Concealer sandwich: To έξυπνο κόλπο για να καλύψεις κάθε ανεπιθύμητο σπυράκι!

Aνακάλυψε την τεχνική που έχει γίνει viral

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Το «Concealer sandwich» είναι ένα έξυπνο κόλπο μακιγιάζ, το οποίο θα σε βοηθήσει να καλύψεις εύκολα και αποτελεσματικά τα ανεπιθύμητα σπυράκια και τις ατέλειες πάνω στην επιδερμίδα σου με λίγες μόνο κινήσεις και ελάχιστα προϊόντα μακιγιάζ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια τεχνική όπου το foundation τοποθετείται ανάμεσα σε δύο στρώματα concealer προκειμένου να καμουφλαριστούν οι ατέλειες. Αυτό όχι μόνο βοηθά στην κάλυψη των ατελειών, αλλά δίνει και έξτρα διάρκεια στο concealer που εφαρμόζεται πάνω από το foundation και φυσικά διατηρεί αναλλοίωτο το μακιγιάζ σου. (δες και 4 κόλπα για να προσαρμόσεις το foundation που έχεις ήδη στη νέα σεζόν δείχνοντας πιο φρέσκια από ποτέ)

Concealer sandwich: To έξυπνο κόλπο για να καλύψεις κάθε ανεπιθύμητο σπυράκι!

Το «Concealer sandwich» που είναι ήδη viral και στο TikTok αποτελεί έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο για να εξαφανίσεις σπυράκια και ατέλειες σε χρόνο dt. Για να το πετύχεις ξεκίνα εφαρμόζοντας πάνω στην επίμαχη περιοχή μια ιδέα από ένα διορθωτικό concealer που θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από τυχόν κοκκινίλες, υπερμελάγχρωση ή ανομοιομορφία στην επιδερμίδας σου.

Όσο για την επιλογή της απόχρωσής του; Εάν έχεις ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και θέλεις να καμουφλάρεις τις έντονες κοκκινίλες επίλεξε ένα διορθωτικό σε πράσινο χρώμα, ενώ εάν είσαι σταρένια ή πιο σκουρόχρωμη ένα διορθωτικό σε ροδακινί ή πορτοκαλί τόνο είναι το ιδανικό για εσένα.

γυναίκα εφαρμόζει concealer πάνω σε σπυράκι
Shutterstock

Στη συνέχεια και αφού έχεις απλώσει καλά το διορθωτικό concealear πάνω στην ατέλεια άπλωσε μια ιδέα από ένα ματ foundation προσεκτικά με τη βοήθεια των δακτύλων σου. Η συγκεκριμένη τεχνική ολοκληρώνεται με μια στρώση concealer πάνω από το foundation, την οποία θα εφαρμόσεις είτε με ένα ειδικό πινέλο είτε με τα δάκτυλά σου.

Τελειώνοντας για να δώσεις το ιδανικό φινίρισμα στο μακιγιάζ σου προκειμένου να κρατήσει για ώρες ψέκασε με ένα setting spray όλο το πρόσωπο ή άπλωσε μερικές πινελιές από μια διάφανη πούδρα που θα ολοκληρώσει το makeup look σου.

Και μην ξεχνάς! Πριν ξεκινήσεις το μακιγιάζ σου είναι σημαντικό να καθαρίσεις καλά το πρόσωπό σου και στη συνέχεια να εφαρμόσεις μια ειδική κρέμα για ατέλειες στις επίμαχες περιοχές. Με αυτόν τον τρόπο προλαμβάνεις την εμφάνιση φλεγμονών στο πρόσωπό σου και αναδεικνύεις καλύτερα και το μακιγιάζ σου.