήσεις ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα στα μαλλιά σου, χωρίς την έντονη αντίθεση που αφήνουν άλλες τεχνικές, όπως οι κλασικές ανταύγειες ή το μπαλαγιάζ.


Και αυτό γιατί οι φυσικές αποχρώσεις, που προσφέρουν οι «teasylights στα μαλλιά αναδίνουν φρεσκάδα και φωτεινότητα, που ταιριάζει γάντι με την εποχή, ενώ ταυτόχρονα προσθέτουν μια δόση λάμψης και ζωντάνιας στο hair-look σου. Έτσι, θα μεταμορφώσεις την εμφάνισή σου με τον φυσικό τρόπο.

Πώς γίνεται

Η διαδικασία περιλαμβάνει τη χρήση ειδικών βαφών και την εφαρμογή τους με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργηθεί ένα φυσικό «ξάνοιγμα» σε διάφορα μήκη των μαλλιών σου. Πρόκειται για μία επαγγελματική τεχνική βαφής που μπορεί να γίνει μόνο από επαγγελματίες hair- colorists προκειμένου να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, ο hair-colorist αρχικά χτενίζει τα μαλλιά σου προς τα πίσω και στη συνέχεια επιλέγει τις κατάλληλες τούφες μαλλιών, τις οποίες θα ξανοίξει για να σου χαρίσει το φυσικό αυτό εφέ.


Πόσο διαρκεί;

Η τεχνική των teasylights, όπως και οι ανταύγειες, ξεθωριάζουν σταδιακά καθώς τα μαλλιά σου μακραίνουν. Έτσι, δεν χρειάζεσαι τακτικές επισκέψεις στον κομμωτή σου για να τη φρεσκάρεις. Μάλιστα, αρκετοί hair-colorists θεωρούν ότι μπορείς να τη διατηρήσεις ακόμη για 8-12 μήνες με την προϋπόθεση ότι φροντίζεις κατάλληλα τα μαλλιά σου με εξειδικευμένα προϊόντα φροντίδας για βαμμένα μαλλιά..