Τριχόπτωση: Βρήκαμε τις 5 καλύτερες βιταμίνες για μαλλιά που πέφτουν!

Έτσι θα ενδυναμώσεις την τρίχα!

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Η τριχόπτωση είναι ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα που πολλές θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε κάποια στιγμή της ζωή μας, εάν δεν το έχουμε ήδη κάνει. Οι λόγοι; Πολλοί και διαφορετικοί, με μερικούς από αυτούς να είναι: η γήρανση, η γενετική προδιάθεση, η έλλειψη θρεπτικών ουσιών ή οι περιβαλλοντικές συνθήκες.

Ωστόσο, η λήψη των κατάλληλων βιταμινών και θρεπτικών συστατικών μπορεί να συμβάλει στη μείωση της τριχόπτωσης αλλά και στην ενδυνάμωση των μαλλιών σου ενισχύοντας την πυκνότητα και την υφή της τρίχας. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε 5 εξειδικευμένα συμπληρώματα για τα μαλλιά, που θα σε βοηθήσουν να πεις αντίο στην τριχόπτωση ενδυναμώνοντας την τρίχα. (δες και τα εργαλεία μαλλιών που χρησιμοποιεί η Beyoncé για να δημιουργήσει τα υπέροχα χτενίσματά της)

Τριχόπτωση: Βρήκαμε τις 5 καλύτερες βιταμίνες για μαλλιά που πέφτουν!

Υπάρχουν ορισμένες βιταμίνες και μέταλλα που έχουν αποδεδειχθεί και επιστημονικά ότι ενισχύουν την υγεία των μαλλιών και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της τριχόπτωσης. Μία από αυτές τις βιταμίνες είναι η βιταμίνη Β7 (γνωστή και ως βιοτίνη), η οποία είναι πολύ σημαντική για την υγεία του δέρματος και των μαλλιών. Και αυτό γιατί η βιοτίνη συμβάλλει στην παραγωγή κερατίνης, η οποία είναι το κύριο συστατικό των μαλλιών.

γυναίκα ταλαιπωρείται με τριχόπτωση
Shutterstock

Επιπλέον, η βιταμίνη Α είναι εξίσου ουσιαστική για την υγεία του τριχωτού της κεφαλής και την ανάπτυξη των μαλλιών. Δεν είναι τυχαίο που η έλλειψή της μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα του τριχωτού και αυξημένη τριχόπτωση. Άλλες σημαντικές βιταμίνες για τα μαλλιά περιλαμβάνουν τις βιταμίνες C, Ε και D, καθώς και μέταλλα όπως: σίδηρος και το ψευδάργυρος.

Εκτός από τις βιταμίνες, σημαντικό ρόλο στη μείωση της τριχόπτωσης παίζουν και ορισμένα αμινοξέα, όπως η κυστεΐνη και η προλίνη, καθώς και το λινολεϊκό και α-λινολεϊκό οξύ, που προάγουν την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

Αυτές είναι οι καλύτερες βιταμίνες για την ενδυνάμωση των μαλλιών

Σε κάθε περίπτωση πάντα συνιστάται να συζητήσεις με το γιατρό σου πριν λάβεις κάποιο διατροφικό συμπλήρωμα προκειμένου να ανταποκρίνεται απόλυτα στις ανάγκες σου.