Aντίγραψε το rock-glam look της Αθηνάς Οικονομάκου!

Aντίγραψε το rock-glam look της Αθηνάς Οικονομάκου!

Από τις πιο όμορφες ηθοποιούς και style icon, από μέρα σε μέρα αναμένεται να φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί.

Το youweekly.gr μπήκε στο μπουντουάρ της και αποτύπωσε καρέ καρέ τη make up artist Ρούλα Σταματοπούλου να δημιουργεί για εκείνη ένα μοντέρνο μακιγιάζ με βάση τα μοβ χείλη! Διαβάστε παρακάτω...

Το μυστικό της για λαμπερή επιδερμίδα.

Απολαμβάνει συχνά beauty treatments με πλούσιες μάσκες ομορφιάς για βαθιά θρέψη και ενυδάτωση. Όπως μάλιστα τονίζει η ίδια, «κορίτσια, φροντίστε να εντάξετε τις μάσκες στη ρουτίνα ομορφιάς σας – το πρόσωπό σας θα σας ευγνωμονεί! Εγώ φροντίζω να ενυδατώνω καλά το πρόσωπό μου γιατί έτσι απλώνεται καλύτερα το μακιγιάζ. Και κάτι σημαντικό! Προσπαθώ να μην κοιμάμαι ποτέ χωρίς να έχω καθαρίσει το πρόσωπό μου!».

Τα 5 beauty tips της

  • Πάντα απλώνω ενυδατική κρέμα ημέρας στο πρόσωπό μου.
  • Κάτι που προσέχω στο μακιγιάζ μου; Φροντίζω πάντα τα πινέλα μου να είναι καθαρά.
  • Καταναλώνω πολλά φρούτα και λαχανικά για τις βιταμίνες τους. Είναι ό,τι καλύτερο για τα μαλλιά και τα νύχια.
  • Έχω πάντα στο νεσεσέρ μου ένα lip balm.
  • Κάνω μασάζ στις άκρες των μαλλιών με ειδικά λαδάκια ενυδάτωσης και προστασίας.

Step by step

1. Σε καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα απλώνω make up σε όλο το πρόσωπο. Δεν χρησιμοποιώ μεγάλες ποσότητες, αν χρειαστεί θα προσθέσω κι άλλη ποσότητα σιγά-σιγά.

2. Κάτω αλλά και γύρω από τα μάτια τοποθετώ λίγο concealer. Απλώνω με ένα πινέλο μία light πούδρα στην περιοχή του Τ – επιλέγω ένα προϊόν που μπορεί να τοποθετηθεί και κάτω από τα μάτια.

3. Συνεχίζω με σκιές στις αποχρώσεις του μοβ και για ένα glam look επιλέγω ένα σετ με γυαλιστερή, μεταλλιζέ υφή. Με μια σκούρα σκιά δουλεύω λίγο το καπάκι. Απαλύνω λίγο το εφέ με μια ροζ σκιά που τοποθετώ με το πινελάκι μου με απαλές κινήσεις. Δεν θέλω να δώσω πολλή ένταση στο μακιγιάζ των ματιών, αφού σκοπεύω να τονίσω και τα χείλη.

4. Πάω στο eyeliner... Κάνω πρώτα τη γραμμή με ένα μολύβι για να αποφύγω τυχόν λάθη, ξεκινάω από τη μέση των πάνω βλεφάρων και σχεδιάζω τη γραμμή μου, την οποία και τραβάω ελαφρώς προς τα πάνω. Συνεχίζω απλώνοντας αρκετή μάσκαρα στα πάνω και κάτω βλέφαρα.

5. Κάνω κοψίματα με μία πούδρα σε λίγο σκούρα απόχρωση. Παίρνω λίγη ποσότητα με το πινέλο μου και ξεκινάω από το πάνω μέρος των ματιών. Την απλώνω ακολουθώντας τη νοητή γραμμή που σχηματίζει το κόκαλο των ζυγωματικών. Δουλεύω καλά το προϊόν ώστε να κάνω... γλυπτική στα μήλα του προσώπου.

6. Κάνω το περίγραμμα των χειλιών με ένα μολύβι σε μοβ αποχρώσεις και στη συνέχεια γεμίζω τα χείλη με το κραγιόν στον ίδιο τόνο.

7. Ολοκληρώνω με ένα lip-gloss με μεταλλιζέ υφή και ντεγκραντάρω τη γραμμή του contouring με ένα απαλό ρουζ σε ροz τόνους για ένα πιο natural εφέ.

8. Απλώνω μια shimmering πούδρα με απαλές κινήσεις στο πρόσωπο αλλά και στο ντεκολτέ για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Super hit! Τα dark χείλη είναι τάση! Πρόσφατα το look υιοθέτησε και η Hailey Baldwin στο κόκκινο χαλί των BRIT Awards.