Καστορέλαιο: Είναι τελικά το καλά κρυμμένο μυστικό ομορφιάς για υγιή, λαμπερά και μακριά μαλλιά;

Δες όλα τα πολύτιμα οφέλη του

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Instagram: Gisele Bündchen
Instagram: Gisele Bündchen

Το καστορέλαιο είναι ένα φυσικό έλαιο που έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες για διάφορους σκοπούς λόγω των ευεργετικών του ιδιοτήτων τόσο για τη φροντίδα στο δέρμα όσο και για τα μαλλιά.

Μάλιστα, πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι το συγκεκριμένο έλαιο, εκτός των άλλων, μπορεί να χαρίσει μια υγιή όψη στα μαλλιά σου ενισχύοντας ακόμη και το μήκος τους. Έτσι, με συστηματική χρήση τα μαλλιά σου θα αποκτήσουν πυκνότητα και θα μακρύνουν και πιο εύκολα. (δες και 5 beauty hacks για να επαναφέρεις τη χαμένη λάμψη στα μαλλιά σου)

Καστορέλαιο: Είναι τελικά το μυστικό για υγιή, λαμπερά και μακριά μαλλιά;

Το καστορέλαιο είναι ένα πολύτιμο έλαιο που προέρχεται από τους σπόρους του ομώνυμου φυτού, το οποίο φύεται στην Αφρική, την Ινδία και τη Νότια Αμερική. Πλούσιο σε ρικινελαϊκό οξύ, έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, ενώ ακόμη συγκεντρώνει ευεργετικά λιπαρά οξέα, τα οποία ενυδατώνουν και καταπραΰνουν το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά.

γυναίκα εφαρμόζει καστορέλαιο
Shutterstock

Τα οφέλη του

Η μοναδική του σύνθεση, περιέχει ωμέγα-9 λιπαρά οξέα που ενυδατώνουν και θρέφουν τα μαλλιά, αφήνοντάς τα υγιή και λαμπερά. Επίσης, οι αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του βοηθούν στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης, ενώ ακόμη ενισχύουν την ανάπτυξη των μαλλιών.

Σε όλα αυτά πρόσθεσε την υψηλή του συγκέντρωση σε ρικινελαϊκό οξύ, ένα είδος λιπαρού οξέος που τονώνει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και βοηθά τα θρεπτικά συστατικά να απορροφηθούν καλύτερα από τους θύλακες της τρίχας. Αυτό συμβάλλει στην ανάπτυξη των μαλλιών σου ενισχύοντας και ενδυναμώνοντας την τρίχα.

Πώς να το χρησιμοποιήσεις

Μπορείς να εφαρμόσεις λίγες σταγόνες απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής είτε να το αναμείξεις με άλλα έλαια φροντίδας. Ακόμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία πριν από το λούσιμο στα μεσαία μήκη και στις άκρες των μαλλιών για να καταπολεμήσεις τυχόν ξηρότητα.

Τέλος, μπορείς να το εφαρμοστεί ως ένα φυσικό προστατευτικό θερμότητας λίγο πριν προχωρήσεις στο styling των μαλλιών σου ή να χρησιμοποιηθεί στις σπασμένες και ταλαιπωρημένες άκρες των μαλλιών σου όταν ολοκληρώνεις το styling για να λειανθούν. Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό πριν το χρησιμοποιήσεις, ειδικά στο τριχωτό της κεφαλής, να το δοκιμάσεις σε μια μικρή περιοχή στο δέρμα σου για να αποφύγεις οποιαδήποτε ανεπιθύμητη αλλεργική αντίδραση.